Autor Wątek: Kolory diód LPG  (Przeczytany 4151 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kolory diód LPG
« dnia: Październik 05, 2005, 19:23:17 pm »

Speed

• Gość
Witam. Mam takie pytanie może troche banalne ale jestem calkiem zielony w temacie LPG. Zainstalowalem sobie gaz. jest on automatyczny to znaczy zawsze odpalam na benzynie a jak przycisne troche i obroty wejda na wiecej niz 2000 to uruchamia sie gaz. przy czym na poczatku miga zielona lampka (jest na benzynie) dodam gazu to sie zapala na stałe (wł?cza sie gaz) ale jednocze?nie zapala mi sie druga czerwona lampka (co ma być podobno oznaka ze jest mało gazu(tak jest napisane w instrukcji)) a ja mam pół zbiornika gazu :?  i nie wiem czy to normalne ze ta czerwona lampka sie pali czy cos jest nie tak . instalacja firmy lovato.  z góry dzieki za wszystkie odpowiedzi. pozdrawiam.

Kolory diód LPG
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 05, 2005, 19:29:20 pm »

Kewin#1894

• Gość
wyglada na to ze masz zle wyregulowany czujnik rezerwy albo uszkodzony podjedz do warsztatu gdzie ci gaz zakładali i niech to poprawia

Kolory diód LPG
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 06, 2005, 00:23:01 am »

Lodówa#1826

• Gość
Cytat: "wnd28"
wyglada na to ze masz zle wyregulowany czujnik rezerwy albo uszkodzony podjedz do warsztatu gdzie ci gaz zakładali i niech to poprawia

dokładnie. Pozatym jak masz auto zał?dowane to tez wskazuje inaczej.. u mnie czasem nawet  pokazuje sie rezerwa jak mam pół zbiornika, ale za jakies 3 minuty wracsa do normy i pokazuje 2 diody...   Jakiej firmy masz instalke??

Kolory diód LPG
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 06, 2005, 00:24:15 am »

Offline mastah22

• Sympatyk
Speed,  tak to jest dokładnie objaw zle wyregulowanej rezerwy,jesli auto masz na gwarancji to jedzi neich ja ustawia tylko wczesniej wyjedz gaz do konca a nastepnie zatqankuj go tyle ile ma wskazywac rezerwa.Mozesz to zrobic sam i jest to banalne jak wyjezdzisz gaz do konca i zatakujesz tyle ile chcesz miec na rezerwie oraz zdecydujesz sie wyregulowac to sam to daj znac powiem Ci dokładnie jak to zrobic.W razie co poszukaj tez na forum kilka razy było to opisywane
  • Jef
  • Czaku

Kolory diód LPG
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 06, 2005, 11:19:24 am »

Speed

• Gość
Instalacje mam firmy lovato. Bylem juz dzis rano w warsztacie, bo instalacje założylem wczoraj :D facet obniżył mi prog rezerwy i juz jest ok

Kolory diód LPG
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 06, 2005, 17:09:15 pm »

domin1

• Gość
Cytat: "Speed"
Instalacje mam firmy lovato. Bylem juz dzis rano w warsztacie, bo instalacje założylem wczoraj :D facet obniżył mi prog rezerwy i juz jest ok

ciekawe jak długo podziała ci te Lovato według mnie najlepsze jest BRC lepiej dołożyć 50 zł więcej i mieć lepszy sprzęt.wiem troszkę o tym bo zakładam instalacje gazowe

Kolory diód LPG
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 06, 2005, 17:13:57 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
A
Cytuj (zaznaczone)
według mnie
8)  najlepszym rozwiazaniem jest reduktor AGC badz BRC a elektronika albo Bingo albo AL700

Cytuj (zaznaczone)
epiej dołożyć 50 zł więcej i mieć lepszy sprzęt
8)  dokładnie
Cytuj (zaznaczone)
wiem troszkę o tym bo zakładam instalacje gazowe
:cool:  i ja tez ;)
  • Jef
  • Czaku

Kolory diód LPG
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 06, 2005, 17:15:34 pm »

domin1

• Gość
widzę Mastah że jeste?my kumple po fachu :lol:

Kolory diód LPG
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 06, 2005, 18:03:45 pm »

Lodówa#1826

• Gość
fachmany  :mrgreen:

Kolory diód LPG
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 06, 2005, 18:37:56 pm »

Speed

• Gość
Gwarancja jest na rok, ile podziała nie mam pojecia, wyjdzie w praniu. Jak we wszystkim s? rozne szkoly, w mojej okolicy dużo osób chwali sobie lovato.

Kolory diód LPG
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 06, 2005, 19:35:38 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
Cytuj (zaznaczone)
dużo osób chwali sobie lovato.
a jakie przebiegi maja?? z doswiadczenia/autopsji wiem ze po ok 70tys z wyregulowaniem tego badziewnego reduktora sa takie problemy ze głowa boli... :mad: Powiedz jaka masz elektronike...Bo widze ze to wielopunkt...
  • Jef
  • Czaku

Kolory diód LPG
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 06, 2005, 22:28:43 pm »

wiciu

• Gość
ale za to z dostępno?ci? nowych membranek do Lovato nie ma problemu, chociaż nie wiem jak to jest w przypadku AGC i/lub BRC ...
Speed: nic się nie przejmuj, już w drugim aucie użytkuję reduktory Lovato - jak do tej pory żadnych problemów

Kolory diód LPG
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 06, 2005, 23:03:41 pm »

Speed

• Gość
Cytat: "mastah22"
Cytuj (zaznaczone)
dużo osób chwali sobie lovato.
a jakie przebiegi maja?? z doswiadczenia/autopsji wiem ze po ok 70tys z wyregulowaniem tego badziewnego reduktora sa takie problemy ze głowa boli... :mad: Powiedz jaka masz elektronike...Bo widze ze to wielopunkt...

Za 70 ty? to pewnie bede wymieniał silnik(aktualny przebieg 135 tys) wiec i bedzie można wymienic pare elementów instalacji (jeżeli to możliwe) poza tym to tylko polonez :smile:  Nie wiem jak? mam elektronike jutro sprawdze ale chyba brc jeżeli to o to chodzi.

Kolory diód LPG
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 07, 2005, 16:22:34 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
Cytuj (zaznaczone)
Instalacje mam firmy lovato.

Z Lovato mozesz miec sam reduktor ale moze tez byc komplet razem z ich elektronika...Jakos drazni mnie zawsze odp na pytanie "jaka masz instlke?" ktos sugeruje sie nazwa reduktora i wali Lovato,AGC itd...(ale to zboczenie zawiodowe :roll: )
  • Jef
  • Czaku

Kolory diód LPG
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 07, 2005, 22:35:44 pm »

wiciu

• Gość
zagadka: jesli kto? ma reduktor Lovato, kompa Bingo, wielozawór Tomasetto, butlę Stako to jakiej firmy ma instalkę ?? :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)

Kolory diód LPG
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 07, 2005, 22:51:28 pm »

domin1

• Gość
hihi jesli komp jest bingo to i cała instalka elektryczna tez jest bingo :roll:

Kolory diód LPG
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 07, 2005, 23:57:00 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
Cytuj (zaznaczone)
zagadka: jesli ktoś ma reduktor Lovato, kompa Bingo, wielozawór Tomasetto, butlę Stako to jakiej firmy ma instalkę ??      
no własnie jak dla mnie to ma "składaka" :roll:  I o instalacji jako takiej  mozemy mówic ew jezeli i elektronika i reduktor sa produktami tej samej firmy...ale jak juz mówilem to jest takie moje zboczenie :mrgreen:
  • Jef
  • Czaku

Kolory diód LPG
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 08, 2005, 10:05:13 am »

Speed

• Gość
Butle faktycznie mam stako :D  co do reszty czę?ci to na wszystkich jest napisane lovato. Jak narazie spalanie dosyc wysokie bo ok 10,5 l /100 km ale jad?c na gazie nie ma prawie różnicy do jazdy na benzynie. Wczoraj pierwsza awaria :mad: przez to ze dali troche za krótki przewod do parownika pu?ciła na nim obejma i cał? wode z chlodnicy mi wyjebało :mad: na szczescie niedaleko od domu i przy pomocy przypadkowej osoby udało mi sie to naprawic i dojechac do domu.

Kolory diód LPG
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 15, 2005, 18:49:46 pm »

jjjanek

• Gość
Cytat: "wiciu"
zagadka: jesli ktoś ma reduktor Lovato, kompa Bingo, wielozawór Tomasetto, butlę Stako to jakiej firmy ma instalkę ?? :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)

hi hi to taniej takiego poloneza sprzedasz bo ci ktoś uzna że masz składaka i to propunuje iść do wydzialu by w dowodzie wbili składaka

oczywiśćie nie bierzcie tego serio