Autor Wątek: No co za pech:(((((((( Problem z akumulatorem.  (Przeczytany 4317 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

No co za pech:(((((((( Problem z akumulatorem.
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 31, 2005, 03:21:36 am »

Boczek

• Gość
Panie  X może jeszcze zostanie u?wiadomiony że na starym typie regulatora napięcia można zmieniać natężenie ładowania to będę zaskoczony.

Analizuj?c wypowiedz na temat sprawdzania ładowania.
Alternator jest w pracy.
Obci?żenie układu przez odbiornik.
Żarówka, 30 cm przewodu elektrycznego.
Jak na razie to wymy?liłem jedn? możliwo?ć.
Odpięcie przewodu przy szczotkach który „idzie” do kontrolki akumulatora i podczepienie w tym miejscu „próbnika” (żarówki z 30 cm przewodu). W ten sposób można zobaczyć czy uzwojenie na wirniku jest całe.

Pozostaje pytanie jak sprawdzić mostek diodowy.

« Odpowiedź #21 dnia: Październik 31, 2005, 12:04:24 pm »

Roki

• Gość
Chce Ci sie smiac bo ktos wie mniej od Ciebie i napisal cos nie tak............Gdyby kazdy na tym forum miewal takie zapedy smiechu to dzial technika chyba w ogole by nie istnial. Bo dla kogos kto sie dobrze zna na autach wiekszosc pytan bylaby lamerska i powodowala wybuch smiechu. Jednak tak nie jest, kazdy odpowiada z kultura nawet o najwiekszych blachostkach i dlatego ptk reprezentuje wysoki poziom kultury.

« Odpowiedź #22 dnia: Październik 31, 2005, 13:14:12 pm »

ajk#1212

• Gość
Ludzie zastanówcie sie co piszecie PAN X chciał pomoc a poprzednie wypowiedzi niestety trzeba bylo zgardzic bo wiecej strat moglyby przyniesc niz pożytku.

a zapewniam ze Boczek#1851 i Roki#1847  tez nie raz komentowali czyjes wypowiedzi w ten sam sposob a nawet jeszcze gorzej  (czytalem juz takie wlasnie komentarze)  a teraz jak chodzi o krytyke ich wypowiedzi to sie wielce oburzaja.

Wedlug mnie kazdy kto pisze co kolwiek na tym forum powinien sie liczyc na krytyczna odpowiedz bo nikt nie jest wszechwiedz?cy.

POZDRAWIAM

« Odpowiedź #23 dnia: Październik 31, 2005, 13:27:32 pm »

Roki

• Gość
Po pierwsze prosze podaj link to mojej wypowiedzi w ktorej wysmiewam sie z kogos.
Po drugie jestem krytyczny i potrafie dopuscic do swojej swiadomosci, ze cos robie zle (niejeden raz ktos zwracal mi uwage na forum, ze robie cos zle).
Po trzecie kwestia nie lezy w merytorycznej plaszczyznie (bo nie dlatego sie oburzylem - rady sobie cenie) a w kulturalnej. Wysmiewanie sie z kogos kto posiada mniejsza wiedze na dany temat jest dla mnie zalosne. Koniec tematu.

« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 01, 2005, 01:58:46 am »

Boczek

• Gość
Ja chce tylko zgłębić tajniki elektryczne alternatora.