Autor Wątek: Spieprza gaz... Wlewem  (Przeczytany 4227 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Spieprza gaz... Wlewem
« dnia: Październik 30, 2005, 20:30:16 pm »

kowal

• Gość
Cos sie popierdziolilo i mi gaz zaczol spieprzac wlewem ;/ Pojechalem na stacje zatankowalem za 20pln, odkrecilem przejsciowke ale cos syszalo... Zamknolem klapke pojechalem do domu...
Wysiadam z auta a tam przy wlewie zamrozone i gaz sie powoli wylewa...

Ktos mi powie co sie kuzwa dzieje? I czy moge z tym jezdzic?

Spieprza gaz... Wlewem
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 30, 2005, 21:22:39 pm »

XDX#1825

• Gość
Cytuj (zaznaczone)

ja wiem co sie dzieje.. - gaz spieprza wlewem  :mrgreen:

a jezdzic z tym nie mozesz bo kupe kasy wydasz na gaz.
A tak serio to pewnie sie ropieprzyl ten zawor do tankowania, albo sie na laczeniu zaworu z wezem gdzies cos spieprza.. jedz do gazownikow

Spieprza gaz... Wlewem
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 30, 2005, 22:32:16 pm »

kowal

• Gość
:cry:
Tylko pytanie czy gaz spieprza z butli juz czy z przewodow miedzy butla a wlewem?

Spieprza gaz... Wlewem
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 30, 2005, 22:38:57 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
tylko z przewodu...Powiedz jaki masz model wielozaworu??
  • Jef
  • Czaku

Spieprza gaz... Wlewem
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 30, 2005, 22:42:11 pm »

kowal

• Gość
Na homologacji mam napisane: Wielozawór Emer nr. homo E67-0158464

Spieprza gaz... Wlewem
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 30, 2005, 22:51:31 pm »

XDX#1825

• Gość
ja wczoraj robilem sobie woofer w kolo zapasowe, no i w zwiazku z tym musialem butle poprzestawiac, wiec odkrecilem wszystko. Zakrecilem gaz na butli i robilem sobie spokojnie tam woofer. Pozniej po wszystkim odkrecilem gaz na butli i poczulem ze smierdzi troche gazem, ale chyba tylko przez chwile. To normalne? Czy moze u mnie tez gdzies ucieka.. bo spalanie mam 15.5 L a kurde mam na maxa przykrecony gaz.. zawory pewnie niezle w dupe dostaja.. co jest? czemu tak duzo pali?

cd..
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 30, 2005, 22:53:53 pm »

kawitus

• Gość
Też tak miałem wymień uchwyt do tankowania (nie znam wachowej nazwy), dlatego schodzi ci z przewodu.

Spieprza gaz... Wlewem
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 30, 2005, 23:01:49 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
Cytuj (zaznaczone)
Też tak miałem wymień uchwyt do tankowania (nie znam wachowej nazwy), dlatego schodzi ci z przewodu.
wlew wystarczy rozebrac i  przeczyscic.Jednak nalezy pamietac zeby koniecznei sprawdzic szcelnosc po ponownym przykreceniu bo moze okzac sie ze mamy wycieki a to potfornie niebezpieczne...
Cytuj (zaznaczone)
Czy moze u mnie tez gdzies ucieka.. bo spalanie mam 15.5 L a kurde mam na maxa przykrecony gaz.. zawory pewnie niezle w dupe dostaja.. co jest? czemu tak duzo pali?
po pierwsze najpierw załóz normalny filtr...sprawdz szcelnaosc nałatwiej to zrobic rozrabiajac w wodzi ma?ł ilosc mysła w płynie zamieszasz malym pedzelkiem do powstanai dosc obfitej piany i te piane nałozysz na wszystkie skrecane elementy przewodów miedzianych.Jesli pojawia sie banki mydlane masz wyciek i albo to dokrecisz albo musisz wymienic baryłke zaciskowa(mała beczółka zacisnieta na koncu przewodu miedzianego widoczna po jego odkreceniu) na nowa.Wprawdfzie sa to elementy jednorazowego urzytku ale wiem z autopsji ze po ich odkreceniu mozna w niektórych przyp szcelnie to zkrecic na nowo...
  • Jef
  • Czaku

Spieprza gaz... Wlewem
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 30, 2005, 23:09:34 pm »

XDX#1825

• Gość
te 15,5 mam na seryjnym filtrze powietrza  :cry: na stozku mialem 17 :(

Spieprza gaz... Wlewem
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 30, 2005, 23:15:24 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
Cytuj (zaznaczone)
te 15,5 mam na seryjnym filtrze powietrza  na stozku mialem 17
szukaj wycieku bo po spalaniu ktos jest w stanie stwierdzic ze masz pod maska jakies 2.0 :mrgreen:
  • Jef
  • Czaku

Spieprza gaz... Wlewem
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 30, 2005, 23:18:53 pm »

XDX#1825

• Gość
albo ze 3.0 co najmniej.. zeby palilo 15,5 przy jezdzie z obrotka do 3 tys max.. ? szok..

Spieprza gaz... Wlewem
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 30, 2005, 23:25:20 pm »

Lodówa#1826

• Gość
nie chce cie dołowac mi pali przy takiej je?dzie 9-5-10  :mrgreen:  najwiecej 12 mi spaliłkeidys ale nie?le dokładałem do pieca  :D

Spieprza gaz... Wlewem
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 30, 2005, 23:27:24 pm »

XDX#1825

• Gość
a moze poprostu mi sie cos w silniku rozpieprza juz ? jak zimny to chyba panewka wali..;/ ja juz nie wiem.. chyba sie przesiade na rower ;/

Re: Spieprza gaz... Wlewem
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 31, 2005, 08:18:25 am »

thomas#1840

• Gość
Cytat: "kowal#1356"
Cos sie popierdziolilo i mi gaz zaczol spieprzac wlewem ;/ Pojechalem na stacje zatankowalem za 20pln, odkrecilem przejsciowke ale cos syszalo... Zamknolem klapke pojechalem do domu...
Wysiadam z auta a tam przy wlewie zamrozone i gaz sie powoli wylewa...

jeżdzić tak nie możesz bo to i nieekonowiczne i niebezpieczne , klucz i podoci?gaj jak nie da rady i bedzie brak efektu to do gazowników za pare zeta wymienia Ci przewód i bed? nowe końcówki (beczułki) .Co? tam piszesz o przej?ciówce czyli masz nakręcana aby tankować , jak co to mam lużna tak? normalna pod pistolet więc przy wymianie mógłbys sobie ja zamontować pod klapk? .Niby beczułki s? jednorazowe ale jak znam z autopsji ( trzy razy rozbierałem butle na atomy ) to da sie je mocniej ?ci?gn?c i s? szczelne nie należy jednak przesadzać.

Spieprza gaz... Wlewem
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 01, 2005, 11:34:22 am »

sztywny13

• Gość
Chyba, że ulatnia się od czoła zaworu to w takim przypadku wysypał się oring.

Spieprza gaz... Wlewem
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 01, 2005, 12:24:05 pm »

kowal

• Gość
Ulatnia sie spod kuleczki takiej metalowej

Spieprza gaz... Wlewem
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 01, 2005, 12:32:15 pm »

sztywny13

• Gość
Czyli z przodu spod ?ruta. Oring do wymiany.

Spieprza gaz... Wlewem
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 01, 2005, 13:04:19 pm »

kowal

• Gość
Pi razy drzwi ile gazownik za cos takiego skasuje?

Spieprza gaz... Wlewem
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 01, 2005, 13:07:22 pm »

Czaku

• Gość
Kowal chcesz cala wlewke:? mam caly wlew do gazu:)

Spieprza gaz... Wlewem
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 01, 2005, 17:36:40 pm »

wiciu

• Gość
ale chwila: jeden zawór jest przy samej końcówce (metalowa kulka) ale jest też (chyba) drugi na wielozaworze, więc nawet je?li ten przy końcówce jest nieszczelny, to ten na zaworze butli powinien trzymać i wtedy wyleci tylko gaz z rurki pomiędzy wielozaworem a zaworem tankowania... mylę się??