Autor Wątek: Obrotomierz  (Przeczytany 2298 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Obrotomierz
« dnia: Listopad 01, 2005, 15:35:37 pm »

PeNY#1816

• Gość
Mam pytanie, ktore juz chyba kiedys zadalem, ale nie pamietam zebym otrzymal odpowiedz... chodzi jak sie domyslacie o obrotomierz. Czy mozna podlaczyc obrotomierz z deski PLUSA do silnika gaznikowego (stykowy aparat zaplonowy) i czy pokazuje on wtedy to co ma pokazywac. Czy moze wygodniej jest przelozyc bebech z obrotka od starego poldka (i czy wskazowke da sie latwo zamontowac). Ewentualnie, czy zdaja egzamin obrotki zewnetrzne, widzialem ostatnio na TVN TURBO jak koles miel jakies takie cudo w bocznym slupku zainstalowane...

Wolalbym w sumie zeby jednak zadzialal ten standardowy, tylko jak to zrobic... Czekam na opinie...

Obrotomierz
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 01, 2005, 17:16:10 pm »

Offline Elwood#1887

• Moderator
  • Wujek Samo Zlo
Ja u siebie podł?czyłem pod rozdzielacz klasyczny obrotek od modułu i nie działał, ale kumpel tez tak zrobił w df i było ok. Najlepiej sprawdzic
Obecny park maszynowy :
Ford Granada 4.0 '82 "No replacement for displacement "
BMW E36 323ti  '98 No LPG
BMW E82 125i   '10 "Ferrero Rocher Złoty Miesiąc"& No LPG

Obrotomierz
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 02, 2005, 21:15:27 pm »

Mrozek#83

• Gość
Plusowy obrotomierz nie będzie działał poprawnie z klasycznym (czy tez nawet bezstykowym, ale rozdzielaczowym) aparatem zapłonowym - jesli zadziała to będzie pokazywał bzdury (nie pamietam - ale 2x zaniżał lub zawyżał). Pit powinien powiedziec co i jak  :mrgreen: .
To że w DFie wtryskowy obrotomierz (z wyj?tkiem wersji z roverem - ten będzie działał prawidłowo z "ga?nikowymi" układami rozdzielaczowymi) również nie miał prawa bez przeróbek poprawnie zadziałać (je?li mowa o digiplexie). Więc co? tu nie gra.

Obrotomierz
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 09, 2005, 13:11:42 pm »

PeNY#1816

• Gość
Wiec, jak uruchomic moj obrotomierz??? Bo w sumie to tak glupio troche ze on ?pi od kiedy mam autko. Da sie tam wsadzic klasyczny obrotek od gaznikowca do puszki z zegarami Plusowskiej... Co ze wskazowka, da sie ja zainstalowac...???

Obrotomierz
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 09, 2005, 18:36:49 pm »

Mrozek#83

• Gość
Nie jestem pewien, ale z wygl?du, kształtu i wielko?ci wydaje mi się, że obrotek ga?nikowy od modelu MR93, powinien się bez problemu dać się zamontować w miejsce oryginalnego.

Obrotomierz
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 18, 2005, 11:48:52 am »

PeNY#1816

• Gość
No to bede kombinowal jak na swieta do domu pojade...

Obrotomierz
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 18, 2005, 12:21:34 pm »

KHADAFI1877

• Gość
PeNY#1816, mi tez przestał działac i wolałem zegary zostawic w spokoju a złaozyc własnie taki zewnętrzby bardzo fajnie sie jezdzi i na dodatek dodaje sportowego wygl?du  podspodem masz fotke jak to mam załozone zobacz sobie;)

Obrotomierz
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 19, 2005, 08:19:44 am »

SerU#408

• Gość
Dziwna fotka: na budziku 30 km/h, na obrotkach 0, otwarte drzwi kierowcy a przed mask? ludzie. Ile osób wyl?dowało w szpitalu  :?:  :mrgreen:  :roll:

Obrotomierz
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 19, 2005, 10:39:53 am »

pluton_14

• Gość
SerU#408, nie znasz sie :D na obroku 0 bo nie dziala a 2 nie podloczony a 30 km/h bo gume palil :P , a tak powaznie to slimak chyba jest inny czy cos , Khadafi spec i sam to robil :P

PZDR Pluton

Obrotomierz
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 19, 2005, 22:40:45 pm »

marior#1828

• Gość
a czy kto? wie jak to zrobić w dieselku??

Obrotomierz
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 20, 2005, 00:47:33 am »

KHADAFI1877

• Gość
hehehe auto było wtedy  na postoju a prędkosciomierz mi przekłamuje o 30km/h i dlatego przestawiłem wskazuwke  ale to i tak nic niedało to pewnie wina tego ?limaka bo przeskakuje :mrgreen: musze go wymienic :roll: