Autor Wątek: obrotomierz  (Przeczytany 6086 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

obrotomierz
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 22, 2005, 01:20:23 am »

Drobek

• Gość
zawsze  da sie cos  zrobic, tylko trzeba trochę pogłówkowac  :D

obrotomierz
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 23, 2005, 17:51:46 pm »

Fistasz

• Gość
No dobrze wiem ze zawsze da sie cos zrobic ale nie chce niepotrzebnie rozbierac licznika tylko chce byc pewien ze jhak go rozbiore to założe obrotomierz i zegarek.

obrotomierz
« Odpowiedź #22 dnia: Grudzień 23, 2005, 21:03:02 pm »

Lodówa#1826

• Gość
mozesz zapewne zmienic cały cyferblat na inny, z modelu który posiadał obrotomierz. Albo dokupic i zamontowac gdzies na desce rozdz.

obrotomierz
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 26, 2006, 20:05:36 pm »

Meggido

• Gość
Od?wierzę temat. Założyłem do ga?nikowca 1500 zegary od carówki, okr?głe no i mi fiksuje obrotomierz. Pokazuje zdecydowanie za dużo. Co z tym fantem? Tylko wymiana czy można zmusić ten istniej?cy do wła?ciwego działania?

obrotomierz
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 26, 2006, 21:39:59 pm »

RooS

• Gość
z tego co mi wiadomo musiales zalozyc   zagary od abimexa gdzie sa dwie cewki i dlatego ci zle pokazuje

obrotomierz
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 26, 2006, 22:35:57 pm »

chudson

• Gość
obrotek ma potencjometr do kalibracji ale nie wiem czy tylko do kalibracji czy ma aż taki zakres by wyrewgulować do ga?nikowego.
swoj? droga to elektronik pewnie nie miał by problemu z zrobieniem nie drogiego dzielnika czy mnożnika sygnału dla potrzeb obrotka

obrotomierz
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 26, 2006, 22:41:12 pm »

Meggido

• Gość
Ostatnio współpracuję z jednym elektronikiem, może on co? poradzi.

Ale gdyby było jakie? prostsze rozwi?zanie, którego nie znam, to proszę o informację. Z góry dziękuję. :smile:

obrotomierz
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 27, 2006, 21:55:58 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Podepne sie bo moj maly problem tez z obrotkiem zwiazany. Ostatnio zauwazylem ze mi sie wskazowka tak jakby zawiesza - potrafi sie zatrzymac na 2 tys. i nie chce spadac nizej dopoki sie piescia nie potraktuje obudowy ;) Czy mozna cos na to zaradzic?
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

obrotomierz
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 27, 2006, 22:25:06 pm »

Meggido

• Gość
Przekopałem dzi? schematy elektryczne wszystkich modeli polda. Wszystko wskazuje na to, że bez względu na model samochodu i rodzaj układu paliwowego, obrotomierze s? jednakowo zasilane (mówię o benzyniakach). Więc chyba mi obrotomierz nawalił albo ja co? nieoczekiwanego wprowadziłem w obwody zestawu wska?ników. Jeżeli nadal kto? ma cenne informacje, to chętnie się dowiem czego?. Może jest jaki? szczegół, który pomin?łem.
Poza tym problem jest bardzo ciekawy ponieważ jest wiele zdań i opinii w tym samym temacie i tak na prawdę ja już sam się w tym wszystkim pogubiłem.
Mówię serio: :help:  :help:  :help:  :help: POMOCY :help:  :help: :help:  :help:

obrotomierz
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 28, 2006, 18:54:17 pm »

chudson

• Gość
obrotek najprawdopodobniej jest ok i dobrze podł?czyłe? , poprostu chociaż sygnał bior? z tego samego miejsca to jest to inny sygnał przy wtrysku abimexa a inny przy ga?niku ,boschu czy roverze.albo musisz poszukać obrotka od innego poldka (nie na abimexie ) alboczekać aż kto? co? wymy?li aby przerobić obrotek lub sygnał do niego wchodz?cy

obrotomierz
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 01, 2006, 19:41:50 pm »

sztywny13

• Gość
Spróbuj podł?czyć bezpo?rednio do minusa cewki do kabelka br?zowo-białego i zobaczysz czy będzie lepiej. Stamt?d jest brany impuls do obrotomierza.

obrotomierz
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 01, 2006, 21:43:43 pm »

Meggido

• Gość
Ale u mnie tak jest. Obrotomierz jest podł?czony bezpo?rednio do tego zacisku cewki. Niczego po drodze nie ma.

Co to za badziewie ta płytka na końcu obrotomierza??

obrotomierz
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 19, 2006, 23:11:12 pm »

noex

• Gość
ja mam pytanie, kupilem taki wkadratowy obrotomierz od poloneza, ktory ma z tylu trzy podl;aczenia przewodow lecz nei wiem co do czegho popodlaczac:(moglby to ktos sprawdzic? bylbym wdzieczny

obrotomierz
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 19, 2006, 23:19:07 pm »

thomas#1840

• Gość
tył zapewne wygl?da tak  ;)

obrotomierz
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 20, 2006, 00:00:40 am »

noex

• Gość
do tej jedynki podlaczamy sygnal z cewki? he no jakby tot ak wygladalo to by nie bylos prawy;) ja mam bez tej obudowy he ale rozlozenie tych zlaczek ejst tkaie samo tak wiec pewnie to to;) dzieki za szybka pomoc;)