Autor Wątek: Wył?cznik pompy paliwa.  (Przeczytany 2980 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wył?cznik pompy paliwa.
« dnia: Listopad 12, 2005, 19:07:34 pm »

Jurek

• Gość
Witam wszystkich ...

Pierwszy raz jestem na tej stronce  (jest suuuuupeeer) noi mam od razu pytanko .
Może kto? wie czy mogę wyłanczać pompę paliwow? podczas jazdy na LPG oczywi?cie w poldku tylko tyle że Atu 1.6 z 1996r.LPG to Landirenzo.

Pozdrawiam....i czekam na odpowiedzi.

Wył?cznik pompy paliwa.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 12, 2005, 20:27:15 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Bylo tyle razy.. Sprobuj poszukac :)

Mozesz odlaczac ale jak to odpowiednio podlaczysz - pompie to nie powinno zaszkodzic.
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

Wył?cznik pompy paliwa.
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 12, 2005, 22:12:22 pm »

Wył?cznik pompy paliwa.
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 13, 2005, 17:49:23 pm »

Jurek

• Gość
Wielkie dzięki za informację.
  A jeszcze jedno pytanko czy może być zwykły wył?cznik założony na kablu który dochodzi do pompy w baku . Bo ja już dawniej taki założyłem miał służyć jako antyzłodziej , i teraz po przeł?czeniu się silnika na gaz poprostu wyłanczam ręcznie pompę , czy może tak zostać.
 Kiedy? kto? mi powiedział że nie mogę tak robić ponieważ benzyna chłodzi wtryski i je oczyszcza - moim zdaniem dziewne ale sam nie wiem.

Wył?cznik pompy paliwa.
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 13, 2005, 17:53:03 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
wraz z wylaczeniem pompy powinienes wylaczac wtryskiwacz (wtryskiwacze)....
najlepiej gdyby przycisk sterowal jakims przekaznikiem odlaczajacym pompe i wtryskiwacz o ile takiej funkcji juz nie masz w instalacji gazowej... co byloby conajmniej dziwne  :smile:
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)

Wył?cznik pompy paliwa.
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 13, 2005, 18:12:59 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
Wiekszosc  instalacji (przynajmniej tych tanich) odcina wtrysk, ale pompy nie. Wiec warto cos takiego sobie dorobic :)
- Worek kartofli.</font>

Wył?cznik pompy paliwa.
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 13, 2005, 18:51:14 pm »

ajk#1212

• Gość
wie może kto? czy w instalacji gazowej firmy landirenzo s? odł?czane wtryski automatycznie?
  pozdrawiam ....

Wył?cznik pompy paliwa.
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 13, 2005, 19:43:18 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
instalacji LandiRenzo jest cala, za przeproszeniem, kupa... napisz cos precyzyjniej...

kazda instalka gazu do samochodu z wtryskiem powinna pozbawic silnik zasilania Pb poprzez wylaczenie w taki czy inny sposob wtryskiwaczy wiec na 99% masz takie odciecie... automatyczne odlaczanie pompy wystepuje juz zadziej... jesli chcialbys pokusic sie o taki ukladzik to najprosciej jest wpiac sie w centrlake gazu (tam gdzie masz przelacznik gaz/benzyna), na przewodzie pompy zamiast przycisku zamontuj przekaznik i steruj nim sygnalem z centralki gazu (przekaznik ma sie wlaczyc podczas pracy na gazie i rozlaczyc obwod pompy :) )
FSO Car Team

Wył?cznik pompy paliwa.
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 13, 2005, 20:04:13 pm »

Kołcz_1906

• Gość
Mam takie pytanko odno?nie tego wył?cznika pompy paliwa i wtrysku.
Mam w polonezie instalacje gazow? założon? w styczniu rok temu, instalacja jest z komputerem, automatycznie się przeł?cza na gaz przy 2tys obr. i ciekawi mnie czy jest tam ten wył?cznik pompy, bo je?li nie ma to zamontowałbym sobie we własnym zakresie, bo poprostu szkoda pompy.
Dwa lata temu był straszny problem z pomp? auto nie utrzymywało wolnych obr. trzeba było trzymać cały czas noge na gazie, nikt nie wiedział dzlaczego tak się dzieje.
Próbowali?my wsszystkiego aż w końcu doszli?my że to pompa paliwa, z tego względu chciałbym żeby ona nie pracowała cały czas bo po co ma się powtórzyć jeszcze raz taka sytuacja. Zawsze mam mało benzyny w zbiorniku a to podobno jest nie zdrowe dla pompy bo nie ma co j? chłodzić i się psuje.

Wył?cznik pompy paliwa.
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 13, 2005, 20:15:50 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
najprawdopodobniej nie masz takiego wylacznika... napisz jaka masz instalke, jaki komputer gazu, jaka centralka (prawdopodbnie STAG...) ....

jesli mozesz to wyciagnij centralke gazu z tablicy rozdzielczej i zobacz jak sie nazywa... postaram sie Ci pomoc w miare mozliwosci
FSO Car Team

Wył?cznik pompy paliwa.
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 13, 2005, 20:20:09 pm »

Jaro1888

• Gość
najprostsze rozwj?zanie problemu rozł?czania pompy paliwa znajdziecie w dziale ARTYKUŁY na stronie startowej w poddziale LPG , sam mam taki wył?cznik i jestem spokojny o pompę , prosty w montażu , polecam .

Wył?cznik pompy paliwa.
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 13, 2005, 20:53:26 pm »

ajk#1212

• Gość
dziękuję wszystkim za pomoc . napewno będę jeszcze korzystał z Waszych rad -je?li oczywi?cie pozwolicie

Wył?cznik pompy paliwa.
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 13, 2005, 21:27:41 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
Cytat: "Jurek"
dziękuję wszystkim za pomoc . napewno będę jeszcze korzystał z Waszych rad -je?li oczywi?cie pozwolicie

nikt CI nie bedzie zabranial. Miedzy innymi po to jest forum :)
- Worek kartofli.</font>

Wył?cznik pompy paliwa.
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 13, 2005, 21:41:16 pm »

Kołcz_1906

• Gość
Co do mojej instalacji to nie pamiętam jutro będę zobaczę bo dzisiaj mi się nie chce jak będę wieział konkrety to dam znać.