Autor Wątek: chyba problem z elektryk? albo co? innego pomocy!!!  (Przeczytany 1919 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

chyba problem z elektryk? albo co? innego pomocy!!!
« dnia: Listopad 19, 2005, 23:11:04 pm »

skandal#1909

• Gość
mam problem tego typu iż niedochodzi mi pr?d na zawór gaznika tzn bezpiecznik jest ok.
zrobiło mni się to podczas jazdy silniczek zgasł i drog? dedukcji na dwujkę go i puszczam sprzęgło . ale to nie pomogło . zauważyłem również że przestały mi działać następuj?ce odbiorniki: wycieraczki tył, przud, spryskiwacze tył, przud, przeciwmgielne tylne kierunkowskazy,(awaryjne działaj?)i dmuchawa wraz z pod?wietleniem guzika (tylko ten jeden guzik nie jest pod?wietlony) czy jest w poldku co? ala elektrozaworu?? i czy może być to przyczyn? że ten wła?nie zawór wysiadł?? bo jestem niemal w 100% pewny że się nie załancza bo zawsze słyszałem gdy się załanczał do?ć gło?no to robił, aha i co najważniejsz nie działaj? mi kontrolki przy przeł?cznikach gaz, benzynka.
Niewiem o co chodzi więc bardzo proszę o pomoc ,aha i jeszcze jedno pytanko czy instalacja gazowa ma jaki? osobny bezpiecznik i czy może być to win???
podejrzewać mogę również stacyjkę ponieważ gdy ruszałem kluczykiem to mi się to wszystko włanczało (odbiorniki kture działaj? to ich kontrolki również działaj?) aha i zapłon też działa bo kręci i kontrolki działaj?
proszę o pomoc gdyż ma maszyna nie działa :) :(  :sad:

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 20, 2005, 13:43:55 pm »

Anzak

• Gość
Ja bym w tym wypadku zacz?ł od stacyjki-wyczy?ć styki i zobacz co się będzie działo :!:

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 20, 2005, 13:48:17 pm »

Płaski#1866

• Gość
nie dzialal bo przelacznik do gazu nie ma zasilania i nie otworzyl elektrozaworu.

wyglada na to ze ktores bezpieczniki polecialy, posprawdzaj, na lewym nadkolu powinien byc bezpiecznik od gaziora. taki plytkowy.

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 20, 2005, 19:01:35 pm »

skandal#1909

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
Ja bym w tym wypadku zacz?ł od stacyjki-wyczy?ć styki i zobacz co się będzie działo

więc miał pan dużo racji lecz nie powiem że cał? w 100%
ponieważ problem tkwił w stacyjce lecz nie w stykach lecz co? w ?rodku nie gra i jeden z trzech styków odpowiedzialnych za zapłon nie działał poprostu się nie ł?czył więc stacyjka jest do wymiany jak na razie zrobiłęm mostek i wszystko funguje jak powinno thx za pomoc  :D  :D  :D

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 20, 2005, 20:28:11 pm »

Anzak

• Gość
Dobrze, że chociasz trochę mogłem pomóc!  ;)

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 24, 2005, 19:12:55 pm »

skandal#1909

• Gość
z góry i tak thx już z tym problemu nie mam lecz mam znów inne :) hehehe muj karolek jest the best lecz lubi mi niespodzianki robić