Nie wiem jak jest w First XXXX, ale generalnie jest tak - jeden kabel do + jest to Power podawany do radia przez bezpiecznik większy 2-5-10 A zależy od radia i zasila to TYLKO końcówkę mocy - zawsze nawet jak wył?czysz radio lub zdejmiesz panel. Zawsze oznacza że końcówka jest pod napięciem ci?gle , a pobór pr?du w stanie spoczynku (radio wył?czone) jest minimalny - około kilka, kilkana?cie mA (mili Amperów). Drugi kabel do + jest to podtrzymanie pamięci - pewnie w radiu jest jaka? kostka typu CMOS ( jak w kompie) , bezpiecznik jest "mały" , tak pewnie z 0,2 - 1 A, pobór pr?du powinien być kiladziesi?t mikro Amperów do kilkunastu miliAmperów. Więc nie jest możliwe aby podtrzymanie pamięci rozładowało Ci akumulator. Musi co? być nie tak z radiem lub podł?czeniem. Dodam że przymierzałem się u siebie wymienic mój zabytek Thompsonic ( teraz ma 4x30W muzycznej) na co? nowego , ale w IdiotoMarkcie gostek mi powiedział że tylko BlauPunkt robi pełn? kieszeń i radio ma wewnętrzne podtrzymanie. Reszta sprzętu to pół kieszeń i podtrzymanie wewnętrzne trzeba dorobić w ich serwisie - trac?c gwarancję
!! Sorry podziękowałem , nie chcę wydawać kasy na radio, które jak zapomnę wyj?ć, to radio zrobi pa,pa. Sprawd? kabelki , instalkę , popatrz na opis podł?czenia jeszcze raz, może jest jaki? babol w opisie.
Pozdr