Panowie zasada działania dmuchawy jest prosta, pierwsze trzy biegi id? przez rezystor wbudowany zaraz koło silnika wnetylatora i nie s? one zabezpieczone bezpiecznikiem, 4 bieg natomisat idzie bezpo?rednio do silnika dmuchawy, w tym przypadku do silnika dochodzi pr?d o napięciu jakie wystepuje w instalacji samochodu, w przypadku biegów 1,2 i 3 dochodzi pr?d o odpowiednio zmniejszonym napięciu w zależnosci od odpowidnich biegów, przeł?czaj?c regulatorem w stronę biegu 4 za każdym razem zbliżamy sie do napiecia jakie wystepuje w instalacji samochodu, które uzyskujemy na 4 biegu (do obniżenia napiecia na biegach 1,2 i 3 służy w/w rezystor). Jako że 4 bieg ci?gnie zasilanie bezpo?rednio z instalacji samochodu musi on być zabezpieczony czy przeka?nikiem to nie wiem, ale bezpiecznikiem o warto?ci według instrukcji obsługi 25A (biały) a według morawskiego 30A(chyba żółty albo zielony - nie pamiętam), a ten bezpiecznik jest to ten sam bezpiecznik co od drugiego wiatraka chłodnicy, w instrukcji obsługi opisany następuj?co
11. silnik nagrzewnicy, silnik drugiego wentylatora chłodnicy, przeka?nik silnika wentylatora chłodnicy.
znajduje sie on w skrzynce z bezpiecznikami obok bezpiecznika z symbolem tr?bki i ma on symbol wiatraka.
Tak po krótce działa nawiew w plusie, niestety napisałem tylko to co wiem i do czego sam doszedłem.