Autor Wątek: Szybkie pytanie!!!----Wł?cznik awaryjek---!!!SZybkie pytanie  (Przeczytany 2279 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Szybkie pytanie!!!----Wł?cznik awaryjek---!!!SZybkie pytanie
« dnia: Luty 09, 2006, 21:54:10 pm »

Boczek

• Gość
Jaka jest różnica w podł?czeniu bo po zainstalowaniu nowego (z pod?wietleniem) na miejsce starego ?wieciła mi się tylko jedna strona. Jakie? sugestje co do koloru przewodów i podł?czenia???

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 09, 2006, 21:58:09 pm »

Meggido

• Gość
Eeee, a trochę przybliżyć problem?

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 09, 2006, 21:58:30 pm »

Drobek

• Gość
a który rok tego polda? bo troche mi nie pasuje 1,6 sle. Właczniki masz po?wietlane orginalnie czu tez sam sobie to robiłes?

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 09, 2006, 22:00:11 pm »

Meggido

• Gość
Już załapałem. Trzeba dodatkowo podł?czyć pod?wietlenie osobnym przewodem.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 09, 2006, 22:06:54 pm »

Boczek

• Gość
Pod?wietlenie to wiem
poldek jest z 91 ze zmienionym silnikiem.

Chodzi o to co trzeba przepi?c i gdzie

[ Dodano: 2006-02-09, 22:10 ]
Po zmienieniu przycisku palił mi się tylko lewy kierunek. Nie chodzi mi o pod?wietlenie przycisku

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 09, 2006, 22:23:32 pm »

Drobek

• Gość
no dobra ja mam tak. Patrzac na włacznik dwa górne to czerwone i moze tu byz problem. one powinny by złaczone czyli mostek z jednego do drugiego.. Dalej drugi rzadek to lewy niebieso czerwony a prawy zielono biały, Trzeci rzadek to lewy niebieski a prawy zielono biały. instalacje mam dosc stara skrzynke bezpieczników w schowku itd.

[ Dodano: 2006-02-09, 22:25 ]
a no i ostatni rzadek to pod?wietlenie. niedawno sobie przerabiałem takie właczniki na pod?wietlane. tzn że ty tez?

[ Dodano: 2006-02-09, 22:28 ]
a co do tego Sle to juz niejest Sle  :D  ja miałem takiego ze sportowym wałkiem ahh była rakieta 170kmh w 5 osób i przyczepka to były czasy. sorki za ot  :mrgreen:

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 09, 2006, 22:32:30 pm »

Boczek

• Gość
Drobek,  Dzięki. Wł??nie o to mi chodziło.

Po?wietlenie? No pewnie. Białe w takcie migania awaryjek

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 09, 2006, 22:41:05 pm »

Drobek

• Gość
niechce mi sie sprawdza ktory kabel gdzie idzie ale chyba to jest tak: czerwone to jest zasilanie czyli stały + i teraz tak lewa strona kostki to lewa strona awaryjek a prawa to prawa  :D  my?le ze kumkasz  ;)  drugi rzadek to kabelki co ida do kontrolek a trzeci to na lampy. jakos takos.
To masz te właczniki podswietlone orginalnie czy ty to robiłe? bo ja juz nic niewiem...

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 09, 2006, 22:46:25 pm »

Boczek

• Gość
Jeszcze nie włożony ale samo pod?wietlenie to nie problem.

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 09, 2006, 22:50:01 pm »

Drobek

• Gość
i tu sie mylisz kolego.. w jednym na 100% sie nie da podłaczyc włacznika z pod?wietlaniem, chodzi o włacznik czasowy wycieraczki . tutaj trzeba lutowac diode aha no i włacznik od dmuchawy

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 09, 2006, 22:55:16 pm »

Boczek

• Gość
nie chodziło mi o pod?wietlenie poszczególnych przycisków bo wiem że od haka, dmuchawy i tylna wycieraczka. Chodziło mi o migaj?ce pod?wietlenie klawisza od awaryjek. Nie zrozumieli?my się

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 10, 2006, 14:48:29 pm »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
Cytuj (zaznaczone)
Chodziło mi o migaj?ce pod?wietlenie klawisza od awaryjek. Nie zrozumieli?my się

To ty taki jeste?. Szczerze powiem że nie pamiętam ale ciekawy pomysł.  Chyba wystarczy ten kabelek podaj?cy plusa na pod?ietlenie wpi?ć pod któr?? stronę kierunków za wł?cznikiem (a może i nie). Sporo zachodnich aut ma tak zrobione że klawisz pulsuje przy parcuj?cych awaryjnych. Zastanawiam się czy warto ale moze i tak. Pozatym polecam czerwon? diodę pod?wietlenia. Super pasuje do tego klawisza. U siebie zmieniłem wszystkie bursztynowe na niebieskie z wyj?tkiem tej jednej (i jednego klawisza od elektrycznych łindołów ale jako? mi się niechce go rozbierać ;))
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.