Autor Wątek: Check Engine POMOCY  (Przeczytany 4078 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Check Engine POMOCY
« dnia: Luty 16, 2006, 22:50:21 pm »

Miłosz

• Gość
MAm pytanie mam jak wiecie Poldka 1.6 GLE i ten Check Engine chyba niczemu nie służy to czy można go jako? poł?czyć ?? bo chciałbym go podł?czyć że jak silnik jest zgaszony to sie pali a jak zapali to ga?nie
BARDZO prosze o odpowied?
 :help:  :help:  :help:

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2006, 22:53:44 pm »

Boczek

• Gość
oczywi?cie że można ale głupio to będzie wygl?dało jak pójdziesz do domu, a tam w zamkniętym samochodzi będzie się ?wieciła kontrolka

P.S przenosze na elektryke

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 17, 2006, 00:15:43 am »

karol-1987

• Gość
bez sensu prawisz.... chyba ze wyja?nisz w jakim celu...?

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 17, 2006, 10:08:36 am »

Miłosz

• Gość
Nie tak chodzi że jak zapłon sie wł?czy to dopiero sie włancza kontrolka a jak sie zapali autko to ga?nie.. :roll:  :mrgreen:

[ Dodano: 2006-02-17, 10:09 ]
PS.
Sorkio że tego od razu nie umie?ciłem w elektryce ;)

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 19, 2006, 01:15:42 am »

karol-1987

• Gość
ale nie rozumiem. masz samochod na gazniku gdzie nie ma komputera i ta kontrolka jest tylko i wylacznie dla ozdoby, nawet nie powinienes miec w tablicy zadnej zarowki w tym mijscu. nie ma sie po co palic. rozumiesz? no chyba ze chcesz dla szpanu komus pokazac ze potrafi sie palic jak silnik zgaszony a kluczyk przekrecony... albo ja nie qmam...

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 19, 2006, 13:51:03 pm »

Miłosz

• Gość
S? dwie fazy przekręcenia kluczyka wł?czenie całej elektryki(zapomniałem jak to sie nazywa) a drógie to uruchomienie całego silnika i chcem by sie to paliło jak uruchomi sie elektryke. Będzie to super wygl?dało wiecei teraz o co mi chodzi ?????  :mrgreen:  :mrgreen:

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 21, 2006, 00:07:59 am »

karol-1987

• Gość
no własnie tak napisałem :P dla szpanu :P

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 21, 2006, 11:00:19 am »

Miłosz

• Gość
no i tak własnie ja też napisałem i dobrze zrozumiałe? sorki ja Ciebie nie zrozumiałem :mrgreen:  :mrgreen:

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 11, 2006, 10:48:14 am »

valmont

• Gość
Pry przekreconym kluczyku ale wyłonczonym silniku powinna sie palic lapmka ładowania akumulatora ktura gasnie po odpaleniu wec poprostu rozkrec deske i podłoncz te dwie zaróweczki razem :)

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 11, 2006, 11:43:08 am »

Miłosz

• Gość
Bardzo ciekawy pomysł i prosty :roll:  :roll:

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 11, 2006, 12:10:26 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
albo pod lampke zbyt niskiego cisnienia oleju
bedzie bardziej ideologicznie ,bo jak spadnie ci cisnienie to zapali tez sie "check engine" ,czyli "sprawdz silnik" -nie sprawdzisz to zatrzesz  :mrgreen:
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 12, 2006, 22:52:49 pm »

Meggido

• Gość
Akurat check engine jest mało ciekaw? kontrolk?. Ja j? zatrudniłem do migania przy wł?czonym alarmie, bo kaleczenie deski rozdzielczej wyj?tkowo mi nie leżało.
Engine check jest sterowany plusem czy minusem (tego szczegółu nie pamiętam)?? Je?li plusem, to pod kontrolkę ci?nienia oleju nie da się podł?czyć. A pod ładowanie lepiej nie podł?czać. Ta kontrolka ma swoje własne zasilanie "+" i "-".

:!:  :!: Panowie, ortografia!! :!:  :!:  To jest zgroza co tu czytam!! :!:  :!:

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 13, 2006, 14:42:05 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
niewazne czym jest sterowana ,sciezki sa widoczne ,wiec mozna sobie rownolegle podlaczyc pod co sie tylko chce
jezeli problemem bylby pobor pradu ,to mozna wstawic dwie biale diody zamias zaroweczek
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 13, 2006, 18:58:49 pm »

Meggido

• Gość
Nie jest nieważne.

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 14, 2006, 00:15:23 am »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
Cytat: "Meggido"
Nie jest nieważne.

a co jest naprawde wazne ?  :twisted:

bez przesady ,ktorej czesci moje wypowiedzi nie zrozumiales ?
do zarowki dochodza dwie sciezki -jezeli nie da sie tego zrobic w gniazdku ,to przecinasz sciezki i dolutowujesz sobie rownolegle do ktorej chcesz kontrolki (do sciezek ,gniazda ,kabla -do wyboru)

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 14, 2006, 09:00:01 am »

Meggido

• Gość
Widzisz, ja nie trawię takich prowizorek.

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 14, 2006, 15:52:07 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
ale dlaczego prowizorka ?
chodzby samo lutowanie jest wykorzystywane w seryjnej produkcji ,wiec ladnie wykonanego lutu nikt nie odrozni od oryginalu (pod warunkiem ,ze nie wie o braku lutu w oryginale)

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 14, 2006, 16:00:09 pm »

Meggido

• Gość
Najlepiej w przebiegi ?cieżek nie ingerować. S? przecież ładnie wyprowadzone końcówki wszystkich kontrolek. Jako? takie lutowanie do mnie nie przemawia. Ja wiem, że to nic takiego, ale to nie to... ;)

[ Dodano: 2006-03-14, 16:01 ]
Ja wszystko mam wyprowadzone tak jak powinno być. Takie małe zboczenie. :mrgreen:

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 18, 2006, 16:57:36 pm »

Miłosz

• Gość
Bardzo dzięki za odpowiedzi Spróbuje sie tym pobawić :roll:  :roll:

Check Engine POMOCY
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 19, 2006, 01:08:32 am »

Zak

• Gość
Meggido,
Napewno masz na my?li to żeby w każdej chwili można było wrócić do "orginalnego orginału" :mrgreen:
Popieram!

W jakim? temacie czytałem że z t? kontrolk? ładowania lepiej nie kombinować!
ale nie pamiętam już czemu! :(