Autor Wątek: Wycieraczki,spryskiwacze - przeł?cznik pod kietrownic??  (Przeczytany 1294 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wycieraczki,spryskiwacze - przeł?cznik pod kietrownic??
« dnia: Luty 18, 2006, 10:53:30 am »

maroox

• Gość
Witam,

Panowie( i Panie :smile: ) mam taki problem że od kilku dni nie chcały mi działać spryskiwacze (bardzo słabo psikały, nie wł?czały sie razem z nimi wycieraczki albo wcale nie dzialaly), my?lałem że to wina pompki, ale dzi? w nocy przestały wł?czać się też wycieraczki (działa tylko najszybszy tryb, na pozostałych nie chodza wcale :?  :? ). Z kolega doszlismy do wniosku ze to wina przelacznika pod kier? - i tu prosze Szanowne Grono Expertow z forum o porade :!:  :!:  :smile: . Czy to wina tego przelacznika? Czy da sie go rozebrac i jakos przeczyscic, czy jest to element nierozbieralny? Z gory THX za rady!

Pozdrawiam,maroox

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 18, 2006, 13:09:06 pm »

Chudson

• Gość
gdyby problemem były tylko wycieraczki to stawiał bym na mikroprocesor ale spryskiwacz nie idze przez niego ( a jedynie jest do niego podpięty )  wieć bardzo możliwe że masz rację. ( No chyba że mikroprocek robi zwarcie i zabiera pr?d maj?cy i?ć do spryskiwacza )

Co do przeł?cznika to jest on rozbieralny ale to zadanie nie łatwe. Trzeba rozwiercić nity i po kawałku zdejmować warstwy ( zapamiętujać jak to pó?niej złożyć ) przeczy?cić styki i złożyć spowrotem ( składaj?ć zamiast nitów użyłem zwykłych ?rubek.
Robiłem to z ojcem ,najpierw on po?więcił godzine po czym rzucił robote i powiedział ,że nie darady tego złożyć , następnie ja sie wziołem i po kolejnej  godzinie był złożony :)  Pamietam ,że trzeba było dosyć dużo siły aby go ?cisn?ć przy składaniuw cało?ć  ( 2 r?czki były mało aby trzymać naraz wszystkie czę?ci i skręcać )

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 19, 2006, 00:51:27 am »

Mebig#489

• Gość
Wpsikaj do ?rodka troche WD-40, zacznie trochę ?mierdziec jak popłynie przez niego pr?d ale to tylko skutek uboczny, kiedy? wlali?my olej, smród niemiłsierny ale za to efekt był pozywny i wszystko działało.

PS. To taka brutalna ale nieinwazyjna w bebechy metoda. Jak skorzystasz to na własna odpowiedzialno?ć.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 20, 2006, 11:08:46 am »

maroox

• Gość
Witam,

Chudson#1423 , Mebig#489 dzięki za odzew! Sam już nie wiem co o tym s?dzić,bo teraz jest tak że raz spryskiwacze i wycieraczki działaj?, a raz nie :shock: . Jak na razie sprobuje z WD 40 i zobacze co z tego bedzie. W razie czego zakupie"nowy"przeł?cznik na szrocie (no,chyba że w sklepie nie beda drogie te naprawde nowe). :smile:

Pozdrawiam,maroox

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 20, 2006, 20:30:20 pm »

Meggido

• Gość
70 PLN nowy przeł?cznik. Mam ten sam problem ze spryskiwaczem. Żeby gadzina zagadała, to muszę się nie?le naszukać. Muszę go sprowadzić do stanu pierwotnego i powtórnie złożyć.