najlepiej ocenianym (z doswiadczenia a nie gazety) dzisiaj "niebieskim" produktem jest wlasnie philips VisionBlue, a wlasnie tez przeczytalem wypowiedz kolegi o tungsram CoolBlue:
"Żarówka która mnie zadziwiła.
Po?wiata Niebieska Piekne mocne białe ?wiatło
Test w deszczu (noc?) Bardzo Dobry
Po?wiata Baiłego bardzo mocnego ?wiatła z niebiesk? po?wiat? w reflektorze. Super efekt. Z tak? żarówk? można bez problemu jezdzić w deszczu.
Test w ?niegu z opadami (noc?) Bardzo Dobry
Pięknie o?wietlona droga super biało-niebsieskim ?wiatłem. Brak efektu ?ciany przed autem.
Test przy suche drodze Celuj?cy
Aż miło jezdzić noc? pieknie o?wietlona droga. Efek jakby?my mieli uper exkluzywny pojazd. Nie męcz? oczu" koszt ok 20zł.
nastepnym produktem jest Philips GT 150
"Po?wiata Baiłego bardzo mocnego ?wiatła z niebieskim odblaskiem w reflektorze. Super efekt. Wygl?da jak prawdziwy Xnon ( wiadomo że H4 nigdy nie bedzie Xenonem ale wygl?da fajnie )
Test w deszczu (noc?) Bardzo Dobry
Super o?wietlona droga ?wiatło przebija swiatła nadjerzdżaj?cych aut z przeciwka. BARDZ WAŻNE Dobrze o?witlaj? pobocze. Nie ma obawy że jakis pijak lub zwieżatko
nam wyskoczy pod koła.
Test w ?niegu z opadami (noc?) Bardzo Dobry
Pięknie o?wietlona droga super białym ?wiatłem. Brak efektu ?ciany przed autem.
Test przy suche drodze Celuj?cy
Aż miło jezdzić noc? pieknie o?wietlona droga. Efek jakby?my mieli uper exkluzywny pojazd. Nie męcz? oczu." koszt 55- 66 zł
ALE jesli mialbym juz kupowac i dac duzo kasy wole kupic philips visionBlue ktore sa bardziej sprawdzone, natomiast w wersji oszczednosciowszej tungsram CoolBlue, a jesli ktos nie lubi niebieskiej poswiaty to philips +50% (ewentualnie +25%) lub tungsram Megalight, nawet chyba tanszy od philipsa. takie moje zdanie.
[ Dodano: 2006-02-26, 19:13 ]
i nie radze wstawiac zadnych glupic 100/90W bo to nawet nie jest zgodne z prawem, na reflektorze napisane jest jakie maja byc zarowki a jak trafisz na wrednego gliniarza ktoremu sie zachce to sprawdzic jakie masz a jakie powinny byc to "zegnaj dowodzie rejestracyjny, do zobaczenia przy odbiorze na komendzie" czy gdzie tam... czysty relektor, dobra zarowka 60/55W i wszystko ok a nie bedziecie zalowac. gwarantuje. wstawiajac 100W palicie kostki, instalacje i niszczycie reflektory. teraz sie zastanowcie czy warto jak jezdzicie po miescie a na trasy NOCA wyskakujecie sporadycznie. i nikt na was nie bedzie psioczył ze macie jeszcze zle ustawione jakies badziewie co oslepiaja innych. taki maly apel ale moze dokogos dotrze... ja za kazdym razem jak tankuje myje sobie swiatla w tym czasie co pracownik stacji nalewa mi gaz. a na swiatla nigdy nie narzekalem chociaz mam jakies zwykle za 8zł zarowki bez bawienia sie w jakies philipsy i inne cuda.