Autor Wątek: Żarowki Blue  (Przeczytany 2107 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Żarowki Blue
« dnia: Luty 21, 2006, 22:03:29 pm »

Czaku

• Gość
Witam mam takie zapytanie strasznie slabo swieca mi przednie swiatla w kremowce , i chcialem zalozyc zarowki typu
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=85761484
Co sadzicie o tym:? Czy rzeczywiscie jasniej swieca te zarowki:?

Re: Żarowki Blue
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 21, 2006, 22:46:53 pm »

Rysiu#1883

• Gość
Cytat: "Czaku#1802"
Witam mam takie zapytanie strasznie slabo swieca mi przednie swiatla w kremowce , i chcialem zalozyc zarowki typu
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=85761484
Co sadzicie o tym:? Czy rzeczywiscie jasniej swieca te zarowki:?

miałem Czaku do czynienia własnie ze 100W a dokładniej tymi.... http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=87919358 po wymianie pozytywne zaskoczenie rzeczywiscie ładnie ogólnie swiatełko wygl?da po wyjezdzie juz wogóle szok!!ładnie oswietla drogę (lecz moja opinia taka ze tylko na suchej jezdni po po deszczu lub w czasie po prostu to ?wiatło ginie..)użytkowałem je jaki? rok do momentu az sie jedna spaliła...przyczyna stopiona kostka w prawej lampie....ogólne wrazenie pozytywne ale to tylko moja skromna opinia bo wybór i tak nalezy do Ciebie

żarowki Blue
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 21, 2006, 23:16:32 pm »

Drobek

• Gość
Fajnie wygl?da ale żywotno?ć jest duzo krótsza od standardowych.. proponuje wsadzic normalne mocniejsze no ale one tez niszcza  lub skracaja żywotno?ć lampy tak mi sie wydaj poniewaz blenda (szkło w ?rodku) szybciej sie wypala. No s? pozytywy i negatywy wiec wybór nalezy do ciebie  :D

żarowki Blue
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 21, 2006, 23:20:24 pm »

Rysiu#1883

• Gość
Cytat: "Drobek"
Fajnie wygl?da ale żywotno?ć jest duzo krótsza od standardowych.. proponuje wsadzic normalne mocniejsze no ale one tez niszcza  lub skracaja żywotno?ć lampy tak mi sie wydaj poniewaz blenda (szkło w ?rodku) szybciej sie wypala. No s? pozytywy i negatywy wiec wybór nalezy do ciebie  :D

słusznie kolego Aviator ze o tym napisałes po zdjęciu klosza odbłysnik u góry był mocno matowy i łuszczyła sie farba

żarowki Blue
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 22, 2006, 16:10:15 pm »

Czaku

• Gość
Kurcze bo strasznie slabo swieca mi swiatelka a na forum Audi kazali mi jechac do Aso :mrgreen:

żarowki Blue
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 22, 2006, 18:32:38 pm »

Drobek

• Gość
Czaku#1802,  nO je?li na prawde słabo to może masz gdzies słaba mase. Najlepiej wyciagnij żarówke odpal ?wiatło i zobacz jak wygl?da a potem na ostro do akusia i bedziesz wiedział czy to żarówka do dupy czy cos z masa. albo zamontuj przekaznik i problem z głowy

żarowki Blue
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 22, 2006, 22:20:34 pm »

Roki

• Gość
Hmm ja mam wlasnie takie 100W i efekt jest super:) Uzywam ponad pol roku i narazie sie nic nie dzieje, zobaczymy za jakis czas.

żarowki Blue
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 25, 2006, 14:37:39 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Mam pytanie a jak bym założył takie żarówki w stylu xenon tylko ze 55W/60W to by dały jaki? lepsiejszy efekt bo z tymi mocniejszymi to się boje bo szkoda mi kostek i przewodów...

[ Dodano: 2006-02-25, 14:39 ]
Mam pytanie a jak bym założył takie żarówki w stylu xenon tylko ze 55W/60W to by dały jaki? lepsiejszy efekt bo z tymi mocniejszymi to się boje bo szkoda mi kostek i przewodów...A te mog? być??
http://www.allegro.pl/item86701912_zarowki_60_55w_h4_xenon_litech_hid_od_importera_.html
http://www.allegro.pl/item86842158_zarowki_xenon_hid_style_8000_kelvina_h4_60_55w.html
http://www.allegro.pl/item87446787_xenon_h4_60_55w_postoje_led_gratis_wyprzeda.html

Doradzcie które można zakupić ok ....

żarowki Blue
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 25, 2006, 16:31:53 pm »

Offline OZi1845

• MG
  • Sympatyk
    • Volvo S80 2.4 20V :P
Cytat: "Pudzian_Puławy"
Doradzcie które można zakupić ok ....

ja ci doradze, przeczytaj komentarze...

Cytuj (zaznaczone)
Żarówki dostałem o standartowej mocy jakie chciałem, ale nie jest to aż tak rewelacyjne ?wiatło. Pozatym NIE posiadaja one HOMOLOGACJI pomimo info jakie jest na stronie sprzedaj?cego, st?d nie daje pozytywnego komentarza.

Cytuj (zaznaczone)
Przesyłka szybka ale... niby 10000K daj? niebieskie ?wiatło a okazuje się że żarówki LITECH 7500K daj? bardziej niebieskie ?wiatło (za to ?więc? słabiej). Trochę już żarówek kupiłem i najlepsze okazały się Philips BlueVision

Cytuj (zaznaczone)
je?li chodzi o towar to te azjatyckie żarówki s? beznadziejne, szkoda pieniędzy. Nie polecam tej podróby.

Cytuj (zaznaczone)
Żarówki ?wieciły 4 dni i spaliły się. Jest to raczej kiepski produkt azjatyckiej produkcji.Szkoda kasy.Komentarz powinien być wła?ciwie negatywny.Zakładam z powrotem stare halogeny.

Cytuj (zaznaczone)
żarówki SAXO H1 100W maj? raczej 10W a nie 100!!! Wpakowałem się w podwójny koszt - teraz muszę kupić jeszcze jeden komplet żarówek NORMALNIE ?wiec?cych.

Cytuj (zaznaczone)
towar jest bublowaty!!!! te żaróki ?wiec? jak postojóki a do zwykłych to brakuje im jakie? 80% ?wiatła chyba nawet koło nich nie leżały.nie polecam tego towaru. jest beznadziejny!!!!!!!!!

Cytuj (zaznaczone)
miały ?wiecić na niebiesko a ?wiec? beznzdziejnie na biała zastanów się co ty sprzedajesz tandeta i tyle nie za takie pieniadze naprawdę

Cytuj (zaznaczone)
żarówki ?wiec? na biało i s? z bardzo lichego (pomalowanego na niebiesko ) szkła

Jesli juz to Philipsy a od tego taniego shitu lepiej trzymac sie z daleka. :|
Był: Polonez Caro Plus 1.4GTi [109KM]
Było: BMW 318TDS Touring
Jest: Volvo i DL650

żarowki Blue
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 25, 2006, 22:14:28 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
OZi#1845 dzięki za takie przedstawienie sprawy bo nwet jako? niepomy?lałem o zobaczeniu komentarzy a philipsy t gdzies widziałem ale się chyba skończyły...

żarowki Blue
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 26, 2006, 19:07:24 pm »

karol-1987

• Gość
najlepiej ocenianym (z doswiadczenia a nie gazety) dzisiaj "niebieskim" produktem jest wlasnie philips VisionBlue, a wlasnie tez przeczytalem wypowiedz kolegi o tungsram CoolBlue:
"Żarówka która mnie zadziwiła.

Po?wiata Niebieska Piekne mocne białe ?wiatło

Test w deszczu (noc?) Bardzo Dobry
Po?wiata Baiłego bardzo mocnego ?wiatła z niebiesk? po?wiat? w reflektorze. Super efekt. Z tak? żarówk? można bez problemu jezdzić w deszczu.

Test w ?niegu z opadami (noc?) Bardzo Dobry

Pięknie o?wietlona droga super biało-niebsieskim ?wiatłem. Brak efektu ?ciany przed autem.

Test przy suche drodze Celuj?cy

Aż miło jezdzić noc? pieknie o?wietlona droga. Efek jakby?my mieli uper exkluzywny pojazd. Nie męcz? oczu"  koszt ok 20zł.

nastepnym produktem jest Philips GT 150

"Po?wiata Baiłego bardzo mocnego ?wiatła z niebieskim odblaskiem w reflektorze. Super efekt. Wygl?da jak prawdziwy Xnon ( wiadomo że H4 nigdy nie bedzie Xenonem ale wygl?da fajnie )

Test w deszczu (noc?) Bardzo Dobry

Super o?wietlona droga ?wiatło przebija swiatła nadjerzdżaj?cych aut z przeciwka. BARDZ WAŻNE Dobrze o?witlaj? pobocze. Nie ma obawy że jakis pijak lub zwieżatko
nam wyskoczy pod koła.

Test w ?niegu z opadami (noc?) Bardzo Dobry

Pięknie o?wietlona droga super białym ?wiatłem. Brak efektu ?ciany przed autem.

Test przy suche drodze Celuj?cy

Aż miło jezdzić noc? pieknie o?wietlona droga. Efek jakby?my mieli uper exkluzywny pojazd. Nie męcz? oczu." koszt 55- 66 zł

ALE jesli mialbym juz kupowac i dac duzo kasy wole kupic philips visionBlue ktore sa bardziej sprawdzone, natomiast w wersji oszczednosciowszej tungsram CoolBlue, a jesli ktos nie lubi niebieskiej poswiaty to philips +50% (ewentualnie +25%) lub tungsram Megalight, nawet chyba tanszy od philipsa. takie moje zdanie.

[ Dodano: 2006-02-26, 19:13 ]
i nie radze wstawiac zadnych glupic 100/90W bo to nawet nie jest zgodne z prawem, na reflektorze napisane jest jakie maja byc zarowki a jak trafisz na wrednego gliniarza ktoremu sie zachce to sprawdzic jakie masz a jakie powinny byc to "zegnaj dowodzie rejestracyjny, do zobaczenia przy odbiorze na komendzie" czy gdzie tam... czysty relektor, dobra zarowka 60/55W i wszystko ok a nie bedziecie zalowac. gwarantuje. wstawiajac 100W palicie kostki, instalacje i niszczycie reflektory. teraz sie zastanowcie czy warto jak jezdzicie po miescie a na trasy NOCA wyskakujecie sporadycznie. i nikt na was nie bedzie psioczył ze macie jeszcze zle ustawione jakies badziewie co oslepiaja innych. taki maly apel ale moze dokogos dotrze... ja za kazdym razem jak tankuje myje sobie swiatla w tym czasie co pracownik stacji nalewa mi gaz. a na swiatla nigdy nie narzekalem chociaz mam jakies zwykle za 8zł zarowki bez bawienia sie w jakies philipsy i inne cuda.

żarowki Blue
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 26, 2006, 22:37:30 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
A kumpel mówił że ogl?dal drogówke i zatrzymali dowód jakiej? lasce za to że miała wła?nie żarówki w takim stylu i że to do takich ważniejszych szych tylko taki kolor i c..j.... :?:  :?:  :?:

żarowki Blue
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 27, 2006, 02:22:10 am »

karol-1987

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
żarówki w takim stylu
w jakim?
Cytuj (zaznaczone)
do takich ważniejszych szych tylko taki kolor
jaki?
poza tym ta laska pewnie miala zarowki xenon zenon (czyli firma no name) i bez homologacji. temu jej zabrali. pisz dokladniej bo nie moge sie pokumac o co biega.