Autor Wątek: Pompa paliwa Abimex nie ma pr?du! Pomocy!  (Przeczytany 3317 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pompa paliwa Abimex nie ma pr?du! Pomocy!
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 23, 2006, 23:18:46 pm »

Drobek

• Gość
Zak#1907,  po nitce do kłebka i najszybciej dojdziesz. wez miernik i przemierz kable i bedziesz wszystko wiedział. I odłacz to cos.  :mrgreen:

« Odpowiedź #21 dnia: Luty 24, 2006, 10:43:31 am »

Linek

• Gość
Cytat: "Drobek"
Zak#1907,  po nitce do kłebka i najszybciej dojdziesz. wez miernik i przemierz kable i bedziesz wszystko wiedział. I odłacz to cos.  :mrgreen:

to cos juz dawno jest odlaczone

« Odpowiedź #22 dnia: Luty 24, 2006, 11:05:58 am »

Strohs

• Gość
Po fotkach widać że w elektryce było mocno grzebane a to oznacza spore trudno?ci. Oryginalnie pompa w abimexie jest zasilana poprzez 2 przeka?niki i 1 bezpiecznik. Do sprawdzenia masz na pewno bezpiecznik 7,5A oraz te 2 przeka?niki. U mnie było tak że najpierw padł przekażnik który odł?czał pompę po ok 10 s od wł?czenia zapłonu jeżeli silnik nie zacz?ł pracować. (bazował on na sygnale z czujnika ci?nienia oleju). Efektem tego była ci?gła praca pompy po wł?czeniu zapłonu pomimo że silnik nie pracował. W ostatnie mrozy padł mi drugi przeka?nik (główny) który zał?czał pompę. Diabelstwo padło w taki sposób że my?lałem że pompa mi padła. Przekażnika "cykał" ale pompę zał?czał dopiero za 6-7 razem. Zanim doszedłem co się dzieje to nie?le zmarzłem (-18 na zewn?trz a ja samochód robiłem pod chmurk? i z latark? w ręce).

« Odpowiedź #23 dnia: Luty 24, 2006, 13:56:27 pm »

Zak

• Gość
Już doszedłem do przyczyny braku pr?du! :P
okazło sie że prad szedł przez star? centralke która przed wypadkiem była jeszcze podł?czona, a po dzwonie sie połamała i została odł?czona :?
Mostek wszystko załatwił!
Już odpaliłem tego zwłoka! 8)  :mrgreen: