Autor Wątek: Kupiłem wskażnik poziomu lpg  (Przeczytany 5294 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kupiłem wskażnik poziomu lpg
« dnia: Luty 24, 2006, 01:28:52 am »

Roki

• Gość
Witam. Zakupilem sobie takie cos :
http://www.allegro.pl/item87166371_wskaznik_ilosci_paliwa_lpg.html

Czy ktos ma doswiadczenia z montazem? Sprzedawca przeslal mi na priva dosc szczeglowa instrukcje montazu - ale pytam tak z ciekawosci. Czy moze bedzie to debiut w klubie?:)

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 24, 2006, 01:30:44 am »

Rysiu#1883

• Gość
a ja poczekam na rezultaty działania bo też bym sobie co? takiego zakupił  ;) (je?li to zda egzamin)

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 24, 2006, 01:36:02 am »

Roki

• Gość
Sie okaze:) Nie mam wiele do stracenie bo lampka rezerwy wysiadal i jezdze na wyczucie:)

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 24, 2006, 11:08:08 am »

XDX#1825

• Gość
Roki zrob jakies fotki tego :) Chetnie bym zobaczyl jak ten czujnik zamontowales i wogole jak to dziala. Ja sobie robie cos podobnego tyle ze z wyswietlaczem LCD i zeby mi pokazywalo w litrach :) Jak dobrze pojdzie to bede mial to z dokladnoscia do 0,13 litra.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 24, 2006, 13:02:20 pm »

Roki

• Gość
No, no:) Jak przyjzie to cykne fotki:) Chyba umieszcze to zamiast zegarka we wskaznikach (bo i tak mi nie dziala):)

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 26, 2006, 22:55:07 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Cytat: "Roki#1847"
No, no:) Jak przyjzie to cykne fotki:) Chyba umieszcze to zamiast zegarka we wskaznikach (bo i tak mi nie dziala):)

Tez mysle o umieszczeniu czegos takiego w tym samym miejscu. Jak juz to zrobisz to jakies fotki itp. koniecznie!!
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 26, 2006, 23:18:15 pm »

Roki

• Gość
Ok:) Juz nie moge sie doczekac:)

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 02, 2006, 18:22:44 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
cos mi to dziwnie wyglada a szczegolnie ciekawi mnie w jaki sposób bedzie to połaczone z wskaznikiem na butli,coby neiu okazało sie ze do tego nalezy dołozyc jeszcze czujke pełnego wyswietlenia
  • Jef
  • Czaku

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 02, 2006, 19:28:25 pm »

Miłosz

• Gość
Ciekawe jak to sie zakłada z chęci? też bym sobie w moim Poloneziku założył co? takiego :smile:

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 02, 2006, 20:44:02 pm »

XDX#1825

• Gość
to bardzo prosto sie zaklada... halotron sie nakleja tam gdzie wskazowka byla na wielozaworze i on mierzy pole magnetyczne i na tej podstawie pokazuje w desce.

Ja tak sobie robie.. tylko musze to jeszcze wyskalowac :)

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 02, 2006, 22:59:34 pm »

Roki

• Gość
No więc wska?nik zamontowany. Narazie przy małei ilo?ci gazu troche szalał - tzn były duże rozmachy we wskazaniach. Aczkolwiek podczas jazdy na wprost, bez gwałtownego przyspieszania, hamowania itp - pokazywał stabilnie. Następnie zalałem gazu do pełna - wska?nik pokazuje wszystkie kreski i jest stabilny. Zobaczymy tylko czy kreski będ? spadał y prawidłowo względem wskazań na butli.

ps- montaż nie był taki łatwy. O ile podpięcie go pod instalacje elektryczn?, przeprowadzenie kabli itp było proste i nie zabrało dużo czasu to skalowanie i mocowanie czujnika było przesrane:( Nie wiem czy dobrze go wyskalowałem ale się okaże podczas kolejnych 300km:)

pps- wizualnie wska?nik prezentuje sie bardzo dobrze, jak będzie pokazywał poprawnie to o zintegruje z zegarami i wkleję fotkę.

« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 03, 2006, 09:03:17 am »

XDX#1825

• Gość
Roki zrob fotki tego co do butli sie zaklada, ciekaw jestem jak to tam jest zrobione

« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 04, 2006, 01:48:46 am »

Roki

• Gość
jutro będę kalibrował. Jeżeli będzie działał poprawnie to w tygodniu zrobię fotki i wkleje.

« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 10, 2006, 19:31:27 pm »

Piterson

• Gość
Roki#1847, i jak. Działa to jako??. Bo też my?le kupic taki wskażnik i nie wiem czy sie opłaca :smile:

« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 12, 2006, 23:04:10 pm »

Homik

• Gość
Chyba się zgubił, albo nie moze doj?ć z tym odczytem, kalibracja poszła gładko bo to najmozolniejsza robota. Wiem bo sam kiedy? kalibrowałem liczniki, czujniki gazu, itp.
Czekamy na rezultaty. :D

Pozdrówka

« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 13, 2006, 10:13:45 am »

bzik

• Gość
Ja tez sie nie moge doczekac rezultatu bo bym se cos takiego sprawil - juz raz pchalem autko na stacje bo mi sie pomylily km

« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 13, 2006, 11:23:50 am »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Hehe - tez kiedys pchalem... Na samym poczatku po kupnie.. :D Nie ciekawa akcja.. Zwlaszcza jak stacja pod mala gorke :D

No czekamy na te wyniki.. czekamy.. :D
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 17, 2006, 00:14:14 am »

Roki

• Gość
Uffff.......w końcu działa jak należy:))))

Było ?rednio-ciężko. Montaż - trochę zabawy ale najgorsza tradycyjnie kalibracja.
Rezultaty:

Jak zaleje do pełna to wszystkie diody ?wiec?. Następnie po jednej kreseczce schodzi w dół.  Jak zostaje jedna kreska (na butli moment mniej więcej 20mm przed rezerw?) zapala się dodatkowa czerwona dioda rezerwy. Następnie jak gazu jest jeszcze mniej ?wieci sama rezerwa. Jak jadę tras? to wskazania s? raczej stabilne, natomiast w je?dzie po mie?ci zdarza się dosyć często, że wska?nik pokazuje raz tak, raz tak (głownie jak hamuje, gwałtownie przyspieszam itp). Aczkolwiek podczas zwykłej jazdy na wprost, czy staniu na ?wiatłach itp jest ok. Może to być na pocz?tku trochę wkurzaj?ce ale jednak swoje podstawowe zadanie wska?nik realizuje - zawsze wiem ile jest gazu. Wczoraj wrzuciłem go w deske rozdzielcz? zamiast zegarka i jest ekstra:) Niedługo zamieszczę zdjęcia.

« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 17, 2006, 00:21:37 am »

Homik

• Gość
Cie choroba dał radę !!!

No to teraz czas na show picture  :roll:

Tymczasem

« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 17, 2006, 00:22:09 am »

Boczek

• Gość
Czyli działa. Jak wygl?da montaż przy butli i kalibracja?