Autor Wątek: Rover - stukanie hydropopychaczy  (Przeczytany 7144 razy)

Rover - stukanie hydropopychaczy
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 18, 2006, 23:53:17 pm »

Arnold

• Gość
jak mi padła głowica i szukałem to była jedna dobra za 1000 zł, inna za 500 czy 600 ale 6 zaworów do wymiany  :shock:  A u mnie było 8... Jak kupiłem zawory to na giełdzie znalazłem głowicę za 650 zł (80 tys. przebiegu). A silnik bez papierów to i za 200 zł był  :mrgreen:  Ceny s? niestety bardzo zróżnicowane  :x

« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 19, 2006, 12:18:43 pm »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
Całe szczę?cie do wymiany popychaczy hydraulicznych nie potrzeba zdejmować głowicy. Wystarczy j?tylko rozpołowić i zdj?ć górn? czę?ć. Potem przy składaniu zastosować stosown? pastę i wio do przodu.

Tylko ta cena popychaczy  :cry: .
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.

« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 20, 2006, 00:40:17 am »

Homik

• Gość
Dzieki bardzo za wyczerpuj?ce odpowiedzi, czyli pozostaje mi tylko zajżeć do skrzynki i tylnego mostu (wymiana oleju) potem już blacharkę zrobię, i tak sie będę bujać kolejne 2 lata. A co do skrzynki, jak wymieniałem olej w silniku obejrzałem j? i zauważyłem wyciek oleju ze skrzynii przy wyj?ciu linki od prędko?ciomierza czy kto? kojaży gdzie ten wyciek może być, czy też ile kosztuje uszczelka tego ustrojstwa albo co można wymienić aby nie ciekło ?

A co do wypadania zapłonów to sprawdze sobie ?wiece, dam sobie czas i będę wymieniać po kolei i powiem wam co i jak poszło i czy to rzeczywi?cie ?wiece. a i moze w końcu zrobie ten reset kompa bo przy tej temperaturze to bym 2 godziny go kręcił...

« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 20, 2006, 19:18:35 pm »

Offline AndrewS#100

• Klubowicz
    • FSO 125p 1.4 16V MPI
    • http://www.roverki.pl
przy napedzie linki predkosciomierza na dole przy skrzyni  jest uszczelniacz mozna go wymienic
Pozdrawiam Andrzej
FSO 125p 1.4 16V MPI
Rover 800 2.0 16V MPI
Jawa TS 350

« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 20, 2006, 22:06:51 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
co do wycieków to drugi dzien walcze z pompa oleju a dokładnei ciekł mi simmer przedni wału, pojechałem do sklepa koles pobuszował i dał mi katalogowy simmer,nabiłem go nie sprawdzajac i załozyłem pompe,zapaliłem auto i wyciekło mi chyba z pół litra oleju na glebe.Mysle zle nabiłem simmer,no to dawaj po kolejny do sklepa...Kupiłem próbuje na wał i co  :shock:  za duzy wewnatrz :?  wracam do goscia oddałem mu go i poszedłem do inego sklepu całkowicie niezaleznego,koles popatrzył we katalog i daje mi ten sam...Pierdolnałem tym i wyciagnałem druga pompe z drugiego silnika z nabitym simmerem(ale starym) ten był dobry i nei miał luzów...Mam nadzieje ze nie bedzie ciekło.bo jak bedzie to nie wiem gdzie dorwe prawidłowy,skoro w katalogach sa jakies błedy...Pytam typa w sklepie czy moze sa jakies rózne rodzaje tych simmerów,okazuje sie ze ten który mi dał to jedyny któr maja w katalogach do poldrovera...Najgosrsze ze nei mam juz starego (chyba),a te "nowe","katalogowe" sprawdzałem w dwuch silnikach, na dwuch wałach i dla obu jest za duzy...
  • Jef
  • Czaku

« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 20, 2006, 22:38:35 pm »

Offline AndrewS#100

• Klubowicz
    • FSO 125p 1.4 16V MPI
    • http://www.roverki.pl
to wez sobie suwmiarke i sprobuj pomierzyc mu potrzebne wymiary
my jak szukalismy dla nas tylnego to gdzies w katalogach przewijal sie przedni ciekawe czy taki sam
Pozdrawiam Andrzej
FSO 125p 1.4 16V MPI
Rover 800 2.0 16V MPI
Jawa TS 350