Autor Wątek: doładowanie dynamiczne  (Przeczytany 10797 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

doładowanie dynamiczne
« Odpowiedź #40 dnia: Listopad 02, 2009, 15:13:13 pm »

snikers

• Gość
Cytat: "STax"
Cytat: "Stingerek"
Nie sądze aby było to jakoś bardzo wyczuwalne. Ja nie widziałem różnicy między cieplym a zimnym powietrzem jeśli chodzi o czas nagrzewania silnika.

Hmm, no ale jednak wszyscy producenci stosują taki termostat, co oznacza że jednak jakąś rolę ciepłe powietrze odgrywa.

obecnie EGR jest stosowany m.in do tego celu.... a cieple powietrze ma za zadanie szybciej doprowadzic zimny silnik do optymalnej temp

co do tematu, w dawcy mimo turbiny chwyt powietrza byl z przodu i lapal powietrze, tez chce takie cos zastosowac tylko chlodnica z diesla zajmuje caly przod i rozwiazanie tu pokazane odpada. nie wiecie ktoredy mozna by przeciagnac rure? jak ogladalem to nie wyglada to zachecajaco

doładowanie dynamiczne
« Odpowiedź #41 dnia: Listopad 02, 2009, 19:33:39 pm »

Offline Smar

• Sympatyk
Dziura w masce i filtr jak w muscle car :D
Caro 1.5 GLI ("Zielony" - poległ); Caro 2.0 GLE (Poldoford - poszedł w świat); Caro 1.9D (Klekot - sprzedany); Caro 2000 DOHC (Czarny - poległ); Borewicz 2000 DOHC ("Czarnobyl"- jeździ u Hoffmana );
Caro 1.6 16v (Groszek)

doładowanie dynamiczne
« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 02, 2009, 19:49:39 pm »

STax

• Gość
Cytat: "Smar"
Dziura w masce i filtr jak w muscle car

Albo maska ze starego caro z wlotem ;)

doładowanie dynamiczne
« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 02, 2009, 19:55:35 pm »

Offline xmaniekx

• Macher
  • Sympatyk
    • C+ pinto turbo
snikers, u znajomego w Windstarze zasysa przez zaślepkę od halogenów. Jeśli masz światła, to może gdzieś na dole, przy chłodnicy płynu od wspomagania?

doładowanie dynamiczne
« Odpowiedź #44 dnia: Listopad 03, 2009, 18:28:10 pm »

Lipex

• Gość
Ja bym jednak maski nie dziurawił... Ani też wlot prosto na filtr...
Przecież u nas są deszcze, a woda w układzie dolotowym powietrza to duży problem...
Ja bym prubował cos z dołu ciągnąć powietrze... Zawsze to ewentualnej wodzie bęcie trudniej w góre...

doładowanie dynamiczne
« Odpowiedź #45 dnia: Listopad 03, 2009, 19:03:15 pm »

snikers

• Gość
maska z wlotem bedzie ze starego caro, ale z innego powodu, problemem jest przeciagniecie rury bez robienia otworow. cos pomysle. a nisko nie chce dawac z powodu kaluz, soli chlapiacej w zime