Autor Wątek: Jaka firma ubezpieczeniowa?  (Przeczytany 49007 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Jaka firma ubezpieczeniowa?
« Odpowiedź #220 dnia: Lipiec 28, 2012, 20:33:22 pm »

Offline jimo#1921

• Administrator
    • FSO Polonez Caro 1.6 16V
Kiedyś żeby wykupić OC żądali założenia konta bankowego, także mBank odpada, nie potrzebuję kolejnego konta.
  • Prowadzę dystrybucję wysyłkową gadżetów FSO-PTK! Podkładki pod tablice rejestracyjne (1-/2-rzędowe), latarki LED/otwieracze/breloki, naklejki... Zapraszam do kontaktu na PW.
Pozdrawiam Michał aka jimo
"A"It's a hundred and six miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses."
Były: A+ 1,6ohv; C 2.0dohc;V 745; A 1,8 K4F; YP250; C+ 18K4F; N126N
Są: C 16K4F; FZ6 SAHG; "pierdziawka", 3.6V6;

« Odpowiedź #221 dnia: Lipiec 28, 2012, 20:41:40 pm »

Offline jimo#1921

• Administrator
    • FSO Polonez Caro 1.6 16V
Uje są w tym mBanku, bez peselu nic nie wyliczysz, a potem jeszcze konieczna zgoda na kolejne oferty w przyszłości - padalce niech zgniją w swoich procedurach, no ale wyszło, że directy z wcześniejszego posta i tak o połowę tańsze ;)
  • Prowadzę dystrybucję wysyłkową gadżetów FSO-PTK! Podkładki pod tablice rejestracyjne (1-/2-rzędowe), latarki LED/otwieracze/breloki, naklejki... Zapraszam do kontaktu na PW.
Pozdrawiam Michał aka jimo
"A"It's a hundred and six miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses."
Były: A+ 1,6ohv; C 2.0dohc;V 745; A 1,8 K4F; YP250; C+ 18K4F; N126N
Są: C 16K4F; FZ6 SAHG; "pierdziawka", 3.6V6;

« Odpowiedź #222 dnia: Lipiec 29, 2012, 12:04:18 pm »

Offline junior

• magDaymnVE
  • Nowicjusz
Także przeszedłem w tym roku do AXA, załapałem się się na dodatkową promocje i OC na rok 257zł :):)

« Odpowiedź #223 dnia: Lipiec 29, 2012, 23:30:05 pm »

Offline Maurer

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1,6 GLI '96 LPG
Junior, niezla promocja:) ja chyba na przyszly rok bede musial troche podszykowac auto pod tym wzgledem, pozbyc sie wspolwlascicieli, "kupic" je od nowa, wtedy powinno wyjsc cos mniej. W tym roku w mDirect przez mBank wyszlo mi 4x151zł, 60% znizek. Co ciekawe, zeszly rok tez mialem OC w mBanku, dali mi normalnie czas na wypowiedzenie go do ostatniego dnia umowy, ale juz dwa tygodnie wczesniej wyslali mi normalne potwierdzenie zawarcia OC na nastepny rok, tak na wypadek gdybym chcial przedluzyc:)

« Odpowiedź #224 dnia: Sierpień 24, 2012, 13:17:50 pm »

Offline Piotr_T

• Sympatyk
    • Audi A6 C6
A spotkał sie ktoś z takim przypadkiem, że DMC ma wpływ na wysokość ubezpieczenia??

Dzisiaj byłem w biurze zajmującym się ubezpieczeniami. Mówię, że zmieniłem silnik i robie rozeznanie co do wielkości ubezpieczenia na mnie samego i wraz ze współwłaścicielem. Powiedziałem, że będę zmieniał DR i nie wiem czy ubezpieczyć Poldusia tylko na siebie, czy dalej mieć na współwłasność. Człowiek powiedział mi, że mam zmienić DR na nowy silnik i dopiero do niego przyjść bo: "zawarta w dowodzie DMC ma wpływ na wysokość ubezpieczenia" ( WTF??). Spotkał sie ktoś z czymś takim??
W AXA Direct nawet o to nie pytali. W poniedziałek jeszcze pójdę do MTU.
Caro Plus 1.6 GLI --> 1.4 GTI 74U - był
Caro Plus 1.4 GTI 23E - był ;(
Audi A6 C6 - tatusiowóz

« Odpowiedź #225 dnia: Sierpień 24, 2012, 13:27:31 pm »

Offline DaMaGe

• Sympatyk
    • PN C+ 1.6 GLI `2000
a nie myslales moze o  https://www.youcandrive.pl  ??

mnie ( lat 23, auto bez wspolwlasciciela ) wyszlo 421 zl/rok, co uwazam za bardzo mala kwote - w innych ubezpieczalniach sumy wychodzily nawet i ~1500 zl...

skladka na mnie samego jakbym mial poldka z silnikiem Rovera wychodzi niecale 400 zl...

« Odpowiedź #226 dnia: Sierpień 24, 2012, 13:46:51 pm »

Offline Piotr_T

• Sympatyk
    • Audi A6 C6
W tym YCD wyszło mi 213 za samo oc. Z NNW KIP na 15000 wychodzi 285zł.
Szukam oferty z NNW.

PS. Nie mają w swoich szablonach Poloneza z 99' z silnikiem rovera.
Caro Plus 1.6 GLI --> 1.4 GTI 74U - był
Caro Plus 1.4 GTI 23E - był ;(
Audi A6 C6 - tatusiowóz

« Odpowiedź #227 dnia: Grudzień 06, 2012, 14:18:53 pm »

Offline Soap

• Nowicjusz
    • Zbieram na kolejne Atu+ :)
Orientuje się ktoś z Was czy w Ergo Hestii można wprowadzić aneks do polisy OC jeśli kupione auto ma nie wycofaną i ważną polisę do lipca 2013. Czy przy zmianie danych od razu wprowadzana jest re kalkulacja (obecna polisa właściciela jest na 60% zniżki, a ja mam 40%)?

« Odpowiedź #228 dnia: Grudzień 06, 2012, 14:42:54 pm »

Offline Mariusz#

• Sympatyk
    • POLONEZ Atu+ 1.6 GSI
odrazu - ale z drugiej strony powiedz że masz pełne zniżki i kto to sprawdzi i jak terzaz nie sprawdzają pytają sie tylko pełne znizki? pełne no i jazda polisa leci z drukarki.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2012, 14:44:42 pm wysłana przez Mariusz# »
Pan inżynier widzę, że lubi jeździć tym polonezem

« Odpowiedź #229 dnia: Grudzień 06, 2012, 16:04:28 pm »

Offline CzaroT-11

• Sympatyk
    • Polonez Caro+ 1.6 GSI '99 74E
A co z aneksem? W PZU da sie to przepisać ze zniżkami poprzedniego właściciela. Rekakulacja jest dopiero gdy polisa wygasa no i bez opłat.

« Odpowiedź #230 dnia: Grudzień 06, 2012, 16:15:32 pm »

Offline wrb#1974

• Klubowicz
    • Polonez Caro 1993. FIAT DOHC 1,6 "kwadrat". poległ w mojej obronie, w walce z przeważającymi siłami wroga.
o jakości usług przez firmę ubezpieczeniową dowiadujemy się dopiero w momencie zdarzenia. wtedy może okazać się że obrażeń jakich doznało się w wypadku firma nie ma we własnym katalogu obrażeń. i odszkodowania nie wypłaci. teraz już wiem że należy przed podpisaniem umowy zażądać okazania katalogu obrażeń. może się się okazać że w nim nie ma nic o uszkodzeniu kręgosłupa.
Świat dla wszystkich, Polska dla Polaków. to nie rasizm, to prawo do bycia Panem we własnym Domu.

« Odpowiedź #231 dnia: Grudzień 06, 2012, 19:58:12 pm »

Offline Mariusz#

• Sympatyk
    • POLONEZ Atu+ 1.6 GSI
ale po co ci to jeśli chodzi o OC. no chyba że korzystasz ze swojego. ale po co.  Każdy ubezpiecza jak najtaniej i ma to w dupie  czy poszkodowany dostanie 200, 300 czy 400 zł.  za szkodę. w takich przypadkach jak mówisz należy ubezpieczać się indywidualnie i wtedy negocjować warunki ubezpieczenia z ubezpieczycielem . W ubezpieczeniu OC możesz o tym zapomnieć. Dlatego ja ten rodzaj ubezpieczenia uważam za złodziejstwo w biały dzień przez bandyckie firmy ubezpieczenie wpływające poprzez swoją pozycję na  ustawodawstwo( czytaj grupy lobbingowe) innymi słowy zwykłe "gęś"e. Ja ubezpieczony jestem indywidualnie w 3 firmach , fakt że składka co miesiąc to 180zł ale mam nadzieje ze nie będę musiał z tego korzystać.  ale jakby co  to strzeżonego Pan Bóg strzeże
a  w odpowiedzi na 12 stron tematu i zadane pytanie to najtańsza jeśli chodzi o OC
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2012, 20:05:46 pm wysłana przez Mariusz# »
Pan inżynier widzę, że lubi jeździć tym polonezem

« Odpowiedź #232 dnia: Kwiecień 02, 2013, 17:07:11 pm »

Offline CzaroT-11

• Sympatyk
CZy kupując samochód bez ważnego OC mogę wykupić polisę np. w dniu i miejscu zakupu? Tzn jeszcze przed przerejestrowaniem aby bezpiecznie wrócić do domu a po rejestracji aneks?

« Odpowiedź #233 dnia: Kwiecień 02, 2013, 18:13:37 pm »

Offline Tomasz#1969

• Moderator
    • Caro '96 & N126e '83 & 960'95 & E430'98 & Rexton'02 & Lancia Y'99 1.2 16V
Masz 30 dni na załatwienie spraw związanych z OC itd.
Kup już na siebie - wystarczy nr VIN i dokładne dane kupowanego auta - możesz je spokojnie uzyskać nawet na odległość.
Jeśli nawet nie kupisz auta - masz 30 dni na wymówienie nowej umowy i zwrot kasy.
OHV roxx

Cytat: turbonez
Forum nie jest od bicia konia tylko od konstruktywnych komentarzy .

« Odpowiedź #234 dnia: Kwiecień 02, 2013, 18:16:48 pm »

Offline CzaroT-11

• Sympatyk
No na odległość. Ale umowę KS muszę pokazać przecież.

« Odpowiedź #235 dnia: Kwiecień 02, 2013, 18:58:08 pm »

Offline Tomasz#1969

• Moderator
    • Caro '96 & N126e '83 & 960'95 & E430'98 & Rexton'02 & Lancia Y'99 1.2 16V
ubezpiecz direct przez internet
OHV roxx

Cytat: turbonez
Forum nie jest od bicia konia tylko od konstruktywnych komentarzy .

« Odpowiedź #236 dnia: Kwiecień 02, 2013, 20:45:33 pm »

Offline DaMaGe

• Sympatyk
    • PN C+ 1.6 GLI `2000
Masz 30 dni na załatwienie spraw związanych z OC itd.
Kup już na siebie - wystarczy nr VIN i dokładne dane kupowanego auta - możesz je spokojnie uzyskać nawet na odległość.
Jeśli nawet nie kupisz auta - masz 30 dni na wymówienie nowej umowy i zwrot kasy.

z tym sie raczej nie zgodze...tak bylo - podobnie;]  poprzedni wlasciciel jezeli samochod mial ubezpieczenie OC mial obowiazek zapewnienia Tobie 30dniowej polisy OC wraz ze sprzedaza samochodu...teraz calosc polisy przechodzi na nowego wlasciciela ( chyba ze bedzie na umowie ze sprzedajesz z polisa OC np na 10 dni - wtedy poprzedni wlasciciel moze domagac sie zwrotu czesci wartosci polisy od ubezpieczyciela )..jezeli kupujesz  pojazd bez OC to musisz w ten sam dzien oplacic polise - oplacalem tak fiata ( kupilem bez OC ) - na nozkach do ubezpieczalni, na polisie OC mam date i godzine, ubezpieczenie na pojazd po numerze rejestracyjnym i VIN ( zmienisz numer rejestracyjny to do ubezpieczyciela i aneks do umowy ewentualnie )..