Z ubezpieczalniami jest róznie z tym honorowaniem znizek. Trzeba sie dobrze w regulaminy wczytac poniewaz są w niektórych klauzule o których rzadko kto wie bo zwykle sie regulaminów nie czyta

. Ubezpiecza ubezpieczalnia i zniżki wezmą współwłaściciela mającego najwiecej znizek ale podczas dzwona jezeli jechał tym autem współwłaściciel nie posiadający znizek bedzie trzeba dopłacic przed przyjazdem rzeczoznawcy równowartoś która pozostała odciąganieta od podstawowej stawki ubezpieczenia z racji znizek. Są tez kwiatki takie ze jak auto ma dwóch współwłaścicieli posiadjacych pełne znizki ( nie zawsze współwłasciciel jest dlatego ze ma znizki

, moze byc tak jak u mnie ze musze miec auto z wpisanym ojcem jako współwłasciciel aby miec auto na firmę której on jest włascicielem) i wtedy przy kolizji potrafią zabrac obu współwaścicielom zniżki , na to tez trzeba zwracac uwage.
Takze dobrze sie trzeba podowiadywac.
Z ubezpieczycieli moge polecic Compense , nigdy nie ma problemów z wypłaceniem odszkodowania , ani z OC sprawcy ani nawet z naszego AC. Zniżki tez po spowodowoaniu kolizji nie lecą duze. Rzeczoznawca zwykle jeszcze w ciągu tygodnia od zgłoszenia szkody (wszystko zalezy od ilosci roboty ile mają) przyjezdza. Ogólnie od momentu zgłoszenia szkody do wpłyniecia kasy na moje konto mineło równo 17dni.
Mam ubezpieczone auta tez w UNIQA , nie są drodzy ale podobno zanizają strasznie wartości i kwoty wypłacanego odszkodowania. Jezeli tylko OC sie u nich wykupuje to nam to wsio ryba , jezeli AC to trzeba wziąsc to pod uwage. Z tym ze OC moze byc w innej firmi i AC w innej firmie ubezpieczone . Mam tak auta i nie ma problemu nigdy.
Miałem w Link4 poldka ubezpieczonego i pózniej Carine , ale jak za poldka co roku płaciłem wiekszą stawkę tak i za carine to samo a wiec uciekłem z tamtąd jak szybko sie dało i nie chce miec z ta firmą nic wspólnego juz.
Z PZU bym troche polemizował ze jest najlepsze , potrafią tez przyciac w.... (nie powiem co

). PZU zaniza wartosci czesto i gęsto i czasem sprawa sie głupiego obtarcia boku potrafi ciągnąc nawet ponad 2 miesiące. Takze w tym momencie Compensa wygrywa.
mBank a dokładniej BRE , stawki maja niskie ale znów tylko osobowe ubezpieczają . jak ubezpieczałem Corolke to wyszło mi taniej niz w UNIQA , jak znów Carine ubezpieczałem to wyszło mi taniej w UNIQA niz w BRE.
Ja mam na jedno auto OC i AC w Compensie i z nich jestem najbardziej zadowolony , z tymze składki tez nie mają niskie,
Auto 10 letnie mozna ubezpieczyc na AC bezproblemu ale warunkiem jest że jest ciagłośc AC , czyli jezeli od nowosci co rok było płacone to nadal mozna ubezpieczac. Co innego jak zostało przerwane to niestety ale AC juz nie da rady wykupić. Ja mam Carine z 1994 roku i co rok płace za nią OC+AC+NW ale auto od 1996 roku ma ciągłośc AC.