Autor Wątek: Jaka firma ubezpieczeniowa?  (Przeczytany 49081 razy)

Jaka firma ubezpieczeniowa?
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 14, 2008, 08:34:53 am »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Ja biorę cały pakiet. Dzisiaj jadę na wycenę do Allianz, PZU i Compensa. AXA ma tylko kalkulator do pakietów w internecie.
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

« Odpowiedź #21 dnia: Październik 14, 2008, 08:53:56 am »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Cytat: "matucha"
AXA ma tylko kalkulator do pakietów w internecie.

No bo na tym niby polega to ze ma byc taniej. Mozna tez zadzwonic i sami Cie wypytaja i wylicza skladke - tak samo jak bys do nich pojechal, tyle ze zalatwisz wszystko z domu.
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

« Odpowiedź #22 dnia: Październik 14, 2008, 09:08:30 am »

Offline jimo#1921

• Administrator
    • FSO Polonez Caro 1.6 16V
Już pisałęm wyżej AllianzDirect.
  • Prowadzę dystrybucję wysyłkową gadżetów FSO-PTK! Podkładki pod tablice rejestracyjne (1-/2-rzędowe), latarki LED/otwieracze/breloki, naklejki... Zapraszam do kontaktu na PW.
Pozdrawiam Michał aka jimo
"A"It's a hundred and six miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses."
Były: A+ 1,6ohv; C 2.0dohc;V 745; A 1,8 K4F; YP250; C+ 18K4F; N126N
Są: C 16K4F; FZ6 SAHG; "pierdziawka", 3.6V6;

« Odpowiedź #23 dnia: Październik 14, 2008, 09:16:53 am »

Offline wrb#1974

• Klubowicz
    • Polonez Caro 1993. FIAT DOHC 1,6 "kwadrat". poległ w mojej obronie, w walce z przeważającymi siłami wroga.
dziękuję za odpowiedzi.
Świat dla wszystkich, Polska dla Polaków. to nie rasizm, to prawo do bycia Panem we własnym Domu.

« Odpowiedź #24 dnia: Październik 14, 2008, 19:31:55 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
Allianz: 1381zł
Compensa: 1547
PZU: ponoć 1399, ale pani była bardzo mało kompetentna  :|

Składka w Allianz tej wysokości pod warunkiem, że też u nich ubezpieczę też mieszkanie. Ale to mi nie robi różnicy, bo stawki wszędzie identyczne. Do tego mam w pakiecie Assistance na cały świat i w Polsce o ile kierowcą jest kobieta zmiana koła na telefon - ciekawe ;) I ta składka jest z dodatkiem przeciw amortyzacji.

W Compensie w razie czego pokrywam z własnej kieszeni 715 zł i za 5 letnie auto mam 30% amortyzacji na części, więc zapłacą tylko za 70% naprawy.
Mają za to pełen pakiet Assistance taki jak w Allianz i możliwość ubezpieczenia radioodtwarzacza i CB-radia za 38 zł rocznie.

W Allianz i Compensa nie liczy się za to cena rynkowa. Wszystkie dodatki podwyższają wartość auta. W Compensie za to nieważny jest przebieg auta. Ale też w razie stłuczki nie zmniejszają ulg o ile przez następny rok nie zdarzy się kolejna.

Co do PZU to za wiele nie powiem, bo 60-letnie babsko żuło cały czas gumę, nawet nie kazała mi usiąść i każdy samochód z tego rocznika tyle samo wart. I nie ma zniżki jak ubezpieczę mieszkanie w PZU.

Chyba więc padnie na Allianz.

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG

« Odpowiedź #25 dnia: Październik 14, 2008, 23:39:03 pm »

Offline jimo#1921

• Administrator
    • FSO Polonez Caro 1.6 16V
Cytat: "matucha"
Allianz: 1381zł
Compensa: 1547
PZU: ponoć 1399, ale pani była bardzo mało kompetentna  :|

Składka w Allianz tej wysokości pod warunkiem, że też u nich ubezpieczę też mieszkanie. Ale to mi nie robi różnicy, bo stawki wszędzie identyczne. Do tego mam w pakiecie Assistance na cały świat i w Polsce o ile kierowcą jest kobieta zmiana koła na telefon - ciekawe ;) I ta składka jest z dodatkiem przeciw amortyzacji.

W Compensie w razie czego pokrywam z własnej kieszeni 715 zł i za 5 letnie auto mam 30% amortyzacji na części, więc zapłacą tylko za 70% naprawy.
Mają za to pełen pakiet Assistance taki jak w Allianz i możliwość ubezpieczenia radioodtwarzacza i CB-radia za 38 zł rocznie.

W Allianz i Compensa nie liczy się za to cena rynkowa. Wszystkie dodatki podwyższają wartość auta. W Compensie za to nieważny jest przebieg auta. Ale też w razie stłuczki nie zmniejszają ulg o ile przez następny rok nie zdarzy się kolejna.

Co do PZU to za wiele nie powiem, bo 60-letnie babsko żuło cały czas gumę, nawet nie kazała mi usiąść i każdy samochód z tego rocznika tyle samo wart. I nie ma zniżki jak ubezpieczę mieszkanie w PZU.

Chyba więc padnie na Allianz.

Matucha zadzwoń do AllianzDirect, bo zapewne wyliczono Ci składkę w "normalnym" allianzie u jakiegoś brokera.
 :arrow: http://www.allianzdirect.pl/  (jest kalkulator)
  • Prowadzę dystrybucję wysyłkową gadżetów FSO-PTK! Podkładki pod tablice rejestracyjne (1-/2-rzędowe), latarki LED/otwieracze/breloki, naklejki... Zapraszam do kontaktu na PW.
Pozdrawiam Michał aka jimo
"A"It's a hundred and six miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses."
Były: A+ 1,6ohv; C 2.0dohc;V 745; A 1,8 K4F; YP250; C+ 18K4F; N126N
Są: C 16K4F; FZ6 SAHG; "pierdziawka", 3.6V6;

« Odpowiedź #26 dnia: Październik 15, 2008, 10:52:03 am »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
jimo#1921, z kalkulatora wyszło o ponad 1000 zł drożej  :roll:

[ Dodano: 15 Paź 2008 12:19 ]
Commercial Union Direct : ponad 3300zł  :shock:

« Odpowiedź #27 dnia: Październik 15, 2008, 12:24:55 pm »

Ntav

• Gość
Zawsze możesz umówić się z agentem ubezpieczeniowym, który przyjdzie do Ciebie do domu, takimi sposobami ludzie z 20% zniżkami robią pełne zniżki. Może brzmi bajecznie, ale ojciec tak właśnie zrobił i jest ok :)

« Odpowiedź #28 dnia: Październik 15, 2008, 13:49:28 pm »

Offline wrb#1974

• Klubowicz
    • Polonez Caro 1993. FIAT DOHC 1,6 "kwadrat". poległ w mojej obronie, w walce z przeważającymi siłami wroga.
napisaliście koledzy dużo ale nic konkretnego, ile płacicie. chcąc skorzystać z Waszych podpowiedzi musiałbym odwiedzić każdego ubezpieczyciela, spędzić tam jakiś czas. nie oto mi chodzi!  podajcie ile konkretnie płacicie za poloneza i u kogo. jeśli uważacie te dane za tajne to proszę na priv albo gg : 989 48 20 .  z góry dziękuję.
Świat dla wszystkich, Polska dla Polaków. to nie rasizm, to prawo do bycia Panem we własnym Domu.

« Odpowiedź #29 dnia: Październik 15, 2008, 17:40:24 pm »

Offline Piotrek#1923

• Klubowicz
    • FSO 1.4_1.6_1.8
wrb, proszę:

Polonez Caro 1.6 97rok. 128 000 km.
Link4 Full opcja - 60% - 1050zł ( na szczęści to nie ja płace)  :P

Polonez Caro 1.4 96rok. 145 000 km.
PZU Samo OC - 60% - 552zł. ( ja płace )  8)

« Odpowiedź #30 dnia: Październik 15, 2008, 18:59:40 pm »

Offline wrb#1974

• Klubowicz
nareszcie jakaś jasna odpowiedź. dzieki czołgisto.

« Odpowiedź #31 dnia: Październik 15, 2008, 19:14:46 pm »

Offline Sterciu

• Sympatyk
Tylko co z tego jak to sa stawki z Warszawy ?? Jedna ubezpieczalnia bedzie miała tańsze ubezpieczenie w wawie na to samo auto powiedzmy przy pełnych znizkach niz druga . A naprzykład w Lublinie bedzie miała ta druga taniej na to auto niz ta pierwsza. Tutaj wiele czynników zalezy od miejsca zamieszkania , wielkosci miasta , województwa itp. Takze z ubezpieczeniem to najlepiej dzwonic i sie pytac u samych ubezpieczycieli. Chyba ze ktoś z Twojego miasta Ci odpisze to jeszcze mozna to wziąsc jakoś pod uwage. Ja za poldka płaciełem samo OC 398zł na rok we Wrocławiu przy pelnych znizkach +znizka za kontynuacje itp. . Przykładowo w Poznaniu juz składka była nizsza jak sie pytałem kiedys ubezpieczyciela. Tak samo jest jak sie mieszka poza wiekszym miastem  w jakis małych miejscowosciach. Tez wtedy ubezpieczenie jest duzo nizsze i tego to nie rozumiem dlaczego własnie tak jest. Wiadomo ze jak ktoś mieszka pod wrocławiem to tak samo jezdzi duzo po tym miescie jak Ci co w miescie mieszkają  :roll: . Ale składki mają nizsze  :roll: . Jeszcze zrozumialbym gdzies oddalone miejscowosci od duzych aglomeracji  :roll: .
Pozdrowionka ;)
Kiedyś był 125p oraz dwa Plusy - rover i ohv.

« Odpowiedź #32 dnia: Październik 15, 2008, 19:19:57 pm »

Offline wrb#1974

• Klubowicz
nakgorsze jest to że nie można się z pzu wypisać jeśli się nie złoży podania na 1 miesiąc przed upływem terminu wpłaty.

« Odpowiedź #33 dnia: Październik 16, 2008, 20:09:16 pm »

Offline Sterciu

• Sympatyk
Cytat: "wrb"
nakgorsze jest to że nie można się z pzu wypisać jeśli się nie złoży podania na 1 miesiąc przed upływem terminu wpłaty.

no własnie o tym trzeba pamietac , akurat jak w Link4 rzowiązywaem umowe to mozna było na dzień przed końcem okresu ubezpieczeniowego. Ale co ubezpieczyciel to inne zasady. Dlatego najlepiej zawsze miesiąc wczesniej wysłac im rozwiązanie umowy juz.
Pozdrowionka ;)
Kiedyś był 125p oraz dwa Plusy - rover i ohv.

« Odpowiedź #34 dnia: Październik 19, 2008, 20:02:41 pm »

Offline mastah22

• Sympatyk
Wiecie co, akurat Axa ma swietny system jesli chodi o odszkodowania w 2 tygodnie kasa na koncie a zgloszenie przez telefon w 15 minut.... Ja osobiscie ubezpeiczylem sie w HDI i wyszlo mi ze zwyzka za wiek autem 12 letnim i 2.0 600zł na rok... Nie mowie ze w PZU wychodzilo 1130- smiech na sali...
  • Jef
  • Czaku

« Odpowiedź #35 dnia: Październik 28, 2008, 19:18:58 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
mBank - 1615zł za cały pakiet. Wszystko ładnie, ale wartość auta to wg nich 11 tys. 3 tys. mniej niż Allianz i 3200 mniej niż PZU.

Jutro jadę podpisać umowę z Allianzem.

« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 06, 2008, 18:38:29 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
No i może śmiesznie wyszło, ale wypadło tak, że najpierw pojechałem wypowiedzieć umowę do PZU i jak już klient im uciekał to od razu się do roboty wzięli. Tu jakaś promocja, tu jakiś przepis i stanęło na tym, że cały pakiet ( OC, AC, NNW, Assistance )
To koszt 1400 zł jakieś. Zakupiłem i za to jeszcze dostałem ubezpieczenie mieszkania za 160 zł. Gdybym był starszy, to by mnie to wszystko wyniosło około 1000zł. - przepisują zniżkę z OC na AC ( a na oc mam już 60% więc to ładny pieniądz ).

jimo#1921, dzięki !

« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 06, 2008, 18:47:16 pm »

Offline Bolim#1838

• Klubowicz
    • Atu Plus 2.5 20V Turbo
Ja z ojcem mamy wszystkie pojazdy w PZU. Jak się okazało było jedne z najtańszych.
* FSO Polonez Atu+ 97' 2.5T 20V
* FSO Polonez 1.8T 20V 3** KM
* FSO Polonez Caro 96' L94 1.9 GLD
* FSO Polonez Caro 96' L94 1.6 GLI

« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 06, 2008, 18:49:31 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
W Generali cały pakiet 1009 zł. Ale zakupiony w salonie fiata. Mają jakąś umowę z Generali. Ale nie musi to być fiat, można taniej każde auto ubezpieczyć. Ogólnie to się dzisiaj zdziwiłem jak podpisywałem umowę. Ofotowali każdy kluczyk, pilot od alarmu i cały samochód.

« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 06, 2008, 18:58:43 pm »

e_gregor

• Gość
PZU najtańsze? Śmiech! Cytryne mi wyliczyli na prawie 800zł, w HDI zapłaciłem 600 ale sie okazuje że mogłem mieć jeszcze teniej o conajmniej 100zł w jakiejś firmie krzak :(