Autor Wątek: Jaka firma ubezpieczeniowa?  (Przeczytany 49091 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jaka firma ubezpieczeniowa?
« Odpowiedź #40 dnia: Listopad 06, 2008, 19:01:42 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
e_gregor#1917, jak kupujesz samo OC to Ci to za wielkiej różnicy nie robi gdzie to wykupisz. Z całym pakietem wolałem coś pewnego, a nie firmę krzak, która nie wiadomo czy będzie istnieć za miesiąc.

OC samo na rok to jakieś 500 zł.
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

« Odpowiedź #41 dnia: Listopad 06, 2008, 19:36:50 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
A czy ktos ma jakies doswiadczenia z ubezpieczniem ochrony prawnej? Mam na mysli DAS...
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)

« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 06, 2008, 20:09:24 pm »

Offline jimo#1921

• Administrator
    • FSO Polonez Caro 1.6 16V
Cytat: "Osfald"
A czy ktos ma jakies doswiadczenia z ubezpieczniem ochrony prawnej? Mam na mysli DAS...

Szwagier ma wykupione "ubezpieczenie" w DASie. Opłata to chyba ~200zł za rok. Jak dotąd szczęśliwie nie musiał korzystać z ich usług. Ogólnie to jest bardzo fajna opcja, reprezentują Ciebie w przypadku sprawy, w dodatku przy poważniejszej kolizji przyjeżdza ktoś od nich na miejsce zdarzenia. Pomagają (bardzo) w ściągnięciu kasy od ubezpieczyciela w przypadku szkody.
  • Prowadzę dystrybucję wysyłkową gadżetów FSO-PTK! Podkładki pod tablice rejestracyjne (1-/2-rzędowe), latarki LED/otwieracze/breloki, naklejki... Zapraszam do kontaktu na PW.
Pozdrawiam Michał aka jimo
"A"It's a hundred and six miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses."
Były: A+ 1,6ohv; C 2.0dohc;V 745; A 1,8 K4F; YP250; C+ 18K4F; N126N
Są: C 16K4F; FZ6 SAHG; "pierdziawka", 3.6V6;

« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 06, 2008, 21:19:20 pm »

e_gregor

• Gość
matucha#1931, masz rację - też bym w krzaku nie ubezpieczał AC lub mieszkania. Ale mimo wszystko bym PZU nie wybrał. Na pewno wykupiłbym w jakiejś duuużej solidnej firmie ale nie w PZU bo to zwykli złodzieje i kretacze. Ale każdy ma swoje preferencje.

« Odpowiedź #44 dnia: Listopad 06, 2008, 21:37:31 pm »

Offline Bolim#1838

• Klubowicz
    • Atu Plus 2.5 20V Turbo
e_gregor#1917 mi pzu wyliczyło 550zł, a hdi 560zł, a jakieś inne 620zł, może jak bym poszukał to znalazł bym coś tańszego, ale w Łowiczu dużego wyboru nie mam.
* FSO Polonez Atu+ 97' 2.5T 20V
* FSO Polonez 1.8T 20V 3** KM
* FSO Polonez Caro 96' L94 1.9 GLD
* FSO Polonez Caro 96' L94 1.6 GLI

« Odpowiedź #45 dnia: Kwiecień 19, 2009, 12:57:44 pm »

Offline Sterciu

• Sympatyk
hop do góry

zbliza mi sie ubezpieczenie busa , polecić mozecie jakąs firmę co na terenie wroclawia ma jakies składki "normalne" ??

w piatek mi sie skończyło za jednego busa ale zrezygnowałem z usług UNIQA i ubezpieczyłem gdzie indziej. Róznica w skladce to ponad 260zł za rok (przy stawce która płaciłem rok temu)  :roll: . Pzy pelnych znizkach i bez zwyzek , przy kontynuacji 15% przyslali mi samo OC z UNIQA na 1058zł za rok , rok wczesniej płaciłem u nich 660zł/rok a wiec delikatne przegięcie było :roll: .

Niestety na drugim aucie mam cały pakiet OC,AC,NW i szukam jakiejs taniej firmy ubezpieczeniowej bo w tej co jest teraz i z tym autem przegieli w tym roku ze składką.
Pozdrowionka ;)
Kiedyś był 125p oraz dwa Plusy - rover i ohv.

« Odpowiedź #46 dnia: Kwiecień 19, 2009, 17:45:13 pm »

Offline Pio555

• Sympatyk
  • RENAULT SCENIC 1,6 dci
Cytat: "Sterciu"
cały pakiet OC,AC,NW i szukam jakiejs taniej firmy ubezpieczeniowej

ja ma pełny pakiet w Warcie
ceny są już bardzo konkurencyjne -no i w miarę pewna firma w razie wypłaty z AC

« Odpowiedź #47 dnia: Kwiecień 19, 2009, 18:08:33 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Ogólnie Compensa też miała konkurencyjne ceny, z tą różnicą, że przy 5 letnim aucie w razie naprawy auta z AC wypłacają 60% wartości naprawy. No i co fajne można oddzielnie CB i antenę ubezpieczyć :)
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

« Odpowiedź #48 dnia: Kwiecień 19, 2009, 19:43:53 pm »

Offline Excalibur#1937

• Administrator
    • Kilka ich było ;)
    • http://www.intermediaservice.pl
Zapytaj w CU Direct - plus taki, że TELEFONICZNIE wyliczą składki. Jak Ci się nie spodobają to ich olewasz i prosisz o usunięcie danych - działają bez zarzutu. Na polonezie drugi rok z rzędu mam -170 zeta tylko na OC w stosunku do PZU. Jeden telefon - 35gr.

« Odpowiedź #49 dnia: Kwiecień 19, 2009, 21:57:42 pm »

Offline Sterciu

• Sympatyk
Ja mam wsumie 3 letniego sprintera do ubezpieczenia , ale i tak pod koniec roku chce go sprzedac bo juz za duzy przebieg bedzie miał , a wiec praktycznie na pół roku musze go ubezpieczyc.

Mam w Compensie osobówkę ubezpieczoną pełny pakiet ale 100% za naprawe wypłacają.

Z drugiej strony moge wykupic AC gdzie indziej i OC gdzie indziej. Takze wsumie najbardziej chodzi mi o AC gdzie tu wykupic w rozsądnej składce i miec pewnosc ze w razie czego beda wypłacalni.
Pozdrowionka ;)

« Odpowiedź #50 dnia: Kwiecień 19, 2009, 22:09:29 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Najwygodniej jest udać się do dobrej agencji ubezpieczeniowej, gdzie ktoś ma ofertę wszystkich firm na rynku. Wtedy napraawdę można wybrać to co tanie. Ja tak zawsze robię.
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #51 dnia: Kwiecień 19, 2009, 22:13:55 pm »

Offline Pio555

• Sympatyk
  • RENAULT SCENIC 1,6 dci
Grzech, dobrze prawi-oni mają najlepsze rozeznanie

« Odpowiedź #52 dnia: Kwiecień 19, 2009, 23:40:01 pm »

Offline Sterciu

• Sympatyk
zrazilem sie do agencji ubezpieczeniowych , ostatni doprowadził do tego ze przyszło mi po dwóch latach zalegle ubezpieczenie do oplacenia za auto....

a tak zarzekal sie ze on wszystkigo pilnuje i sam dzwoni do klientów jak sie ubezpieczenie kończy...
Pozdrowionka ;)

« Odpowiedź #53 dnia: Kwiecień 20, 2009, 00:25:49 am »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Napisałem o wybieraniu polisy, a nie o pilnowaniu czy jest zapłacone prawda? :D Wybrać jest najłatwiej w miejscu, w którym wszystkie oferty są koło siebie. W dodatku czasami są różne kruczki, a niektórych firm należy unikać. Jakbyś był z okolic Wawki to bym Ci dał namiary na nasz skarb panią Bożennę. :)

« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 12, 2009, 15:43:15 pm »

Offline Cyneq

• Sympatyk
    • Fiat 125p '79
Wracając do tematu, mam do Was pytanie:

Czy ktoś w jakiejś firmie skutecznie ubezspieczył poloneza z NIETYPOWYM silnikiem?

Ja mam w doowdzie legalnie 1585 ccm i niestety próba przekonania BRE ubezpieczeń z mbanku do tej zmiany się nie powiodła, konsekwentnie dostaję polise z nieprawidłowymi danymi, więc im grzecznie podzieękuje bo nie mam zamiasru płacić 5 patyków na FG przez debili.

Wszelkie pozostałe oferty online też nie dają możliwosći wpisać cokolwiek innego we wniosku zamaist 1481 ccm.

« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 12, 2009, 16:54:26 pm »

Offline Pio555

• Sympatyk
  • RENAULT SCENIC 1,6 dci
Cytuj (zaznaczone)
Wszelkie pozostałe oferty online też nie dają możliwosći wpisać cokolwiek innego we wniosku zamaist 1481 ccm.

kiedyś w ubezpieczalni wszystkie Poldki były w jednej cenie bez znaczenia czy 1,4 1,5 1,6 1,9 i możne im tak zostało

« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 13, 2009, 21:23:41 pm »

Offline Cyneq

• Sympatyk
    • Fiat 125p '79
Cytat: "Pio555"
Cytuj (zaznaczone)

kiedyś w ubezpieczalni wszystkie Poldki były w jednej cenie bez znaczenia czy 1,4 1,5 1,6 1,9 i możne im tak zostało

W cenie pewnie jest tak dalej. Ale jak mam w dowodzie 1585 a w polisie 1481 to jest to niezgodność danych. Kara z funduszu gwarancyjnego przy braku szczęścia.

« Odpowiedź #57 dnia: Sierpień 01, 2009, 20:44:03 pm »

Offline Gandziorz

• Sympatyk
Ciekaw jestem jak zmienię pojemność jak wyliczą mi składkę?
Na stronach nie ma możliwości zmiany poj. z 1,6 na 2,0 :)

Pewnie tylko przez tel.

« Odpowiedź #58 dnia: Sierpień 02, 2009, 00:34:12 am »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Odbywa się to w ten sposób, że wyliczają Ci stawkę roczną za 2.0, potem ją dzielą na 12 i mnożą przez ilość miesięcy jaka została do końca polisy po czym dopłacasz różnicę. Wiem to bo mój kolega zmieniał w 125p z 1500 na 2000.

« Odpowiedź #59 dnia: Sierpień 04, 2009, 13:26:12 pm »

Offline mateo#1939

• Klubowicz
    • C22XE
Mam pytanie apropo polisy

Chce kupić auto, aktualnie samochód ten stoi bez polisy oc. właściciel sprzedał to auto chłopakowi ( 3 miesiące temu) z którym pracuje, on nie przerejestrował go i nie ubezpieczył na siebie, polisa wygasła po jakim tygodniu od zakupu. co teraz mam zrobi jak chce go odkupić??? polisę wykupie sobie w tej samej firmie co mam poldona, ale co z ta polisa co wygasła???
Cytat: Senn#1869
A to SS-man sie nam pojawil