Witam,
Jako że odnawiam Trucka, w grudniu (2013) zwiedziłem 3 sklepy we Wrocławiu. Ten pierwszy opisany poniżej znałem już przed wakacjami - kupowałem tam część do Syreny (pasującą z Żuka), drugi dzięki temu wątkowi zlokalizowałem, a trzeci znalazłem sam w internecie.
Pomyślałem że odświeżę temat bo dawno nikt nie pisał, a mam wrażenie że z częściami do PN coraz ciężej więc może się przyda mały update.
Polmot, Tarnogajska 5 - mają tam sporo części do Żuka, Lublina. Ale co nieco jest do Poloneza. Pompa hamulcowa Delphi do Bendixa 85zł, rura filtra powietrza do 1.9GLD - 35zł (tylko tam mieli pasującą), linka sprzęgła Linex do 1.9D na Lucasie - 31zł, włącznik świateł szerokie Caro (dioda bursztyn) - 22zł, przełącznik dmuchawy APE-10 jakoś 70zł. Mają tam też oleje w umiarkowanych cenach, akurat bdb kupiłem Lotos Semisyntetic 4l+1l. Bez problemu można zwracać części jak się okaże że coś nie pasuje. Generalnie ceny średnie, wybór również.
Niedźwiedzia - byłem 2 razy, natknąłem się tam na 2 różnych panów, obaj w miarę obeznani. Kupiłem trochę drobiazgów, filtr paliwa do 1.9, uszczelka drzwi (od 126p, 37zł), olejnica do zmiany oleju w skrzyni (30zł), przełącznik dmuchawy typ APE-10 (jakoś 47zł vs 70 w Polmocie), krótkie łączniki końcówek drążków kierowniczych (po 23zł/szt). Ceny raczej niskie, wybór duży.
Ostatni sklep jaki odwiedziłem to Grelpol, na pl. Pereca (nr 22 chyba). Mają swoją stronę i sklep internetowy, ale ceny na miejscu vs internet są różne (na miejscu można coś utargować). Kupiłem parę pierdół, śruby zacisków hamulca, śruby ucha gumy stabilizatora, odpowietrzniki hamulców i coś tam jeszcze. Ceny raczej wysokie, wybór średni.
http://poludniowcy.home.pl/grelpol1/?kontakt,2W związku z tym że nie znalazłem w w/w sklepach wszystkiego czego szukałem, większe zakupy (za 400zł) poczyniłem w motozbycie Kielce. Mają stronę internetową, ceny średnio-niskie, pani (chyba właścicielka) po złożeniu zamówienia ze 3 razy do mnie sama dzwoniła, udało się nieco utargować cenę, dostawa b.szybka, jestem bardzo zadowolony i polecam wszystkim.
http://www.motozbyt.net/23-fso-polonezduzy-fiatborewiczcarocaro-plus(wklejam link bezpośredni bo nie każdy domyśli się że producent Poloneza to Fiat...)