Sprawd? łożyska na półosiach. Luzy mog? być niewyczuwalne a i tak będ? hałasować. Jak to nie będzie to, to daj znać.
Witam,okazało się ,że to łożysko na półosi padło...Wymieniłem dzi? na nowe,było trochę zabawy ze zbiciem tego pier?cienia i starego łożyska,ale jako? poszło.Wyczy?ciłem wszystko na błysk,dałem trochę smaru na póło?kę i nabiłem nowe łożysko ,a na kuchni gazowej nagrzałem pier?cień do czerwono?ci i praktycznie "wpadł" bez dodatkowej pomocy na swoje miejsce.Poskręcałem wszystko do kupy i jazda próbna...Wszystko OK,cichutko,nic nie dudni,wali itp. z jednym ALE...po ok.10-15 km koło było mocno,ale to mocno ciepłe:( Wszystkie inne koła zimne,a te po naprawie prawie,że gor?ce! Hamulce na 100% OK,żadnego blokowania,trzymania itp. W zwi?zku z tym mam pytanie,czy ten pier?cień zaciskowy musi być posmarowany smarem,bo łożysko jest zamknięte z obu stron i smar ma swój od nowo?ci? Bo je?li musi to już wiem gdzie popełniłem bł?d
Je?li nie musi,to już nie wiem gdzie szukać przyczyny... Dzięki za wszelkie wskazówki !