Dzi? byłem na szrocie i próbowałem znale?ć co? fajnego do poldka , w oczy rzuciła mi się zwrotnica kompletna z fiata marea , tarcza wentylowana
Tutaj znalazłem jej parametry:
WYMIARY TARCZY
|rednica zewnętrzna 257,4 mm
Liczba otworów 4
Rodzaj tarcz hamulcowych wentylowane
Grubo?ć tarczy hamulcowej 20 mm
Ogl?dałem zaciski i wygl?daj? prawie tak samo jak te co mam z argenty 2 litrowej , muszę w takim razie obgulać jarzma czy podejd? na zwrotnice od poldasa. W tym celu udałem się na lokalny skup złomu i metali kolorowych i za całe 3.6 zł kupiłem przedni? piastę , jarzmo oraz blachę mocuj?c? zacisk do piasty.
Dzi? rano dzwonił do mnie kumpel z dobr? wiadomo?ci? - jego znajomy ma kilka kompletó hamulców z argenty 2 litrowej i może sprzedać jeden kpl na przód, tak że na razie muszę z nim obgadać sprawę, jak nie wyjdzie to dalej będę szukał czego?.
Acha - argenta ma takie same tarcze 257 jak fiat ritmo 1.6 w górę, fiat regata, 124 sport coupe oraz 131/132 2.0 L. Porównywałem dane katalogowe tarcz z mareii i będzie niezbędny tokarz - tarcze maj? ?rednicę 59 na piastę , poldek 61-62.
Miałem wukręcon? zwronicę ale nie udało mi się jej zdemontować , może w poniedziałek spróbuję jeszcze raz , tym razem wezmę podno?nik trapezowy i spróbuję go wsadzić między wachacze i rozepchać je aby pu?ciły sworznie.
Wtedy jadę na szrot i spróbuję na to wsadzić zaciski i tarcze z marei.