no wlasnie, a jak wytne to, to juz raczej nie bedzie odwrotu, bo watpie zeby gdzies dostal ten daszek, abym mogl go wrazie czego wspawac :mrgreen: no i co kurde wtedy? :mrgreen: :mrgreen:
dolna czesc nagrzwnicy nie dotyka prawie w ogole belki i konczy sie z nia prawie na rowno (mowie o wysokosci), wiec gora z waitrakiem bedzie tez lekko odsunieta od belki. na 89% powinno sie ot wszystko zmiescic, i jeszcze jak wyjme to gruube wygluszenie sciany grodziowej to jeszcze troszke wiecej miejsca powinno byc). Poza tym, ta cala obudowa z trucka jest cala pod katem, dlatego sie miesci pod stara belke (wg mnie :mrgreen: ). Tylko nie wiem czy sie zmiesci pod stara konsole srodkowa, bo jest cholernie szeroka (jutro moze przymierze konsole srodkowa).
Ale chociaz raz mi sie usmiechnela lekko buzia, bo przynajmnije stare rury maja taka sama srednice jak okragle otwory na dole obudowy T+ :mrgreen: .
Podsumowujac. Na 80% zalozyl bym juz gore nagrzewnicy z wiatrakeim, gdyby nie bylo tego cholernego metalowego chwytaka :x :x
aa i jeszcze bedzie taki problem, ze prawdopodobnie bede musial cos wykombinowac z nadmuchem na nogi, bo z tego co widze to bedzie to dmuchalo nie na nogi, ale na boczna scianke panelu srodkowego :mrgreen: :mrgreen:
aa2. na 100% trzeba wywalac wielka dziure w scianie grodziowej, bo rurki wychodza sporo nizej. Fuck. :mrgreen: A mialem nadzieje, ze sie obejdzie w ogole bez ciecia blachy :roll:
[ Dodano: 2006-04-05, 19:56 ]a nie lepiej pokombinowac z tymi przesuwakami i pokretlami? moze da sie jakos przerobic i ch dzialanie albo moze pokretla od innego auta zastosowac do takiej przerobki?
sadze ze nie bedzie to tkaie hop siup. jak z cala nagrzewnica nie wypali, to sporobuje sam panel podpasowac. jeden problem ktory zauwazylem to to, iz na panelu z trucka sterowanie cieplo/zimno odybwa sie za pomoca jednej linki, a jak wiadomo w caro sa dwa suwaki od cieplo/zimno i trzy linki. Z reszta pokretel nie powinno byc problemu z podpasowaniem.
[ Dodano: 2006-04-05, 20:59 ]moglby ktos zrobic zdjecie, jak wychodza rurki z nagrzewnicy w komorze silnika w caro plus?

wymyslilem, ze skoro to jest zgrzewne punktowo, to nawierce blache tam gdzie jest zgrzewana i moze bedzie sie dzieki temu usunac bez uzywania diaksu. co o ty myslicie?