Autor Wątek: prędko?ciomierz brak wskazań  (Przeczytany 2429 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

prędko?ciomierz brak wskazań
« dnia: Maj 02, 2006, 16:51:55 pm »

ajk#1212

• Gość
Nie działa mi predko?ciomierz co może być przyczyn??Sk?d on jest sterowany

edit - t#1840

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 02, 2006, 19:46:53 pm »

Piterson

• Gość
Pewnie to wina linki. Wyci?gnij j? i przesmaruj. Linka idzie od licznika do ?limaka na skrzyni. Wejdz pod auto to sam zauważysz .

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 02, 2006, 20:24:50 pm »

ka3or#1818

• Gość
na pewno lina linki. a jesli nie tam to przy liczniku ci zjechała. Tam jak się zdejmuje i zakłada t? linke to ona potem sie nie chce trzymac

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 04, 2006, 12:55:28 pm »

Michal_alf

• Gość
albo ?limak padł :D. Bo to też się czasem zdarza. Ale często zdarza się tak że gwint nakrętki któr? się nakręca na ?limak, lubi zjechać, wystarczy raz krzywo nakręcić, lub nie dokręcić, i drgania gwint na tyle uszkodz? że potem się to nie trzyma. ja mam dowi?zane to drutem pod autem :D

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 08, 2006, 01:09:11 am »

Bulkake#1920

• Gość
Mi padł predkosciomerz wina linki wymienilem na nowaporem pstrylkamo mi z desce czxym szybciej jechalem tym szybciej pstrykało slimak w skrzyni był walniety.

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 09, 2006, 19:31:30 pm »

katran

• Gość
Gdy mi nie dzialal predkosciomierz okazalo sie ze padl czujnik (zapomnialem nazwy:) ) znajdujacy sie pomiedzy koncem linki (od strony skrzyni biegow) a napedem linki wychodzacym ze skrzyni. W tym czyjniku znajduje sie plastikowy trzpien o przekroju kwadratu ktory przekazuje naped na linke i wlasnie on u mnie sie ukrecil. Na szrocie pytalem o taki tylko ze od opla bo sa takie same a latwiej dostac niz do poloneza.

Re: prędko?ciomierz brak wskazań
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 17, 2006, 14:57:43 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
A ja mam pytanko bo mam wielki prblem bo po demontażu zegarów ponieważ musialem wzia?ć nagrzewnice zrobić to przy okazji pod?wielilem je na niebiesko ale zegary całe rozmontowałem i teraz niestety nie wskazuje jest założona nowa plomba i zonk a przy zakładniu poci?gnołem wieć mogła by spa?ć z k???? Zaraz bede szedł rozkręcał i zobacze czy linka pracuje je?li sie kręci to i zegary powinny?? Bo tam od tułu jakie? kable się podłancza za predko?ciomierzem..i nie wie czy nie za lużno siedz?...Helo bo mnie to denerwuje... i Starszy jak zobaczy to zonk bedzie...
 :help:  :help:  :help:  :help:  :help:  :help:

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 17, 2006, 15:06:09 pm »

Offline Senn#1869

• Klubowicz
    • Polonez 1500C Rover 820Si MG ZS180
Co Ci nie dziala? Predkosciomierz, obrotomierz?
Były: C+1.4 K16 DOHC C1.6 K16 DOHC C+1.8 K16 DOHC Jest Polonez 1500C
Rover 820Si LPG
MG ZS180 PB
Renault Espace IV Pb

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 17, 2006, 15:09:31 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
Cytat: "Senn#1869"
Co Ci nie dziala? Predkosciomierz, obrotomierz?

Prędko?ciomierz... :(

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 17, 2006, 20:13:06 pm »

Meggido

• Gość
To linka ukręcona albo ?le włożona. Elektryka do prędko?ciomierza nic nie ma.

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 17, 2006, 21:29:59 pm »

Bulkake#1920

• Gość
no predkosciomierz jest typowo mechaniczny  ;)

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 18, 2006, 15:31:31 pm »

Pudzian_Puławy

• Gość
No jakie? kable wchodz? tam ale sytuacja opanowana i działa trzebabyło dobrze wcisn? i drutem skręcić jak plomba była i jest wszytsko ok.....

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 18, 2006, 22:40:56 pm »

bruns

• Gość
Piterson jak jest ukręcona linka to jej smarowanie pomoże jak umarłemu kadzidło ! Naprawa tylko przez wymianę na now? . Kartan to nie czujnik tylko napęd linki prędko?ciomieża !

[ Dodano: 2006-10-18, 22:41 ]
Piterson jak jest ukręcona linka to jej smarowanie pomoże jak umarłemu kadzidło ! Naprawa tylko przez wymianę na now? . Kartan to nie czujnik tylko napęd linki prędko?ciomierza !