Autor Wątek: Poldrover spadek mocy?????????  (Przeczytany 1381 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Poldrover spadek mocy?????????
« dnia: Maj 29, 2006, 17:20:36 pm »

marcinmk2

• Gość
Witam ma problem juz od dluzszego czasu.Moze napisze jak to wyglada : po odpaleniu silnika (zimny) a odpalam go z wcisnietym sprzeglem to jest spoko ale jak puszcze sprzeglo silnik traci obroty i gasnie.Tez jest jak np. wlaczam swiatla (oczywiscie wszystko co opisuje dzieje sie jak samochod postoi i silnik jest zimny  np. przez noc ) albo zalaczy sie podgrzewanie tylniej szyby nie wiem co to moze byc moze jakis spadek mocy?Moze ktos z Was wie?.Z gory dzieki!!!

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 29, 2006, 19:31:32 pm »

Nitrox89

• Gość
jeżeli chodzi o sprzęgło to olej w skrzynii. Zarzuć jaki? rzadszy. A elektryka to nie mam pojęcia. :smile:

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 29, 2006, 21:33:56 pm »

gizmo

• Gość
sprawc czy akumulator trzyma napiecie i czy masz prawidlowe ładowanie

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 30, 2006, 10:20:55 am »

Offline AndrewS#100

• Klubowicz
    • FSO 125p 1.4 16V MPI
    • http://www.roverki.pl
u nas w zimie puszczenie sprzegla przy -10 tez czasami potrafilo zadusic zimny silnik
ale wlaczenie tylnej szyby to juz z lekka przesada, co prawda jest to oczywiscie dodatkowe obciazenie silnika jednak po to ma ta elektronike zeby takim wypadkom zapobiegac
komp powinien wyczuc spadek obrotow i wzbogacic mieszanke, albo uchylic przepustnice, albo zrobic tez rzeczy jednoczesnie :-)
ale nic mi do glowy nie przychodzi czego moze to byc wina moze swiruje jakis czujnik lub komp
Pozdrawiam Andrzej
FSO 125p 1.4 16V MPI
Rover 800 2.0 16V MPI
Jawa TS 350

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 30, 2006, 11:32:26 am »

Offline Senn#1869

• Klubowicz
    • Polonez 1500C Rover 820Si MG ZS180
Dokladnie, moze to byc wina kompa. Ma on funkcje ktora odpowiada za korygowanie spadkow napiecia wydluzeniem wtrysku lub otwarciem przepustnicy. Jezeli wykluczysz slabe napiecie aku lub wadliwe dzialanie regulatora napiecia to mozesz sprobowac podmienic kompa. Sprawdz tez klemy i stan przewodow przy klemach. Moze tam masz duze spadki.
Były: C+1.4 K16 DOHC C1.6 K16 DOHC C+1.8 K16 DOHC Jest Polonez 1500C
Rover 820Si LPG
MG ZS180 PB
Renault Espace IV Pb

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 31, 2006, 11:04:18 am »

marcinmk2

• Gość
no spoko sprawdze i napisze ewentualnie co i jak.A jeszcze mam jeden problem ze sprzeglem jak wyjde na miasto i troche pojezdze to zaczyna mi " rypic sprzeglo" tzn. nie chodzi plynnie tylko z oporami i slychac nie wiem jak to nazwac - rypienie. Co  to moze byc linka w pancerzu ? ( to sie dzieje jak troche pojezdze)