mam pytanie ostanio pisalem ze plynem "siklo" przez pompe wodna, bo termostat poszedl, dzisiaj wszystko pokupywalem wszystko pozakladalem tak jak trzeba (wszystkie czesci nowiutkie tylko tyle ze nie zalelem go plynem tylko zwykla woda i mam pytanie bo jak jade ok 80-90 to mam temp silnika caly czas prawie 90stopni tak samo jak jade 20km/godz mam to samo dopiero jak sie zatrzymam i chwilke pochodzi to wskazowka sie wychyla ponad 90 i sie wlacza wiatraczek a moje pytanie to czy to jest grozne dla silnika nigdy takiej temp nie mialem zawsze przy predkosci 90km/godz wskazowka wskazywala ok 80stopni, i jeszcze jedno czy zresetowanie komputera cos da pewno nie bo co ma... ale wole zapytac bo nie takie rzeczy .... wiec wole zapytac dzisiaj juz nie zdarzylem tego sprawdzic bo troche mnie nie pokoji te temp przy temp otoczenia ok 23stopnie a co bedzie w samo poludnie

hm wole nie wiedziec przynajmniej w najbllizszym czasie
piszcie co o tym myslicie i jakies wskazówki i piszcie jakie wy macie temp silnikow ,a moze to przez swiece ktore wymienilem bo tylko je wymienilem i zaczelo sie to dziac zrobilem na nich ok 500km w jeden dzien i szlak trafil chlodzenie piszcie bo jestem ciekawy jaka jest tego przyczyna, na starej pompie jak wymienilem termostat i sie przejechalem to taka sama temp silnika byla 90 i tak caly czas tylko cieklo hehe
pisze i pytam bo boje sie ze przy takiej temp moze znowu cos sie.... a dosyc czesto robie dluzsze odcinki!!!