Michal , sorki nie jestem w stanie udzielić konkretnej porady . musiałbym słyszeć jak on pracuje . wypadanie zapłonów jest podobne np. do zakłuceń dopływu paliwa lub wody w baku . nie wiem czy Ci szwankuje na benzynie czy na gazie ?wczasie jazdy czy na luzie ?zimny czy goracy ? może to czunik położenia wału może filterek. nie wiem . przyczyny takiego zachowywania sie mog? leżeć po stronie układu paliwowego lub elekryki . czasami sa to głupoty za?niedziałe styki w kostkach lub lużny kabelek ( raz ł?czy raz nie ) moduł sam w sobie to raczej nie jest . on jest tak jak np żarówka , albo przepalona albo dobra , niema że raz tak raz tak . objaw przerywania i samoistnego wchodzenia na wyższe obroty takie jak np. przy wypalaniu paliwa z gażnika ?wiadczyć może o chwilowym zubożeniu mieszanki paliwowej . powodem mog? być przewody paliwowe , filterek paliwa lub padaj?ca pompa paliwa . nie wydaje mi sie aby to był moduł raczej co? z paliwem . mogę się jednak mylić w stawianiu diagnozy na odleglo?ć , nie widz?c "pacjęta" . jak dojdziesz co było to napisz , jestem ciekawy .
[ Dodano: 2006-09-07, 23:29 ]
Lupo , nie wiadomo czy u balika w dębicy jest castorama ? dla amatorów profi-warsztatowe narzędzia s? drogie , dlatego napisałem jak to zrobić metod? chałupnicz? .