Wiec tak, od lat szukalem tego "czegos"...tego najlepszego subwoofer-ka, mialem juz rozne rzeczy w aucie, Alphard-a, ATX-a i jeszcze jakies tam wynalazki...az pewnego razu trafila sie okazja aby zobaczyc jak zagra STX GDN-30-300-4-AP, ktorego powiedzmy "pozyczylem na dluzszy okres czasu"...wiec za namowa kolegi zbudowalem do niego obudowe, ktora on uprzednio wyliczyl w "Winisd pro alpha"...
Nastepnym krokiem byl dobor odpowiedniego wzmacniacza, tu tez za namowa kolegi wybralem "Monacor CarPower HPB1502"
No i co...dzis zamontowalem, odpalilem i gra...ale ale pojechalem na "odludne miejsce" i przykrecilismy go na maxa...i tu zdziwienie
Basu w aucie tyle ze wszystko trzeszczy, ale poza nim ciiiiszaaa...ino blachy i tablica rejestracyjna lataly
No tu sie zawiodlem...choc ogolne wrazenia odsluchowe wewnatrz, nastawionego na "spokojnie" sa bardzo poprawne...ladnie dopelnia pasno (ktore i tak jest h... bo moje glosniki "ogolne" sa delikatnie mowiac sllllabe
)...Ale zawsze pozostaje to ze choc raz chcialem jak jakis j... Golf zacznie mi tu ryczec podkrecic i niech mu wszystko "lata"...i gdy juz zrezygnowany wracalem do domu, piekna ulica Sopocka, ktora wiedzie przez las na moja piekna "dzielnice robotnicza" wpadlismy na ostatni z mozliwych pomyslow...kolega wysiadl...pojechalem dalej, zawrocilem dalem wszystko na 75% mocy i rura...z jego perspektywy wygladalo to tak "cisza .... nagle cos zaczyna basowac , z poczatku myslalem ze to seicento ktore stanelo nieopodal, jednak dzwiek narastal az wkoncu uslyszalem naprawde miesisty bas ... mysle sobie "jedzie cos z dobrym basem, a u Bola taka dupa" .... po kilku sekundach rozkoszowania sie niskim poteznym basikiem zaslyszanym z dala ... patrze, a tu Bolo smignal ... jak przejezdzal obok mnie to miod dla moich uszu a moze to miod z moich uszu poplynal ? .... radosna chwila" i tu sie naprawde ucieszylem, jasne ze nie bede jezdzil caly czas tak, bo plomby by mi powypadaly :D
Ale zawsze pozostaje ta swiadomosc
"ze moge"...
Podliczenie wydatkow:
Wzmak - 290zl (uzywka)
Glosnik - 155zl ("pozyczony")
Plyty, wkrety itp - 45zl
Kable - 0zl (od dawna w aucie pociagniete, a i glosnikowe sie znalazly)
Jesli mi sie uda nagram to jak "to" oglnie "pyrka sobie w aucie"...
END...