Jak pisałem, bedzie NOWY tarpan, zupełnie inny od obecnego, taki jakiego jeszcze nie było, po prostu mojej produkcji, od reduktorów (mechanizmy zapozyczone z innych aut ale z pewłnym rozłaczeniem przód/tył/4x4) do tego blokady , wtedy bedę się mógł pokusić o V8 bo i tak wswzystko bedzie robione na miarę

co do ramy to tej nie opłaca się wzmacniać bo jest za przerpszeniem z dupiatego materiału, żuk miał lepszą i sztywniejszą, a co do momentu to kto tu mówi ze ja zawsze jeżdżę z przedziału 1000-2500 :twisted: poldem jak go kupiłem to raz nawet przeszło 6500pokręciłem, fakt super ciagnie :lol:
poza tym waga tarpana to w przyblizeniu waga poloneza jakby nie było
Jak wcześniej pisałem, problem u mnie z kasą, zeby opłacić oc itd na ten rok zapożyczyłem sie i teraz spłacam, na szczęście ustarszych, więc odsetki 0% :mrgreen:
co do sekcji ślaskiej to wpadne ale narazie problemyz czasem, troszkę sprzątania po remoncie w domu, trzeba zalać silnik olejem na zimę i ogólne konserwacje motocykla i motorowera

foty też zapodam jak tylko bedę w stanei, nie obiecuje kiedy to bedzie :cry:
A co do V6 czy V8, jesli to bedzie ten silniczek który chcę czyli V8 to po mocniejszych modach mozna z niego wyciagnać prawie 400KM i moment dużo przekraczajacy 300Nm, wiem bo coś takiego zostału juz zrobione, tylko nie pamietam co to za auto było i gdzie to ogladałem

, jesli współczesna V6 to tylko 24v, po co się bawic w stare 12v

skoro można z tej samej pojemności większy power wyrwać , a wracajac do mocy/obroty, tarpan jeszcze lepiej zamiata tyłem niz poloneza na zwykłym 1,5 ohv bo ma przód ciężejszy, wiec 1,4 i tak juz bedzie problemem na starcie :wink: