No i co z tymi oznaczeniami trzycyfrowych numerów kolorów - były dwie serie: F oraz L, czy to jest to samo, tylko każdy pisze jak chce?
Skądże.
Seria "E" (a nie F) dotyczyła Plusów z 1997 i początku 1998 roku.
Co do serii "L" to ma jeszcze jedno rozgałęzienie
Na przykład "L-202" oznacza lakier z palety FSO, ale już 41L to lakier z palety Daewoo.
W przypadku Polonezów Plus, z tej palety "L" od Daewoo był właściwie tylko 73L. Tak poza tym, lakiery z "L" występowały (z małymi wyjątkami) głównie na Nexiach, Espero, Prince i innych starych modelach tej marki.
Od 1998 roku Plusy miały lakiery z nowej palety Daewoo, oznaczonej "U".
Paletę z serii "F" wprowadzono (o ile się nie mylę) w 2002 roku i początkowo występowała sporadycznie na Daewoo Matizach i Lanosach (41F i 77F) a potem masowo od 2005 na FSO Matizach i Lanosach. Znane mi są kody: 43F, 50F, 71F i 80F.
Tak w ogóle, poza tematem to Matizy I od 2000 (w Polsce) miały jeszcze swoją dodatkową serię nazwaną "M", a w skład niej wchodziły lakiery: 23M, 41M, 51M, 77M, 78M - wszystkie występowały na limitówkach oraz jedyny lakier z tej serii występujący w całej Europie - 22M, którym psikali tylko Matizy II.
Dobra, powymądrzałem się trochę, to teraz mam pytanie. Ile w sumie było lakierów Plusa w 1997 roku? Mam swój spis (na stronie o Daewoo) i obecnie są tam kody: 23E, 43E, 44E, 69E, 86E, L-122, L-139, L-143 i L-146. To na pewno nie wszystkie...