Autor Wątek: ceramizer- test.  (Przeczytany 31356 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ceramizer- test.
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwiec 10, 2009, 18:47:54 pm »

200sx

• Gość
Cytat: "mardas"
Skoro temat odżyl.To mogę podzielić sie swoimi spstrzeżeniami ,od nośnie ceramizera.Ja zastosowałem ceramizer do silnika,i do skrzyni biegow,i dyferencjalu.I mogę powiedzieć że jestem zadowolony[ tylko prosze nie męczcie mnie ,jaki jest stopien sprężania w cylindrach,i.t.p,bo nie robilem pomiarow,i nie mam zamiaru tego robić.] Wystarczy że czuję zmiany po zastosowaniu ceramizera pod butem,i ogolnie słuchowo.Poldek przedewszystkim zyskał na dynamice[ma kopa],generalnie wyciszyl mi wszystkie mechanizmy ,włącznie z silnikiem.Zużycie gazu też mi się zmniejszyło[ bo jeżdże na gazie],to rożnie się kształtuje,bo jeżdże w 99% po mieście ,sednio gdzieś 0,5 l/100 km.Ogolnie podsumowojąc,ja go osobiście polecam !!!!!!!!!!
i mam niby Ci wierzyc na słowo "czuje pod butem" ,a hamownie która jasno pokazała straty mocy - olać?...

ceramizer- test.
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwiec 10, 2009, 19:25:46 pm »

Offline DF

• Sympatyk
  • Darek F
    • Fordy Transit MkV x 2 - 2.3 LPG i 2.0 LPG
No właśnie tak to jest z tymi specyfikami, że nie wiadomo tak całkiem czy działają technicznie ale psychologicznie na pewno działają. Bo to odczucie jest subiektywne bo chcemy żeby tak było i nie chcemy wyjść na frajerów co wydali kilka dych na nic.
Jak zawsze po kupnie kolejnego poloneza wymienię mu filtry, wyreguluje silnik itp to też czuje to od razu "pod butem" i ciszej pracuje i mniej pali...
"Dla triumfu zła trzeba tylko, żeby dobrzy ludzie nic nie robili"  Ale dobrych już jest tak niewiele, że nic nie mogą...
Nie dajcie się zwieść - nie ma epidemii...  
Niestety wszyscy jesteśmy niewolnikami systemu. Jednak ja jestem nieposłuszny i gardzę tymi oraz szczerze nienawidzę tych dobrowolnych ścierw, które są niczym i krzywdzą innych.

ceramizer- test.
« Odpowiedź #62 dnia: Czerwiec 10, 2009, 21:10:24 pm »

Offline Excalibur#1937

• Administrator
    • Kilka ich było ;)
    • http://www.intermediaservice.pl
Panowie spokojnie. Podejdźmy do tematu poważnie. Pomiar ciśnienia sprężania to najmniejszy problem. Mocy i momentu również - przecież będzie hamowany na Czerniewicach. Więc najważniejsze pomiary PRZED TERAPIĄ będą. Jeżdżenia bez oleju nie przewiduję. Chcę się naocznie przekonać czy to działa - to wszystko. Można to dokładnie udokumentować, foto pstryknąć, video nakręcić itd. itp. Chodzi mi o suche fakty a nie odczucia... Ze zrozumiałych względów operację można by rozpocząć już na początku sierpnia.

ceramizer- test.
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwiec 10, 2009, 21:52:12 pm »

200sx

• Gość
ale co to da ze go shamujesz na czerniewicach? masz zamiar sie wybrac na hamownie drugi raz? jak na tą samą - ok, jak na inną, to nawet nie jedz...

ceramizer- test.
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwiec 10, 2009, 22:26:40 pm »

Offline Excalibur#1937

• Administrator
    • Kilka ich było ;)
    • http://www.intermediaservice.pl
Założyłem, że pojadę do tych samych ludzi. Pomiar na innej byłby bez sensu.

ceramizer- test.
« Odpowiedź #65 dnia: Czerwiec 11, 2009, 09:22:54 am »

Offline Mardas#1946

• Witajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Klubowicz
    • ATU + GSI 1,6,2000 r. LPG-AL 700,70U,klimatyzacja Fab. kontrolka AFR
Nie będę się wdawał,nie potrzebnie w polemikę,bo jest to dla mnie zbędna rzecz.Zawsze się znajdzie ktoś, kto będzie na nie,i podważał to co napiszę.Nie namawiam do używania tego specyfiku,to każdego indywidualna sprawa.Ja mam samochod zadbany,jestem pierwszym właścicielem,od 9 lat,i prawie nigdy nie miałem z nim problemow.Ceramizer użyłem po to żeby ,wydłużyć żywotność ,silnika , skrzyni biegow,idyferencjału,i odczowam po 3 miesiącach po zastosowaniu ,jego efekty.Jeszcze raz podkreślę .Wybor  należy do ciebie !!!!!!!!!!!!!!.Pozdrawiam.
Mardas- Jimi wiecznie żywy !!!!!!!!!!!! ,a moje ATU nie do zdarcia !!!!!!

http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO/Polonez_ATU/108123

ceramizer- test.
« Odpowiedź #66 dnia: Czerwiec 11, 2009, 19:21:47 pm »

Offline Mardas#1946

• Witajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Klubowicz
    • ATU + GSI 1,6,2000 r. LPG-AL 700,70U,klimatyzacja Fab. kontrolka AFR
Standartowo jak w każdym zadbanym polonezie.Lekko słychac ,kiedy przedewszystkim hamuje się silnikiem .Podczas jazdy ,prawie zero hałasu.Ale ja mowię to o swoim.Bo wiem jak  go eksploatuję,od poczatku.W twoim wypadku niewiem jaki może byc efekt.Każdy w/g mnie powinien indywidualnie podejść do tematu.Wiem jedno że Ceramizer to nie zestaw naprawczy,ktory naprawi ,silnik,skrzynię,czy dyferencjał[ to opinia moja,bo trupa nieda się uzdrowić,żadnymi specyfikami,wiem to bo eksploatuję ,i jeżdżę polonezami prawie 20 lat],i tak jak wczesniej pisalem zastosowałem  Ceramizer żeby przedłużyć mu żywotnaość,a nie reanimować.i  w dużej mieże efekt działania Ceramizera jest pożądany.Ale to mowię na przykłdzie swojego poldka.Pozdrawiam !!!!!!!!!!!!!!
Mardas- Jimi wiecznie żywy !!!!!!!!!!!! ,a moje ATU nie do zdarcia !!!!!!

http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO/Polonez_ATU/108123

ceramizer- test.
« Odpowiedź #67 dnia: Czerwiec 12, 2009, 00:06:13 am »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
a MÓJ TATUŚ zrobił bez specyfików poł bańki.. i polonez pojechał na złom... bo się mało nie złamał na pół.. a silnik dalej gdzieś tam sobie śmiga.... jeden remont miał tylko.. :)
I od nowości lany Castrol

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

ceramizer- test.
« Odpowiedź #68 dnia: Czerwiec 12, 2009, 08:13:40 am »

Offline polmo

• Sympatyk
Mnie się wydaje że jak by to miało działać to nikt by nie ładował kasy w remont silnika tylko lał Ceramizer.

ceramizer- test.
« Odpowiedź #69 dnia: Czerwiec 12, 2009, 08:28:32 am »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
Cytat: "mardas"
rupa nieda się uzdrowić,żadnymi specyfikami
I to jest najważniejsze zdanie w tym temacie.
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.

ceramizer- test.
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpień 01, 2009, 22:25:08 pm »

Offline Speed024

• Sympatyk
    • Caro ( - ) 1995r. 2.1 TD / Honda Prelude V 2.2 VTi (4WS) 1996r.
    • Moto Porady
Odświeżam temat, ja też ostatnio wlałem ceramizera i zobaczymy czy coś to wartę.
Ja znalazłem taki film:
http://www.youtube.com/watch?v=lFWU2EcTLaI
Zapraszam po porady!

http://www.motoporady.pl/

ceramizer- test.
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpień 02, 2009, 11:51:18 am »

Piotrekk

• Gość
wlałem to do matiza mojej mamy. dymił strasznie, a co za tym idzie palił dużo oleju. wymieniłem z ojcem pierścienie jednak nic to nie dało. wlaliśmy ceramizer do silnika i od tamtego czasu przejechane ma już 400 km od zastosowania - dymienie znacząco mu przeszło, a do pełnego działania środka trzeba przejechać 1500km. nie wiem jak to zadziałało, może pokrył mikro rysy na cylindrach - grunt ze w tym przypadku pomógł

ceramizer- test.
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpień 02, 2009, 14:01:46 pm »

Offline BARTEK1925

• Sympatyk
  • 000086
    • Laguna I kombi 1.8 + sekwencja 2000 r.
Piotrekk, wymieńcie jeszcze uszczelniacze zaworowe i będzie jeszcze lepiej.
Paździoch 2.0 OHC ford 1990 r - 2003/2016 r. auto odjechało 14.05.2016 do nowego domu.
A codziennie granatowe Mondeo kombi MK1 1.6 + LPG - zwany też czołgiem-sprzedany wrzesień 2017
Obecnie: Laguna 2000 r. kombi 1.8 + sekwencja
             Berlingo 2008 r. I lift 1.6 + sekwencja

ceramizer- test.
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpień 02, 2009, 19:32:47 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Jak ktoś ma książkę ulepszenia Poloneza, to tam jest specyfik polecany do zastosowania w silniku OHV z opisem jak działa.
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

ceramizer- test.
« Odpowiedź #74 dnia: Wrzesień 08, 2009, 22:40:57 pm »

Piotrekk

• Gość
tak jak pisałem jakis czas temu. ceramizer wlany do matiza przejechane od tamtego czasu 2000km czyli wiecej jak każe instrukcja. z poczatku jezdzone powoli i nie przekraczane 60km/h.

Z początku było git, dymienie ustało już myślałem że coś pomoże, ale teraz jest coraz gorzej.

Teraz silnik to totalna padaka - chyba dojazd do pracy to szklanka oleju (około 30km) :mrgreen:

Z rury dymi sie na niebiesko jak z komina.

może to jakiś zbieg okoliczności w moim przypadku lecz nie sądzę.

Podsumowując to nie polecam  :D

ceramizer- test.
« Odpowiedź #75 dnia: Listopad 15, 2009, 18:31:22 pm »

Offline show

• Sympatyk
    • FSO 1500
Witam, stosowalem ceramizer 1 raz przy 70tyś przebiegu potem jeszcze ze 2 razy przy wymianie oleju ,efekt?-zaden :D NIE POLECAM przy 123tyś i tak klepaly panewki i mechanik stwierdzil zuzycie tuleji walka rozrzadu i pierscieni tez, wiec i tak maly remoncik byl i ceramizer nic nie zdzialal!!! ......lepszy jest militec, odczuwa sie lzejsze odpalanie w mróz i czuc zapach tego ustrojstwa w spalinach czasem wiec gdzies tam na tych cylindrach on jest :), takie moje doswiadczenia sa....

ceramizer- test.
« Odpowiedź #76 dnia: Listopad 15, 2009, 22:44:47 pm »

Offline mati_lecha

• Sympatyk
Tylko gdzie kupić oryginalny Militec, oto jest pytanie.

ceramizer- test.
« Odpowiedź #77 dnia: Listopad 17, 2009, 14:16:20 pm »

Offline show

• Sympatyk
    • FSO 1500
w Polsce raczej nie znajdzie, podobno oryginalny jest niebieski, ja zalewalem ten co jest dostepny(pomaranczowy) i nawiazujac do ceramizera to kosztuje prawie polowe mniej

ceramizer- test.
« Odpowiedź #78 dnia: Listopad 17, 2009, 22:43:50 pm »

Offline wrb#1974

• Klubowicz
    • Polonez Caro 1993. FIAT DOHC 1,6 "kwadrat". poległ w mojej obronie, w walce z przeważającymi siłami wroga.
ja mam zalany do oleju "motor life" już podczas wlewania widać było że coś się zmienia- silnik samoistnie zwiększył obroty.
Świat dla wszystkich, Polska dla Polaków. to nie rasizm, to prawo do bycia Panem we własnym Domu.

ceramizer- test.
« Odpowiedź #79 dnia: Listopad 18, 2009, 01:23:33 am »

Offline DF

• Sympatyk
  • Darek F
    • Fordy Transit MkV x 2 - 2.3 LPG i 2.0 LPG
Może ten sprzedawany z logo K2 jest oryginalny ? No chyba, że K2 nie wie o tym, że ma to w ofercie  :mrgreen:
"Dla triumfu zła trzeba tylko, żeby dobrzy ludzie nic nie robili"  Ale dobrych już jest tak niewiele, że nic nie mogą...
Nie dajcie się zwieść - nie ma epidemii...  
Niestety wszyscy jesteśmy niewolnikami systemu. Jednak ja jestem nieposłuszny i gardzę tymi oraz szczerze nienawidzę tych dobrowolnych ścierw, które są niczym i krzywdzą innych.