no to w takim razie musisz to obczyścić ile sie da i coś żeby to odrdzewić. Możesz wziąć kombinerki i sprobować podgiąć tą blache żeby w miare przypominała pierwotny wygląd, a reszta szpachla.
Kombinerkami nic nie da się zrobić, tak samo młotkiem. Wyjaśniałem dlaczego. Szpachlówki musiałbym nawalić kilkanaście mm...
Patrząc na to co kupił, to raczej spokoju nie będzie miał. Już chyba lepsze jest to pogięte i lekko zardzewiałe.
Jak to oceniłeś mając do dyspozycji tylko zdjęcie ? Ta reperaturka wcale nie jest zła, mam w domu drugą, fimry KOTT i nie jest równo wytłoczona, ta przynajmniej jest.
Zadawanie takich pytań na forum nie ma sensu!!
To tak jakby pytać czy mam najpierw zrobić siku czy kupę....
Każdy będzie twierdził co innego a Ty w tym czasie będziesz miał mokro w majtach!!
Ja się pytałem jak to zrobić a nie czy. Nie rozumiem czemu dyskusja zeszła na czy...
elektrokiler, nie wiem czy w polsce robią coś takiego, ale amerykańce tak wyciągają wgniecenia: http://www.bodyshopzone.c...epair_fill.html
Taniej byłoby kupić innego poloneza. Zejdź na ziemię.
[ Dodano: 2008-07-25, 10:05 ]Musisz sobie zadać pytanie: Czy tym Poldkiem chcesz sie wozić jak ziom :D ,czy ma to być dupowóz, no i czy chcesz sie z tym sam bawić czy dać do blacharza, zapłacić i mieć z głowy.
Poldkiem chce pojeździć jeszcze kilka lat i chce, żeby jakoś w miarę się prezentował. Oddać do blacharza ? Nawet nie chce wiedzieć ile by za to wziął. Już dawno odpowiedziałem sobie na pytanie czy chce robić sam: tak chce i po to kupiłem miga.
Panowie błotnik zewnętrzny jest doprasowany do nadkola (w skutek spotkania z bramą), nie da się tego wyklepać ani wyciągnąć kombinerkami, z prowizorek można tylko to pomalować a po zimie sie wqrwiać, że rdza znowu wylazła tak więc proszę już więcej nie radzić klepania i innych niemożliwych czynności.