Autor Wątek: [Serwisy bezradne skapitulowały] GSI nie odpala gdy 50-70 st  (Przeczytany 5694 razy)

[Serwisy bezradne skapitulowały] GSI nie odpala gdy 50-70 st
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 31, 2008, 11:53:12 am »

Offline mateo#1939

• Klubowicz
    • C22XE
tebe, masz mozliwosc podmiany komptera z innego GSI, sprobuj moze to pomoze :)
Cytat: Senn#1869
A to SS-man sie nam pojawil

« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 31, 2008, 14:28:55 pm »

tebe

• Gość
Podmiana komputera nie wchodzi w GSI w ogóle w grę - trzeba by od razu rozkręcać całą deskę rozdzielczą i razem z immobilizerem wymieniać (są sprzężone). Kiedyś przeżyłem awarię immobilizera - to był dopiero szok... Przez ponad tydzień różne serwisy się z tym męczyły, próbowały cokolwiek robić by odpalił bez - ale nie da rady - trzeba było immobilizer kupić i wymienić. Niestety w GSI nie ma możliwości, by nawet w jakiś sposób awaryjnie odpalić bez immobilizera...

Obecnie obserwuję jeszcze auto, gdyż mi się wydaje, że po wyczyszczeniu i przesmarowaniu WD-40 silnika krokowego odpala lepiej - to znaczy za pierwszym razem - i max po 3 sekundach. Ale to tylko 1 dzień obserwacji, trzeba zobaczyć co będzie dalej. Dzięki wszystkim za informacje, spróbuję to do końca przebadać i wykluczyć.

« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 31, 2008, 14:56:54 pm »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
    • Polonez 1.4 GTi 16V'97 i 2.0 GLI'95
    • http://www.fsoautoklub.pl
tebe, przeciez komp w GSi jest pod fotelem pasazera -podmien ze zdrowego egzemplarza i zobacz czy dalo efekty
BTW a listwa z wtryskiwaczami jest czysta ?
Cytat: Szymon
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW

« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 31, 2008, 15:25:43 pm »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
    • Polonez 1.4 GTi 16V'97 i 2.0 GLI'95
    • http://www.fsoautoklub.pl
a programowanie immo czerwonym kluczykiem ?
Cytat: Szymon
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW

« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 31, 2008, 15:40:06 pm »

tebe

• Gość
Hmm według serwisu Daewoo-FSO programować czerwonym kluczykiem można jedynie immobilizer nowy w cel sprzężenia z komputerem, za to nie da się w żaden sposób uruchomić zestawu "stary_immo-stary_komp", ale mogą się mylić.

[ Dodano: 31 Lip 2008 23:51 ]
====================
UPDATE
====================

Ciekawi mnie ponadto bardzo jedna rzecz - po podlączeniu interfejsem diagnostycznym, program wyświetla, że komp Delco widzi napięcie akumulatora (Battery) przy załączonym zapłonie (ale wyłączonym silniku) zawsze 11,5V.... Mierzyłem miernikiem i zawsze jest ponad 12,5V (12,8, itd). Myślałem, że może mam miernik usdzkodzony, ale nie - na innym to samo.

A przy załączonym silniku już te wartości są pokazywane w miarę poprawnie... ciekawe...

« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 15, 2008, 10:43:18 am »

nickonn

• Gość
Tez sie podlacze pod temat z tym ze u mnie takze temperatura nie ma znaczenia. silnik 1.6 GSI raz zapali raz nie.srednio 2razy na dzien go odpale a tak nie moze byc:/ bylem u 3mechanikow i zaden nie mogl stwierdzic gdzie lezy przyczyna:/

bak nigdy nie byl pusty wiec nie wiem czy to pompa, zadne przewody nie byly chyba wymieniane (nie wiem bo samochod dostalem w spadku).przy wlaczeniu slychac ze p[ompka sie zalacza, ale jak dla mnie to brakuje iskry...moze to przewody albo swiece? chcialem ten samochod podszykowac do sprzedania ale nie usmiecha mi sie w niego wlozyc rownowartosci:/

mial ktos podobny problem i go rozwiazal?