Bocian - z tego co się orientuję to latasz na zestawie z 1.6 200mm. Jeśli na razie nie byłoby innego wyjścia to jakiej żywotności takiego zestawu mogę się spodziewać? Użytkowanie w miarę normalne.
Więc tak. Ja mam kombinację z racji skrzyni fordowskiej. Docisk sprzegła mam własnie z rovera 200mm a tarcza jest 190mm z forda. Całość współpracuje z zamachem od 1.4 czyli pod tarczę 190mm. przy normalnej jeździe jak narazie nie ma problemu. Nawet ciągałem przyczepkę i też nie było źle. Ostatnio "trochę" poprzypalałem tarczę jak cofałem z przyczepką i nadal jeździ.
przy osterj jeździe może i się nieco ślizga ale ja tak raczej nie jeżdżę więc się nie skarżę.
Swego czasu jak Senn jeszcze pomykał poldem to miał sprzęgło 180mm i też dawało radę...
Jak padnie mi odecne sprzęgło to zapodam sobie pewnie spieka. koszt 300-400zł. Sam docisk w konfiguracji z tarczą forda działa prawie jak wzmocniony. Wszystko za sprawą grubości tarczy. Roverowa ma 7mm fordowska 9mm.
W sprawie docisków do francuzów to obawiam się jednak że nie będzie pasować. nie miałem takowego w ręku ale ze wszystkich zdjęć jakie oglądałem rozstaw otworów mocujących nie jest symetryczny.
Jestem właśnie na etapie problemu z przenoszeniem mocy w swoim projekcie i jak już mam wymieniać sprzęgło to chciałbym na coś konkretnego...
Napisz coś więcej skoro masz takie problemy...
PS. Ja też skilowałem dwa komplety od 1,4 :lol: :lol: :lol: zanim wsadziłem forda.