Autor Wątek: BRAK SWIATEL I NIC NA DESCE RODZIELCZEJ NIE DZIALA :( HELP  (Przeczytany 11775 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BRAK SWIATEL I NIC NA DESCE RODZIELCZEJ NIE DZIALA :( HELP
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 19, 2009, 19:27:16 pm »

FocusPolon

• Gość
Tak dokladnie z palca :P jestem wspolwlascicielem tego auta i zrobilismy calkiem mily patent na pominiecie kostki....a jesli choidzi o te 15 zl to nie oplaca nam sie wymieniac poniewaz tak wysoka kwota stanowi zbyt duzo czesc wartosci tego auta a wlasciwie to ceny za ile zostal kupiony :P.....jak ktos bedzie miec problem podobny zapraszamy na pewno pomozemy :)

« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 20, 2009, 08:08:38 am »

PawkoPolon

• Gość
Cytat: "Master82"
PawkoPolon, zaraz zaraz znaczy się masz swojego uruchamianego z palca?? :P  :mrgreen:

a kluczyk potrzebny tylko do wylaczenia blokady kierownicy  :)  - dobrze, ze przekonalem sie o tym przy predkosci 10km/h, a nie 100...

Odpalajac Polona czuje sie jak w wypas bolidzie z przyciskiem "Start/Stop"   :mrgreen:  A kupiony byl rzeczywiscie za porzadna flaszke, co czyni go fura  majaca najwyzszy stosunek jakosci do ceny  :mrgreen:

Migacze nie działają
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 24, 2009, 14:45:14 pm »

dominikk1

• Gość
Witam!
Ja też mam problem ze światłami. Otóż nie działają mi migacze. Wszystko chodzi elegancko łącznie z awaryjnymi. Migacze po włączeniu mrugają nieregularnie 3-5 razy po czym znikają bezpowrotnie. Proszę o jakieś rady gdyż nie znam się na tym kompletnie a wizyta u elektryka może okazać się zbędna.
Dajcie znać!
Pozdrawiam.

P.S. Mój polonez to FSO Warszawa silnik 1,5 rocznik 1982. Piękne cacko ;)

« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 24, 2009, 23:14:16 pm »

pasadena

• Gość
dominikk1 rozumiem, że przerywacz sprawdzałeś ?? O ile pamiętam w starych polonezach był jeszcze mechaniczny (taki aluminiowy) i był schowany koło pedałów z lewej strony...

« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 26, 2009, 21:05:56 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
urzadzenie mikroprocesorowe. za licznikiem po lwej za rura. ktory rok auta ?

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 26, 2009, 21:45:01 pm »

Offline Maxiu

• Sympatyk
    • FSO Polonez Caro MR 91
Stingerek,
Cytat: "dominikk1"
P.S. Mój polonez to FSO Warszawa silnik 1,5 rocznik 1982. Piękne cacko

tam jest przerywacz
FSO Polonez Caro 1.6 k16 :) lpg 92' L-46
4 elektryczne szyby , wspoma, lusterka elektryczne, podgrzewane, IG Standard podgrzewane, podłokietnik
były #1935

Dzięki
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 27, 2009, 13:18:02 pm »

dominikk1

• Gość
Znalazłem dziś przerywacz i założyłem nowy. Działa elegancko. Tak przy okazji będę wymieniał akumulator. Myślę że 55 Ah będzie najlepszy. Tylko jakiej firmy??? Orientujecie się może?

« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 27, 2009, 14:26:32 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
Ostatnio (poltora roku temu) kupilem TOPLA, kolega też ma, narazie chodzi normalnie. więc moge polecic.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 27, 2009, 19:15:39 pm »

pasadena

• Gość
Ja półtora roku temu kupiłem akumulator firmy WORLD BAT (podobno teraz to jest Centra) ale w zeszłym roku dokładnie w Grudniu poszedł na wymianę gwarancyjną - zwarcie w jednej z cel  :(  

Ale szczerze nie polecam bo nawet ten nowy jakoś dziwnie się zachowuje ale zobaczymy...

« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 31, 2009, 09:16:55 am »

tadeo

• Gość
chłopaki mam poloneza 1983 rok   wszystko było pieknie cacy...lecz autko zamilkło...przekrecam kluczyk a tu cisza niemam prądu w samochodzie nic niedziała.... wszystko sprawdziłem.....bezpieczniki ,klemy kable, wszystko jest idealne nic niekombinowane...ten polonez nawet radia nigdy niemiał...wszystko fabryczne.... Więc co mogło sie stać?

« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 31, 2009, 12:42:19 pm »

florek1987

• Gość
Z Twojego opisu wygląda na pad akumulatora. :evil:

« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 31, 2009, 12:50:51 pm »

tadeo

• Gość
nie wszystko u mnie w autku jest ekstra bo jezdze tez fiatem akumulator jest ok

[ Dodano: 31 Sty 2009 12:51 ]
z elektryki to troszke wiem ale niewiem jaka jest przyczyna tego zachowania elektryki w moim aucie.

« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 31, 2009, 13:09:17 pm »

florek1987

• Gość
1) Dokręć nakrętkę na automacie rozrusznika.
2)Sprawdź masę silnika.

« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 31, 2009, 15:37:47 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
Kiedy ostatnio ładowałeś akumulator i sprawdzałeś w nim poziom elektrolitu ?
Bez miernika będzie to użeranie się żeby sprawdzić co i jak.

« Odpowiedź #34 dnia: Luty 01, 2009, 09:04:37 am »

tadeo

• Gość
ja pilnuje akumulatora niemam z nim problemów bo jezdze na nim na codzien innym autkiem...  dokrecone sa nakretki całą elektryke przejzałem..wszystko jest tak jak powinno byc..i lipa dalej

« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 05, 2009, 20:18:24 pm »

polon

• Gość
post praktycznie nie pasuje pod temat ale miedzy innymi ten temat znalazlem, a nie bede zakladal nowego dla takiego bzdetu

juz mi odpowiedzial kiedys Grzech, ale post wygasl... z tego co zapamietalem to przerywacze kontrolek recznego i ssania, bodajze 5W.. z tym ze dzisiaj w motoryzacyjnym to powiedzialem to gosc zrobil wielkie oczy... tak to jest jak sie idzie bez danej rzeczy do pokazania, no ale nie mam obecnie dostepu do auta a bylem tam, to przy okazji juz chcialem je kupic

wiec czy to sa te przerywacza 5W? moze jakis dokladny typ ktos zna? i czy dobrze glowkuje ze jak mi nie dziala kontrolka od recznego (raz mignie co jakis bardzo dluugi czas) to bedzie winny ktorys z nich?

PS.Jak bardzo nie pasuje pod ten temat to zrobie wygasniecie posta

« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 05, 2009, 20:45:48 pm »

Offline FaZi

• Sympatyk
    • Polonez, Mercedes, Fiat 125p
A ja sie zastanaiwłem po co idzie kabelek od reczenego (od krancowki) do tego bzdetu :D I dlatego nie mam tej kontrolki...

« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 05, 2009, 20:52:55 pm »

polon

• Gość
kurde juz wiedzialem ze da mi zle albo wcale jak zobaczylem tego goscia.. bo co trafie na niego to wracam potem zeby wymienic ;/ no nic, dzieki za potwierdzenie :)