Autor Wątek: podlaczenie wiazki oswietleniowej gli do wiazki silnikowej g  (Przeczytany 1343 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

podlaczenie wiazki oswietleniowej gli do wiazki silnikowej g
« dnia: Styczeń 03, 2009, 21:07:39 pm »

masterbud

• Gość
mam problem z podlaczeniem instalacji gli do gsi w polonezie 99r. wstawilem komputer z wiazka przewodow do silnika a zostawilem wiazke  oswietlenia od gli jak zmostkowac te dwie wiazki prosze o jakies pomocnicze schematy

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 04, 2009, 01:14:12 am »

Offline G.T.

• Sympatyk
przeciez wiazka silnika jest osobna od wiazku oswietlenia. o co ci konkretniej chodzi, cos ty tam narobil?

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 04, 2009, 12:13:01 pm »

masterbud

• Gość
tak wiem ze sa osobne wiazki ale chce teraz je polaczyc bo od gsi instalacji od komputera do silnika zostala jedna kostka ktora trzeba polaczyc z kostka od gli od glownej wiazki bezpiecznikowej potrzebuje dowiedziec sie jak te dwie kostki zlaczyc obje maja po 10 przewodow tylko rozne gniazda potrzebne mi sa opisy od czego sa to przewody jaki kolor od czego idzie . ogolnie piszac to potrzeba jest zasilic komputer bo ta kostka od zasilenia jest tylko ktory przewod z ktoruym :?

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 04, 2009, 13:55:43 pm »

Offline Elwood#1887

• Moderator
  • Wujek Samo Zlo
Schematy dostałem na skrzynkę. ale nawet jeszcze nie patrzyłem co i jak, bo obecnie mam poważnijsze rzeczy do roboty które muszę załatwić np brak auta na codzień :|  Nie mam jeszcze wiązki (rzeczywiste kolory potrafią się róznić od tych na papierze)

Weż miernik, zarówkę  i zacznij po kolei dzwonić przewody w aucie i patrz co się dzieje- w ten sposób wyeliminujesz np kable od wskażników na desce, znajdziesz plus po stacyjce i, pompę paliwa itd Rozpisz sobie przewody które masz i pozniej jak zostaną dwa lub trzy to dojdziesz co i jak. Potem to samo z wiązka od silnika -znajdziesz kable od czujników a do reszty musisz mieć schemat. Ewentualnie znajomego z 2 autem zeby zobaczyć co i jak. Jak nie wiesz jak się do tego zabrać to lepiej znajdż kogoś kto choć trochę się zna na elektryce bo inaczej wszystko popalisz jak będziesz kombinował sam
Obecny park maszynowy :
Ford Granada 4.0 '82 "No replacement for displacement "
BMW E36 323ti  '98 No LPG
BMW E82 125i   '10 "Ferrero Rocher Złoty Miesiąc"& No LPG

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 04, 2009, 17:01:28 pm »

masterbud

• Gość
przeslij mi schematy ktore posiadasz na mail                  masterbud@onet.eu