Miałem analogiczna sytuacje w Polonezie GLE 1,6 . Tez nie dało sie zatankowac LPG , na stacji wchodziło 2-3 litry i koniec. Wybijało zabezpieczenie na koncówce dystrybutora . Podjechalem do gazownika , ale nic nie poradził bo butla była prawie pełna / jak popuscił wielozawór gaz uchodził pod duzym cisnieniem , po chwili widac było na obudowie butli ile jest gazu bo butla była lekko oszroniona , poziom znacznie ponad połowe / Gazownik nie chciał wypuszczac prawie ~ 35 litrow gazu w atmosfere. Powiedział zeby wyjezdzic gaz do konca i dopiero przyjechac . Zatankowałem benzyne do baku i wyjezdzilem cały gaz , pod domem odkreciłem wielozawór z butli gazowej. wyjałem cale ustrojstwo i było tak jak mowil gazownik : zawiesil sie pływak wielozaworu. Był w gornym skrajnym połozeniu , tak ze zawór ograniczajacy napełnianie do 80 % pojemnosci był takze w fazie niewpuszczenia gazu / chociaz wtedy butla była juz prawie pusta / Rozebrałem caly wielozawór i wyczysciłem poszczegolne elementy zaworu ograniczajace napełnianie z nalotow powodujacych zawieszenie pływaka. Od tego czasu działa poprawnie . Przy zakładaniu wielozaworu trzeba dokladnie i centrycznie załozyc uszczelke , sprawdzic na szczelnosc np. plynem do naczyn , bardzo dokładnie i na krzyz skrecic nakretki .