Autor Wątek: temat ogrzewania PLUS  (Przeczytany 2627 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

temat ogrzewania PLUS
« dnia: Luty 18, 2009, 23:15:17 pm »

radziu1,6

• Gość
Jako ze zima w pełni to meczy mnie tamat ogrzewania w plusie. Dalem opcje szukaj ale hmm nie bylo to wystarczajace. W moim autku praktycznie jest brak ogrzewania bo przy temp 90stopni letnim powietrzem tego niemozna nazwac. Dmuchawa na pozycji 3 wieje takim letnim powietrzem, po ustawieniu na centralnie wogole go nie czuć jedynie gdy dam na szybe lub nogi. Gdy dam na zimne to wieje az milo. Czy moge smialo stwierdzic ze mam zapierniczona nagrzewnice?? Przymierzam sie do rozbierania tego i tu tez zapytanie czyt ma ktos jakis opis w skrócie jak rozebrac wsio zeby sie dostac do nagrzewnicy. Zapewne ktos to opisywal ale niemoge wyczaic tego tematu.

temat ogrzewania PLUS
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 19, 2009, 09:19:13 am »

szczaw

• Gość
Ja bym też prosił o jakieś instrukcje, nie obrażę się, jak będą załączone fotki :)

temat ogrzewania PLUS
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 19, 2009, 09:25:44 am »

Offline Adim

• Sympatyk
    • Mazda 626 GE 1.8 1994
Wpisałem w szukajce i jest. Kto szuka ten znajdzie  :P
http://www.fsoptk.pl/forum2/viewtopic.php?t=19749&highlight=nagrzewnica

Masz nawet fotki  :D
Moje auta: FSO Polonez 1.5 SLE 1989, FSO Polonez Caro 1.6 GLE 1995, FSO Polonez Caro Plus 1.4 MPi 1997,  FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 2001 :)
Aktualnie: Mazda 626 GE 1.8 1994

temat ogrzewania PLUS
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 19, 2009, 15:44:57 pm »

Offline Mariusz#

• Sympatyk
    • POLONEZ Atu+ 1.6 GSI
jak już wielu napisałem tak samo napisze tobie że spadł plastik  trzymający linkę od regulacji ciepłe- zimne zaraz z prawej strony  po wyjęciu radia ( biały trójkątny plastik)
Pan inżynier widzę, że lubi jeździć tym polonezem

temat ogrzewania PLUS
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 19, 2009, 16:33:30 pm »

radziu1,6

• Gość
Podziekowal bardzo:) teraz pozostaje działac. Mariusz nie wiem czy to spadło bo niby opór jest jak kerce pokretłem zimne-ciepłe...

temat ogrzewania PLUS
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 24, 2009, 22:06:09 pm »

Offline hans

• go hard or go home !
  • Sympatyk
    • ulep
ja mam sytuacje taka, że jak jechalem ostatnio na autostradzie 130 do 150 km/h to zaczal grzac az milo bylo! jak przez pewien ocinek juz poza autostrada jechalem tak 60 - 80 km/h znowu przestal grzac ;/ tzn. nie zupelnie bo prawa strona nie grzeje w ogole a lewa jako tako ... sprawdzalem juz ta linke i wszystko jest ok...
nie masz hebla w gazie?! To narazie!

temat ogrzewania PLUS
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 04, 2009, 00:18:32 am »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Mam pytanie: - jak działa wentylacja w Plusie przy niewłączonym wentylatorze? Czy tak jak w zwyczajnym Caro w czasie jazdy (nawet nie za szybko) jest ładny wiaterek czy nie?
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

temat ogrzewania PLUS
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 24, 2009, 19:51:45 pm »

Karmen

• Gość
Witam! Ja też miałem problem z ogrzewaniem w Caro Plusie. Jestem w tym zielony, a żaden mechanik nie chciał się podjąć naprawy ogrzewania, bo jak stwierdzili to się nie opłaca. Jest przy tym dużo pracy, a małe pieniądze, Tak więc po nocy pojechałem do taty i nie mając o tym w ogóle pojęcia wzięliśmy się za demontaż. W ciągu dwóch dni pracy, średnio po około 6h dziennie wymontowaliśmy nagrzewnicę, przepłukaliśmy ją przy użyciu gorącej wody i sody kaustycznej. Później zamontowaliśmy ją z powrotem, i to bez żadnych schematów, opisów czy czegoś podobnego. Teraz gdy zbyt długo jadę na ogrzewaniu włączonym na maxa muszę je skręcać, gdyż jest za ciepło. Więc niech mi nikt nie mówi, że polonez ma od nowości problemy z ogrzewaniem, tak jak niektórzy się wypowiadali na forach. Nie zgadzam się z tym. POZDRAWIAM :lol: