Autor Wątek: Jak zdemontowac srodkowa konsole w caro+??  (Przeczytany 1943 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak zdemontowac srodkowa konsole w caro+??
« dnia: Luty 22, 2009, 19:08:10 pm »

Gabriel83

• Gość
Witam Koledzy
Zaczne od tego ze przejrzalem cale forum i nieznalazlem konkretnej odpowiedzi na moje pytanie a mianowicie jak zdemontowac srodkowa konsole w caro+???czytalem tu i tam ale kazdy pytal sie o demontaz gornej czesci a ja chce zdemontowac dol. W sumie mi sie udalo bo ten czarny plastik co jest w nim radio i przelaczniki nawiewiu "prawie" mi wyszly tylko cos trzyma w okolicach zegarka i na tym zaprzestalem. Czy ktos wie z Was drodzy koledzy jak to zdemontowac ten "czarny plastik" lub cala to konsole??? pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 22, 2009, 19:25:44 pm »

Offline Seba OBR

• Sympatyk
    • Polonez Caro (L-205) 1.8 16V
    • OBR Garages
Gabriel83, trzeba wyciągnąc zegarek. za nim jest śrubka. Będę zakładał u siebie deskę z plusa dlatego mniej więcej wiem jak to wygląda. Więc środkowy panel powinien trzymać się na 4 śrubach. 2 w okolicy zegarka i klawiszy, 2 na dole pod lewarkiem zmiany biegów. jeśli chcesz zdemontować środkową część to za panelem środkowym będą chyba 2 albo jedna śrubka, kolejne 2 śrubki przed popielniczką chyba ukryte pod wnęką z obudowy ręcznego

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 22, 2009, 21:32:06 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Sposób w jaki opisywałem to hansowi może jest trochę chaotyczny ale widziałem że udało mu się po przeczytaniu go ją zdemontować.

Wyciągasz radio, odpinasz linkę od sterowania nawiewem (widać ją na wprost), wypychasz panel sterowania nawiewem, odpinasz od niego kable i węże, pod zegarkiem i włącznikiem awaryjnych są śruby. Żeby się do nich dobrać musisz wsadzić z boków zegarka 2 płaskie śrubokręty i równocześnie podwadzać, przełącznik awaryjnych podwadzaj w ten sam sposób tylko nie z boków a od góry i dołu (ma zabezpieczenia które cięzko wyłamać, ja popsułem ten przełącznik przy demontażu) potem odkręcasz śruby które były pod nimi. ramka jest na zatrzaskach a więc z wyczuciem wyszarpujesz ją do siebie. Odłanczasz przewody od przełączników i zegarka, odkręcasz mieszek który jest przykręcony na 4 śruby i gotowe. Montaż jest analogiczny do demontażu. Dobrym rozwiązaniem jest podpisanie kabelków od guzików przed lub bezpośrednio po ich ściągnięciu żeby potem nie mieć problemów z podłączeniem ;)
"Cars have never been about brand association: it's about culture and expression. It's about the people, the scene, the community, and friends."   Mike Burroughs

"simple and clean look will never go out of style."    Elvis Skender

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 24, 2009, 19:13:42 pm »

Offline hans

• go hard or go home !
  • Sympatyk
    • ulep
Owszem. Porady Mr.D bardzo mi pomogły, z tymze troche inaczej wyciagalem przelaczniki. po wyjeciu sterowania nawiewem palcami wypchnalem przelaczniki. Reszta j/w opisywana przez kolegę Mr.D.

Jeżeli natomiast chcesz ściągnąć całą konsolę to oprow w/w czynności musisz zdemontowac schowek, obudowę hamulca ręcznego i masz jedną śrubkę pod kierownicą.
nie masz hebla w gazie?! To narazie!