Autor Wątek: nie przełacza sie z benz na lpg  (Przeczytany 2965 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nie przełacza sie z benz na lpg
« dnia: Luty 24, 2009, 16:19:22 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
A bezpiecznik i połaczenia elektryczne (kabelki) wychodzące z centralki sprawdzałeś ?

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 24, 2009, 23:17:08 pm »

vipJakub

• Gość
bezpieczniki sprawdzałem i sa ok a co do kabli wszysto w porzadku.jechałem dzisiaj i zaswieciła sie lapka tylko ze mieszanka czerwonej z zielona potem zgasła wogóle i swieciły tylko te od ilosci gazu nie wiem co sie z tym dzieje

[ Dodano: 25 Lut 2009 16:50 ]
pomózcie sprawdzałem streownik od gazu i cos jak sie przełacza na gaz to daje odgłos jakby zegar tykał tylko szybciej nie wiem co to jest przekaznik zepsótu czy co?

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 02, 2009, 19:41:13 pm »

Platinniiii187

• Gość
mi to nie swieca sie od gazu i benzyny na tym przełączniku do gazu w polonezie gsi wymieniłem mikroprocesor ale to nie to :?:  instalacja dobra nie mam pojecia :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :(  :(  :(  :(  :cry:

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 02, 2009, 19:44:29 pm »

Offline Zoltan#1930

• Administrator
  • Sport&Classic Workshop
tak jak wyżej napisane- najprawdopodobniej brak zasilania centralki gazu/uskodzona centralka (mało prawdopodobne)
Cytat: KGB
GAZ rzadzi ,GAZ radzi ,GAZ nigdy was nie zdradzi  :twisted:

Polski Fiat 1977r, Polonez 1600 L 1980r, Volvo 945 2300 GL 1992r, Mazda Bongo SD1D32 2200D->2000i 1994r, Iveco Daily Max 2800TD 1997r Chrysler Town&Country 3300 LX 2001r

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 02, 2009, 19:49:51 pm »

Platinniiii187

• Gość
to tu pod kierownica co sa bezpieczniki czy gdzies indziej co piszesz sie znajduje ten bezpiecznik

[ Dodano: 02 Kwi 2009 19:50 ]
gdzie szukac tej centralki gazu

[ Dodano: 02 Kwi 2009 19:55 ]
mi to wcale nie chce odpalic i tak stoji i sie marnuje :mrgreen:  :mrgreen:

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 02, 2009, 20:30:11 pm »

Offline Zoltan#1930

• Administrator
  • Sport&Classic Workshop
centralka- to pudełko z przełacznikiem ben/gaz
 bezpiecznik od instalacji gazowej zazwyczaj znajduje się na lewym fartuchu pod maską( najczęsciej zasilanie jest wzięte spod cewki zapłonowej i od niej idą "obce" kabelki do wnętrza pojazdu) na tym własnie odcinku często znajduje się bezpiecznik.

oczywiscie należy sprawdzić podłączenia. gdy stwierdzimy że wszystko jest dobre trzeba wziąsc miernik/próbówkę i sprawdzić czy do wtyczki która wchodzi do centralki dochodzi prąd. jesli tak to sprawdzić również czy dochodzi masa. jak jedno i drugie jest a mimo to nie działa centralka(nic sie nie świeci) to znaczy, że skopsana
Cytat: KGB
GAZ rzadzi ,GAZ radzi ,GAZ nigdy was nie zdradzi  :twisted:

Polski Fiat 1977r, Polonez 1600 L 1980r, Volvo 945 2300 GL 1992r, Mazda Bongo SD1D32 2200D->2000i 1994r, Iveco Daily Max 2800TD 1997r Chrysler Town&Country 3300 LX 2001r

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 02, 2009, 20:54:44 pm »

Offline ujban88

• Sympatyk
    • Fiat 125p
nie znam sie na tych wtryskach ale ja mam kompletny wtrysk Boscha i tam tez był gaz, centralka umieszczona jest na lewym błotniku, zaraz koło pompy hamulcowej, sprawdź czy nie poluzowała sie kostka od tego pudełka i także na głownym przewodzie gazu jest takie coś (nie mam pojęcia jak to sie nazywa) zobacz czy wszystkie kable są ok
a jakbyś chciał to mam całą instalacje silnika wraz z kompletnym wtryskiem+mikser oraz czujniki
Moc V-ki

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 03, 2009, 03:34:03 am »

szczaw

• Gość
Podepnę się pod temat. Podczas jazdy przy przełączeniu z benzyny na gaz słychać włączenie się instalacji, ale samochód nie dostaje dawki, zwalnia, po puszczeniu na luz obroty spadają na zero. I to też zależy od humoru, raz pojedzie na gazie, cztery razy nie. Wymieniłem filterek gazu (tamten miał chyba 20 tysięcy nalotu) i początkowo problem zniknął, ale po kilkunastu minutach spowrotem to samo. Co to może być? C+ GLi Bosch

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 03, 2009, 11:11:34 am »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
A elektrozawory wszystkie "cpykają" ? weź plus z akumulatora (kawałek przewodu) i podotykaj do plusów elektrozaworów, każdy ma cyknąć (i to tak dość solidnie) jak ktoryś nie cyka.... to albo nie ma masy albo umarł.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 03, 2009, 11:45:48 am »

szczaw

• Gość
Najlepsze jest to, że jak ustawię, żeby przełączał się z automatu, czyli po odpaleniu dostaje 1500obrotów i prechodzi z benzyny na gaz, to wszystko jest wporządku, ale np jeśli jadę na samej benzynie i przełączę na gaz, albo nawet na automat, to ni h*ja.

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 03, 2009, 13:35:40 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
Centralke trzeba by sprawdzić pod kątem uszkodzenia wyłącznika samego lub nadpalonych styków vide urwanych przewodów/zimnych lutów.