Witam!
Problem dotyczy utrudnionego odpalania auta na benzynie po dłuższym 0 kilkugodzinnym postoju. Auto potrzebuje kilkadziesiąt razy zakręcić wałem, czasami trzeba próbować odpalac kilkukrotnie zanim zaskoczy. Gdy zapali, nie ma problemu z obrotami, przyspieszeniem itd. Praktycznie od razu przełącza się na gaz prz 2k obrotów, jednak przy przejściu na Pb z manuala leci bez żadnych problemów, jest moc nie szarpie trzyma wszystko jak trzeba. Wymieniony filtr paliwa , kable WN, swiece, filtr powietrza, objawy nadal pozostały....ostatnio zauważyłem brak bzzzzzz przy załaczaniu zapłonu ale klika przekaźnik - jeden metaliczny klik....
Przypuszczam,że sama pompa jest w porządku skoro po odpaleniu śmiga naPb bez problemów, myslę,że problem tkwi w elektryce, podajcie jakieś sugestie w tej kwestii.
W baku zawsze jest paliwo, pompa nie ma odcięcia i pracuje cały czas, zuzycie Pb waha sie w granicach 1 - 1,5 litra na 1000km, Check Engine nie pali się w czasie jazdy.Co sugerujecie? Przejżałem forum, ale nie znalazłem podobnych postów.
Poltek Atu Plus 1,6 Gli 1999, zagazowany.