Autor Wątek: Problem po umyciu silnika :/  (Przeczytany 4066 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem po umyciu silnika :/
« dnia: Czerwiec 28, 2009, 21:58:40 pm »

Tomek1551

• Gość
Witam, mam pytanko co to może być umyłem silnik 1,6GLI karcherem i teraz tak dziwnie chodzi strzela w wydech przy z chodzeniu z obrotów ale wkręca się na całe obroty, na gazie i na benzynie nie chce trzymać wolnych jak już to takie niskie na poziomie ok 500rpm na benzynie świeci się cały czas "check enigme" i jest jak by słabszy... takie złudzenie mam jakby spadło ciśnienie na kolektorze i nie wysysał gazu świece wyciągałem po kolei i którą wyciągałem to na ten gar nie palił więc nie wiem co mu jest poradźcie proszę bo mi auto jest potrzebne!! Z góry wielkie dzięki  :D

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 28, 2009, 22:00:52 pm »

Piotrekk

• Gość
no co zalałeś elektryke nic dziwnego.... musi wyschnąć....

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 28, 2009, 22:05:49 pm »

Alan

• Gość
dokładnie :)

[ Dodano: 28 Cze 2009 22:06 ]
wyczyść cewkę pod gumami na przewodach WN

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 28, 2009, 22:36:49 pm »

volve

• Gość
bo myć silnik to trzeba umieć :P:P Tak jak pisali koledzy zalałeś przewody i teraz albo przedmuchasz wszystko(jeśli masz jakąś sprężarkę powietrza), albo czekać aż wyschnie :P Dodatkowo przedmuchaj też świece. Czasem gdy przy myciu dostanie się tam woda, to samochód ma właśnie problemy z odpaleniem i nierówną pracą.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 28, 2009, 23:34:09 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
bo się przed myciem używa smaru dużo :) (na fajki kabli WN) i nic nie strzela.

Teraz pozdejmuj przewody ze swiec, z cewki .. wysusz dobrze (najlepiej kompresorem) i przesmaruj smarem towotem czy czymś równie tłustym.
Ale.. jak masz kable juz stare i przebijaja to nawet to im nie pomoze.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 29, 2009, 19:18:18 pm »

fazer151

• Gość
i po co to myc silnik samochod sprzedajesz?

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 05, 2009, 21:33:41 pm »

Tomek1551

• Gość
Nie, nie sprzedaję tylko był taki trochę oblepiony olejem i brudem i raz że chciałem go wyczyścić a dwa to to że chciałem się dowiedzieć czy przypadkiem skądś olej nie cieknie po troszkę... a co do problemu w sobotę wymyłem przejechałem się i źle chodził wieczorem w niedzielę już było lepiej ale pojechałem na plac i tam go przygrzałem trochę  :twisted: i mu przeszło wszystko :mrgreen:

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 05, 2009, 22:19:55 pm »

Offline Multec

• Sympatyk
    • E46 325Ci | ROVER 45 1.8 | C+ 98 | Caro 1996 1.6 16V
Cytat: "fazer151"
i po co to myc silnik samochod sprzedajesz?

Aby mieć ładnie i czysto pod maską. Silnik ładnie wygląda, gdy jest czysty. Zresztą nie każdy chce mieć zawsze upieprzone ręce przy robieniu czegokolwiek.
"JAZDA PRÓBNA" c.d nastąpi...

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 05, 2009, 23:05:21 pm »

Offline FaZi

• Sympatyk
    • Polonez, Mercedes, Fiat 125p
Cytat: "Multec"
Zresztą nie każdy chce mieć zawsze upieprzone ręce przy robieniu czegokolwiek.

Dokladnie, np przy normalnym profilaktycznym sprawdzaniu poziomu oleju :)

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 26, 2009, 18:43:25 pm »

skaner

• Gość
Wymień przewody od razu, jeśli teraz przebijają to przy pierwszym deszczu i dużej wilgoci będziesz miał powtórkę z rozrywki :-)

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 26, 2009, 21:59:12 pm »

Offline Marel

• Sympatyk
to jakieś dziwne, ja swój silnik myje co najmniej dwa razy w miesiącu i jakoś problemów nie mam, ( jest to mój 4 polonez w którym myje tak często silnik ) i już w tylu samochodach to robiłem i jakoś żaden nie protestował :) tylko że używam do tego odpowiednich środków - może to ma jakieś znaczenie.

a myje dlatego że nie nienawidzę upieprzone silnika pod maską i wola jak mogę coś od czegoś odróżnić a nie ja wszystko jest w tym samym brudnym kolorku.

ew. posprawdzaj wszystkie przewody i kable czy nie masz gdzieś poprzecinanych ew jakiś sparciałych i nieszczelnych.