Autor Wątek: farba do obwódek okna  (Przeczytany 11329 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 07, 2009, 23:56:13 pm »

cypis1948

• Gość
Ja też zabrałem się za otoczki tych okien bo strasznie to wygląda starte. Patent jak wyżej, odtłuściłem benzyną bo nic innego nie było czekałem aż przeschnie puszka czarnego matu w spreju osłonięte elementy szyby spuszczone, no i ważne, aby zacieków nie było to z daleka !!.

Ja tak robiłem niby na te nieduże odległości 30 cm pokrywało ale ciśnienie z puszki dawało sporo farby. osłoniłem lepiej auto ręcznikami itp, większa powierzchnia bo nie wiadomo kiedy zawieje, i tak na jakieś 50 cm sporo w powietrze ogółem, ale osadzało to się spokojnie na ramkach. Fotek nie mam ale wygląda pięknie :) .

Ja zużyłem akurat 2 puszki, bo i czerniłem felgi pod kołapaki ( aby prześwit w kołpakach tak nie raził szarością felg ), machnięte wycieraczki pordzewiałe, hak, wydech itp. Nie dużo kasy a efekt solidny.

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 12, 2009, 14:04:41 pm »

Offline Adampio

• Sympatyk
    • Caro Plus GSI '98
Cytat: "Stingerek"
Ja u siebie zdejmuje te listewki

A jak sie je zdejmuje żeby nie pogiąć?

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 12, 2009, 14:58:18 pm »

Offline Excalibur#1937

• Administrator
    • Opel Signum 2.2 DTI / Skoda Fabia 1.2 TSI
    • http://www.intermediaservice.pl
Z moich doświadczeń wynika, że zdjęte listewki nadają się na złom - mam je całkiem zdjęte - pod nimi jest śliczny oryginalny lakier (kolor nadwozia oczywiście) - moja rada : rwij to w diabły i nie myśl nawet o ponownym zakładaniu.

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 12, 2009, 15:02:32 pm »

Offline Adampio

• Sympatyk
    • Caro Plus GSI '98
No ale taki Stingerek pisze ze zdejmuje i to w celu pozniejszego założenia ;-)
Dlatego pytam jak bo nie chce malowac onych na samochodzie (u mnie sie wycieraja a nie obłażą)

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 12, 2009, 15:58:23 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Z tego co wiem to jest nawet specjalny przyrząd do ich zdejmowania. :D Listewki mają przekrój litery J i zdejmuje się je podważając delikatnie płaskim śrubokrętem od tej płaskiej strony.
Jak się to robi naprawdę delikatnie to zdjęcie ich bez uszkodzeń jest nawet możliwe, ale naprawdę wymaga to mnóstwa cierpliwości.
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 12, 2009, 17:32:18 pm »

Offline Excalibur#1937

• Administrator
    • Opel Signum 2.2 DTI / Skoda Fabia 1.2 TSI
    • http://www.intermediaservice.pl
Jeśli nie teoretyzujesz to ok - życzę Ci tej cierpliwości. Ja to robiłem i dziękuję - nigdy więcej.

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 12, 2009, 18:15:05 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Nie zdjąłem jednak. Pomalowałem pędzelkiem farbą z puszki.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 03, 2009, 16:00:19 pm »

Offline show

• Sympatyk
    • FSO 1500
a ja podobnie jak kolega xprot ,okleilem czarna folią samoprzylepną,w sklepie z tapetami itp mozna dostac, tylko trzeba to robic w lato ,lepiej przylega, wczesniej oczyscić i juz mam 3 latka i spokoj z tym no i zadne odpryski nie są mozliwe ;)

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #28 dnia: Grudzień 03, 2009, 19:47:37 pm »

Offline MichalSW

• Sympatyk
Cytat: "Grzech#1938"
Z tego co wiem to jest nawet specjalny przyrząd do ich zdejmowania. :D Listewki mają przekrój litery J i zdejmuje się je podważając delikatnie płaskim śrubokrętem od tej płaskiej strony.
Jak się to robi naprawdę delikatnie to zdjęcie ich bez uszkodzeń jest nawet możliwe, ale naprawdę wymaga to mnóstwa cierpliwości.

Raz spróbowałem, bo musiałem. Dostępu do przyrządu nie mam niestety.Wrażenia po demontażu mam takie, że nie planuję tego robić w najbliższej przyszłości. :P Zakładanie tego to koszmar. :?
Pomóżmy Jackowi!

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #29 dnia: Grudzień 03, 2009, 20:20:10 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Owszem koszmar. Ale znam ludzi, którzy nie tylko te potrafili zdjąć i założyć, ale i te z krawędzi dachu i to w 125p... :mrgreen:
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 03, 2009, 22:58:07 pm »

Cichy18

• Gość
Ja zrobiłem jak wcześniej wspomniał już ktoś folia kupiona na allegro. Okleiłem ładnie przy pomocy suszarki i jest elegancko. Pozdrawiam

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 04, 2009, 01:07:58 am »

Offline maciejowski

• Sympatyk
    • 125p '75 | 125p '78 | 125p '80 | 125p '90 | 126p '78 | caro '96 x2 |
Cytat: "MichalSW"
Cytat: "Grzech#1938"

Raz spróbowałem, bo musiałem. Dostępu do przyrządu nie mam niestety.Wrażenia po demontażu mam takie, że nie planuję tego robić w najbliższej przyszłości. :P Zakładanie tego to koszmar. :?
ja ściągałem przy pomocy dłuta i schodziły bez problemu i uszkodzeń. do zakładania młotek gumowy, listwa drewniana i szmata.
nie wiem w czym widzicie poroblem?
Cytat: KGB
wtedy moze okazac sie ,ze pelno Nm ,a jakoby zadnego nie bylo - jedna malutka przekladnia ,tak wiele ubylo ...

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 13, 2009, 21:37:26 pm »

FSORICHARD

• Gość
tez mam problem z odpadaniem farby chciałem obkleic karbonem ale mysle ze to tuning z tesco  czy jak zdrapie farbe musze zdrapac tez ten chrom czy cuuss? :mrgreen:

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 13, 2009, 21:39:10 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Nie, wystarczy że zmatowisz i jeszcze raz pomalujesz. CHyba że chcesz mieć ramki jak w C klasie to wtedy zdejmujesz.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #34 dnia: Grudzień 13, 2009, 21:43:00 pm »

FSORICHARD

• Gość
bo pierw myslałem zostawic ten chrom ale mysle ze za bardzo borewiczem by pachniało

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #35 dnia: Grudzień 13, 2009, 21:47:00 pm »

Offline Multec

• Sympatyk
    • E46 325Ci | ROVER 45 1.8 | C+ 98 | Caro 1996 1.6 16V
Cytat: "FSORICHARD"
tez mam problem z odpadaniem farby chciałem obkleic karbonem ale mysle ze to tuning z tesco  czy jak zdrapie farbe musze zdrapac tez ten chrom czy cuuss? :mrgreen:

Jaki chrom ? To jest z nierdzewki.
"JAZDA PRÓBNA" c.d nastąpi...

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #36 dnia: Grudzień 13, 2009, 22:39:59 pm »

Offline DF

• Sympatyk
  • Darek F
    • Fordy Transit MkV x 2 - 2.3 LPG i 2.0 LPG
To dlaczego rdzewieje ?
"Dla triumfu zła trzeba tylko, żeby dobrzy ludzie nic nie robili"  Ale dobrych już jest tak niewiele, że nic nie mogą...
Nie dajcie się zwieść - nie ma epidemii...  
Niestety wszyscy jesteśmy niewolnikami systemu. Jednak ja jestem nieposłuszny i gardzę tymi oraz szczerze nienawidzę tych dobrowolnych ścierw, które są niczym i krzywdzą innych.

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #37 dnia: Grudzień 13, 2009, 22:54:05 pm »

Offline maciejowski

• Sympatyk
    • 125p '75 | 125p '78 | 125p '80 | 125p '90 | 126p '78 | caro '96 x2 |
wada materiału, albo kontakt ze zwykłą stalą.
Cytat: KGB
wtedy moze okazac sie ,ze pelno Nm ,a jakoby zadnego nie bylo - jedna malutka przekladnia ,tak wiele ubylo ...

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #38 dnia: Grudzień 14, 2009, 23:06:25 pm »

FSORICHARD

• Gość
a jesli pomaluje farba i bezbarwnym to czy dalej bedzie odpadac?

farba do obwódek okna
« Odpowiedź #39 dnia: Grudzień 15, 2009, 15:58:55 pm »

FSORICHARD

• Gość
poloneza jak najdłuzej :) szkoda było by sprzedac:)