wiesz znaczenie jakieś jest... może Ciebie stać co około 10tys km wałek wymieniac
Nie, nie stać mnie. Po prostu gdybyś poczytał forum, zarówno to jak
FSO AK oraz
dawne forum FSO AK to pewnie byś się dowiedział, że z tymi wałkami są niezłe przejścia. Wałków fabrycznych już nie ma, a to co jest dostępne jest badziewnej jakości. Mimo to, nikt na tym forum nie jest w stanie na odległość ocenić czy Twój wałek się jeszcze nadaje do czegoś czy nie. To miałem na myśli. Mnie tez wkurza, że do krajowego wyrobu jakim jest Polonez, nie ma normalnych, fabrycznych części o odpowiedniej trwałości. Bo wymieniać wałek co 10 tys km jest lekkim nieporozumieniem.
ogolnie walki do silnikow z hydroszklankami produkowane i dostepne w sklepach sa mizernej jakosci takze wcale bym sie nie zdziwil gdyby polecial walek, zawsze mozesz go zareklamowac w sklepie
Zareklamować można, tylko czy będą w stanie wymienić wałek na taki, który nie wytrze się po następnych 10 tys km? Gdzieś czytałem, że w sklepie uznali reklamację, ale jedyne co mogli zaproponować, to zwrot pieniędzy. Niestety, 200 zł zamiast wałka sobie nikt nie zamontuje. Nie ma fabrycznych części - to jest początek wszystkich awarii. To niestety nie jest Mercedes, gdzie można kupić wszystkie części do każdego modelu i firma się utożsamia ze swoją historią. Jedyne co można, to szukać używanego fabrycznego wałka w dobrym stanie.