[ Dodano: 24 Lis 2010 21:46 ]nie beda pasowac na 100%
nieeeee, u mnie nie ma takiej możliwości żeby nie pasowały oryginały. Mierzyłem te okna ze 1000 razy. Ten milimetr w tą czy w tamtą to uszczelniacz niweluje. Oprócz poszerzeń błotników replika nadwozia jest wierna oryginałowi w dość znacznym procencie. W zakresie przeszklenia zrezygnowałem jedynie z tej przedziałki bo NIE PLANUJE wstawiać tej dzielonej szyby choć jest taka możliwość. Nawet gdyby tam gdzieś pod dachem było coś za ciasno (chociaż w to wątpię) ewentualna zmiana/poprawka/przeróbka będzie jedynie "niewielką kosmetyką"
-Marcin- mogę Ci podać wymiary słupka i oryginalnej szyby 3d. Pójdziesz do muzeum z calówką, zmierzysz i się przekonasz, że nie robiłem tego na oko.
Od początku budowy mojej 3-drzwiówki szukałem odpowiednika takiej niedzielonej szyby w samochodach innych marek i muszę powiedzieć, że niema takiego auta, z którego szyba pasowała by chociaż w 95% Najbliżej była szyba z VW Derby II ale wiocha dla mnie przygotować nadwozie pod wyszukaną, dziadowską, nieoryginalną szybę niż odwrotnie. Szybę pod niemal idealnie skopiowane z oryginału nadwozie dlatego wole tymczasowo jeździć z poliwęglanem dociętym na wymiar niż potem wstydzić się na zlocie z jakiegoś frankensteinowskiego przedsięwzięcia. A nie mało jest takich co by Cię wyśmiali za to
[ Dodano: 24 Lis 2010 21:46 ]Przyjdą znowu tłuste lata to się zarobi na tą hartowaną szybę na wymiar :mrgreen:
SOVA a Ty co planujesz za szybę? Niedługo AMW w Szczecinie i Wrocławiu wystawia graty pod młotek można się zakręcić w temacie. Oglądam sobie twoje filmiki są zaj*****e niektóre. Tak chiałem zapytać z przodu dajesz metalowe poszybie czy plastik?