Autor Wątek: UWAGA NA POLONEZY - BO KRADNĄ!!!  (Przeczytany 32166 razy)

UWAGA NA POLONEZY - BO KRADNĄ!!!
« Odpowiedź #80 dnia: Sierpień 18, 2010, 21:08:26 pm »

Offline Bogdan611

• Sympatyk
  • Polonez Caro 1.6 GLi 96'
Ja na hamulce w Polonezie nie narzekam,ale jakby były trochę większe tarcze wentylowane to czuł bym się pewniej :mrgreen:
Poloneza chwalić nie trzeba,bo by to było jak wlewanie wody do morza.
OSTERZEGAM PRZED ZLODZIEJSKIMI PRAKYTKAMI T-MOBILE
Pożyczki bez Bik-u,teren Częstochowy zapraszam 797-603-075 lub PW

UWAGA NA POLONEZY - BO KRADNĄ!!!
« Odpowiedź #81 dnia: Październik 09, 2010, 15:13:24 pm »

Offline szuczka

• Sympatyk
    • Były polonezy sztuk 5 wszystkie z gazem
W nocy z dnia 7-8.10.2010 skradziono poloneza koloru bordowego-czerwonego nr NE 28203 z charakterystyczną naklejką na przedniej szybie z napisem POLONEZ.Chodzi tylko na Gazie i mial okolo 2-3 litry gazu w butli. Dla ewentalnego znalazcy nagroda. telefon 784-051-332 elblag

[ Dodano: 09 Paź 2010 19:13 ]
Polonez sie znalazl w Janowie na bielnik jak sie jedzie-ale rozbebeszony bez szyby akumulatora czesci wyrwana stacyjka ,radio oczywiscie tez poszlo itd ale dziekuje policji ze sie znalazl .Zabhraklo im Gazu heheh inaczej juz by bylo po samochodzie. Przepraszam ale niemam  polskich liter angielski windows :D  :D

[ Dodano: 09 Paź 2010 19:13 ]
Polonez sie znalazl w Janowie na bielnik jak sie jedzie-ale rozbebeszony bez szyby akumulatora czesci wyrwana stacyjka ,radio oczywiscie tez poszlo itd ale dziekuje policji ze sie znalazl .Zabhraklo im Gazu heheh inaczej juz by bylo po samochodzie. Przepraszam ale niemam  polskich liter angielski windows :D  :D

Odp: UWAGA NA POLONEZY - BO KRADNĄ!!!
« Odpowiedź #82 dnia: Lipiec 09, 2011, 15:11:16 pm »

Offline El-Portero2

• Sympatyk
    • PN 5d 1.5 1980r -> PN 3D V6 2.8i. Polonez 5D 1.5 SLE 1989r -> PN Coupe 1.5X, Polonez 1986 1.5 LE Milicja
Kiedyś mi się włamali na parkingu - dzień po tym jak kupiłem sobie radio "Filypsa" za 18zł :D

zabrali radio i kasetę z coverami Elvisa

Nie mieli wiele trudu ponieważ auto było nie zakluczone - nauczyłem się już kluczyć przez to  :-) bo wcześniej wychodziłem z przekonania, że do "polonezów" się nie włamują a co dopiero kradną - chyba że dla jaj do zabawy i roz***rduchy gdzieś w lesie
Cytuj (zaznaczone)
"Moze potnij jakiegoś malucha , świat pełen jest tych co tną ale tych co spawają policzysz na palcach jednej dłoni." CRUISER

« Odpowiedź #83 dnia: Luty 01, 2012, 14:03:26 pm »

Offline seba601s

• Sympatyk
    • polonez 1.9 GLD
Troche odkurzę temat...dwa tygodnie temu miałem włam do poldka ,podważył klamke i odgiął blache od kierowcy(klamka teraz troche luznia i blacha uszkodzona). Było to w sobote,ale w środe wcześniej już go ktoś otworzył ,ale alarm go spłoszył (jak spojrzałem z okna to już nikogo nie było)a w sobote spróbował drugi raz.. Nie wiedział że mam powiadomienie na pilota i od razu wiem co sie dzieje. Byłem przy samochodzie poniżej minuty...okładałem gościa hartowanym batonem ile weszło,ale jak dostał w rękę(może nawet złamałem ) to zaczął uciekać mam pęknięta miednice po wypadku i byłem w stanie tylko dotrzymać mu kroku,ale po kilometrze szedłem ju tylko po śladach na śniegu..straciłem tylko panel z radia i w/w zamek uszkodzony. Policji potem co nie miara w sumie 4 ekipy w tym jedna z psem(szok dla mnie)..nie wiem czy go znaleźli,w domu byłem o 3 rano.

moje pytanie czy ta klamkę da sie naprawić tak żeby nie dało sie tego już tak otworzyć i drugie pytanie czy mogę odłączyć cięgno od zamka i bedzie otwieranie tylko z pilota??
ps. zastosuje pomysł z tematu zeby zostawiać na siedzeniu płytke z haczykami lub czymś podobnym na noc...
Tylko tchórze obwiniają innych za swoje porażki...

« Odpowiedź #84 dnia: Luty 01, 2012, 14:13:38 pm »

Offline Trojan

• Sympatyk
Ja wstawiłem metalowe klamki z borka i se może podważać  :P Co do cięgna, możesz oczywiście odłączyć tylko potem bedzie problem jak sie aku rozładuje ale można zrobić gdzieś jakieś tajne otwieranie maski albo bagażnika (np pod klapką wlewu), albo zrobić pod spodem jakieś ukryte kabelki + i - od aku żeby w razie czego podpiąć dodatkowe zasilanie :)

« Odpowiedź #85 dnia: Luty 01, 2012, 15:00:33 pm »

Offline michau

• Sympatyk
  • rover team
ja ostatnio PN;a nie zamykam bo mi zamek zamarzł xD ale swoją drogą niech biorą radio, ma wylany wyświetlacz i mam lepsze w razie czego w domu hahah :D
in garage : 1.4 16v, 1.5 8v  1.6 16v, 1.8 16v VVC, 2.0 OHC, 2.0DOHC
czy da się więcej? ;)

« Odpowiedź #86 dnia: Luty 01, 2012, 15:55:46 pm »

Offline Daniel#1981

• Klubowicz
    • Polonez atu+ 1.4 98, 125p 1.8 16V 88
A tam zamykanie poloneza, swoje poprzednie caro anteną otwierałem :D . Mi też zamek zamarzł. Kiedyś bratu z carówki ukradli radio kenwood i wzmacniacz. Straty wtedy 700 zł... . A stało na podwórku ;/ .
1.4 GLI 16V

« Odpowiedź #87 dnia: Luty 01, 2012, 18:07:13 pm »

Offline Despero

• Sympatyk
    • Polonez Atu+ GSi '98 23E LPG
Policji potem co nie miara w sumie 4 ekipy w tym jedna z psem(szok dla mnie)..nie wiem czy go znaleźli,w domu byłem o 3 rano.
Widocznie w Twoim mieście jest obecnie problem ze złodziejami samochodów, albo gangiem samochodowym, (albo ichniemu komendantowi ostatnio okradli samochód... ;) ) stąd tak liczna interwencja Policji, bo zależało im na wykryciu tej szajki, ewentualnie podłapanie tropu. A jak moja teza jest mylna, to dobry znak, widać coś się zmienia w naszej Policji. ;)
Polonez Atu+ GSi '98 23E LPG 240 tys. km
Polonez Caro+ GLi '99 92U LPG 210 tys. km
Polonez Caro+ GLi '99 LPG 60 tys. km
Lublin 3 2,4 TD Andoria 3,5t '00 340 tys. km
Był: Polonez Atu+ GLi '98 LPG 230 tys. km

« Odpowiedź #88 dnia: Luty 01, 2012, 18:16:32 pm »

Offline Bartekcom#1982

• Klubowicz
    • 2x FSO Polonez
widać coś się zmienia w naszej Policji.
Muszą dać coś do roboty tym rzeszom chętnych - "kto go złapie dostaje etat" :P

A co do zamykania nie wiadomo jakiego to pamiętajcie, że jak uznają, że coś wymyśliliście to wybiją szybę i już są w środku.
Trzeba kombinować coś z zabezpieczeniami aby nie odpalili auta. Ukryty przycisk odcinający zasilanie pompy paliwa, albo coś w tym stylu.

A co do kradzieży radia - chować panel do schowka, pod fotel, bo jak sobie tak siedzi na miejscu to sorki ale ktoś na własne życzenie prowokuje złodzieja. Tak by przeszedł i uznał "eeee nie ma co brać".
Daewoo-FSO Polonez Atu Plus 1.6GSi 2001'
FSO Polonez 1.5SLE 1989'
Opel Vectra C FL Sedan 2.2DIRECT 2005'

« Odpowiedź #89 dnia: Luty 01, 2012, 18:31:54 pm »

Offline Daniel#1981

• Klubowicz
Najlepszy sposób na złodzieji to tak jak mówił taksówkarz w ''To ja złodziej'' ręce łamać nic tylko ręce łamać :) .
1.4 GLI 16V

« Odpowiedź #90 dnia: Luty 01, 2012, 18:35:24 pm »

Offline Gelu1991

• Sympatyk
    • Astra G coupe
Mój polonez od 4-ty dzień stoi otwarty pod blokiem i nikt go nie chce ukraść.

« Odpowiedź #91 dnia: Luty 01, 2012, 18:36:57 pm »

Offline Daniel#1981

• Klubowicz
Bo tylko debil kradnie poloneza. Kto by chciał beknąć za samochód wart 1500/2000 zł :D . Chociaż zdażają się wyjątki.
1.4 GLI 16V

« Odpowiedź #92 dnia: Luty 01, 2012, 19:02:11 pm »

Offline poldon82

• Dawid
  • Sympatyk
    • to co w sygnaturce :)
    • mój "Borewicz" z 1982r
Bo tylko debil kradnie poloneza. Kto by chciał beknąć za samochód wart 1500/2000 zł :D . Chociaż zdażają się wyjątki.
Rozbierze na części, i wystawi na Allegro z napisem OBRSO, wiem że kiedyś rozbili taka szajkę ze tylko Poldki i czinkole kradła na części

"...Telewizor, meble, mały fiat
Oto marzeń szczyt..."

« Odpowiedź #93 dnia: Luty 01, 2012, 19:09:08 pm »

Offline Daniel#1981

• Klubowicz
W latach 90-tych w Wołominie i okolicach poldorovera nie można było zostawić bez opieki bo najczęściej ''znikał''. Maluchy, duże fiaty, polonezy to kradli na potęge. Pamiętam jak pojechałem parę miesięcy temu obejżeć caro 1.4 do Wołomina od pierwszego właściciela. Co mnie w nim zadziwiło - miał krzywo naklejony emblemat 1.6 GLE na klapie. Pytam się go czemu nie ma oryginalnych naklejek to on mi na to że bał się kiedyś że mu go ukradną to nakleił zerwał oryginalne i nakleił od gaźnika :) .
1.4 GLI 16V

« Odpowiedź #94 dnia: Luty 01, 2012, 19:10:51 pm »

Offline Despero

• Sympatyk
    • Polonez Atu+ GSi '98 23E LPG
Słuchaj, może w normalnej sytuacji, w naszym uznaniu, kradzież poloneza to jest głupota, bo rynkowo wart jest grosze. Ale są przynajmniej dwa typy złodziejaszków, których nawet i Polonez, albo znajdujące się w nim fanty zainteresują. Pierwszy to zwyrodniałe gówniarze, które chcą sobie poszaleć i rozpieprzyć auto a potem porzucić w lesie (często też ich ofiarami przecież padają maluchy i inne "tanie" samochody, do których łatwo, pozornie lub nie, się włamać - sam znam osobiście takie przypadki, moi tzw. "znajomi znajomych znajomych..."). Drugi typ napalonych na Polonezy i tym podobne to ludzie, dla których każdy grosz na flaszkę, czy jabola znaczy więcej, niż kolejny jakoś przeżyty dzień. Rąbnie taki radio, wzmacniacz albo cokolwiek "wartościowego", opyli komuś za 2 dychy i ma się czym nachlać, ewentualnie naszprycować, chociaż nie wiem jak stoi rynek dragów.

Z drugiej strony...

A co do kradzieży radia - chować panel do schowka, pod fotel, bo jak sobie tak siedzi na miejscu to sorki ale ktoś na własne życzenie prowokuje złodzieja.
Bartek ma świętą rację, najgorzej jest coś eksponować w widocznym miejscu. Fajnie wyglądają ładnie wkomponowane głośniki, wzmacniacze na wierzchu, ale takie bajery to tylko na spoty, a głównie zloty. Na co dzień przydałoby się te bajery zamaskować, a co się da, tak jak np. panel radia, schować albo zabrać ze sobą do domu. Jak złodziej nie zobaczy na własne oczy mniej lub bardziej wartościowego sprzętu, to jest bardzo duże prawdopodobieństwo że odpuści. Chyba że różne samochody stoją w rządku na jakimś uboczu, to na każdy ma załóżmy 30-60 sekund - rozwali szybę, wyrwie co trzeba jak jest co, a jak nie ma nic ciekawego to dawaj do następnego. Prewencja i przewidywanie to rzecz złota, oszczędza wiele nerwów i pieniędzy. ;)
Polonez Atu+ GSi '98 23E LPG 240 tys. km
Polonez Caro+ GLi '99 92U LPG 210 tys. km
Polonez Caro+ GLi '99 LPG 60 tys. km
Lublin 3 2,4 TD Andoria 3,5t '00 340 tys. km
Był: Polonez Atu+ GLi '98 LPG 230 tys. km

« Odpowiedź #95 dnia: Luty 01, 2012, 19:58:00 pm »

Offline Trojan

• Sympatyk
Ukryty przycisk odcinający zasilanie pompy paliwa, albo coś w tym stylu.
U mnie nie ma nic ukrytego :P użyłem to co było pod ręką niepotrzebne czyli trzeba się pobawić ssaniem (bo już nie ma gaźnika więc wolna gałka) i pokrętłem świateł (też wolne bo przód borka) :p ale ciii... :)

« Odpowiedź #96 dnia: Luty 01, 2012, 21:55:15 pm »

Offline Maurer

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1,6 GLI '96 LPG
.okładałem gościa hartowanym batonem ile weszło,ale jak dostał w rękę(może nawet złamałem )

tyle dobrego:)

« Odpowiedź #97 dnia: Luty 01, 2012, 21:59:20 pm »

Offline Rafał

• Sympatyk
    • Renault Laguna I phII 1.9 dTi RXE+
.okładałem gościa hartowanym batonem ile weszło,ale jak dostał w rękę(może nawet złamałem )

tyle dobrego:)
No to teraz kolega musi uważać, żeby złodziejaszek nie chciał się zemścić :P
Były: Caro: 1.6 GLI Bosch, 1.4 GLI 16V, 1.4 GTI 16V, 1.6 GTI 16V, 1.6 GTC 16V 1997; Atu: 1.6 GLI Bosch 1997, Peugeot 106 1.0 Itinea 1997
Jest: Renault Laguna I phII 1.9 dTi 1999 RXE+

« Odpowiedź #98 dnia: Luty 01, 2012, 22:00:37 pm »

Offline Bartekcom#1982

• Klubowicz
    • 2x FSO Polonez
Albo oskarżyć o pobicie, bo już nie takie cuda się w tym chorym kraju zdarzały.
Daewoo-FSO Polonez Atu Plus 1.6GSi 2001'
FSO Polonez 1.5SLE 1989'
Opel Vectra C FL Sedan 2.2DIRECT 2005'

« Odpowiedź #99 dnia: Luty 01, 2012, 22:16:56 pm »

Offline Bałcorz

• Sympatyk
    • Renault Megane 1.6 8v, był Caro Plus 1.6 GLi 98"
mi w sierpniu sie chcieli wlamac, chyba nawet o tym pisalem. Wiecie co ich najprawdopodobnie skusilo? uchwyt na tel na przyssawce na szybie. bo panel zabieram do domu, i mam wylacznik pompy paliwa. udalo mi sie ich zlapac z policja, ale jak to w naszym kraju jest aktualnie ( luty) rozprawy trwaja bez efektow bo gnoje sie nie stawiaja do sadu. ale jak sie juz pokaza i sie zakonczy wszystko to im oczka zbieleja jak okaże w sadzie faktury za klamke, zamek, wymiane, malowanie klamki w kolor, fabre. :] wyznaje teorie: mama z tata nie wychowali to zrobie to ja :d