Odmrożiłem Poloneza i popsułem zamykanie tylnej klamki :0. Przy okazji porozmawiałem z kolegą i wyszło że nie rozumiem co ludzie widzą w benzynie, bo to kiepskie paliwo do samochodów a dobre do samolotów

bo:
1. Najbardziej katorżnicze dla aut i bardzo szybkie trasy rajdy Dakar obecnie wygrywają auta VW z uturbionymi silnikami Diesla 2.5 litra, auta z najlepszymi sinlikami benzynowymi jakie zostały skonstruowanoe do tej pory są z tyłu.
2. W najbardziej prestiżowych i piekielnie zabójczych dla wytrzymałości i prędkości wyścigi Le Mans- auta z silnikami Diesla objeżdżają jak chcą wszystkie najlepsze silniki benzynowe - wygrywając na paliwie który ludzie leją do tirów i traktorów
3. Porshe elektryczne (hybryda) ma lepsze przyspieszeniem do setki niż legandarne Porshe z benzynowym silnikiem Bokser (a nie V). I w przyspieszeniu każde auto benzynowe zostaje w tyle jeśli stanie obok niego auto elektryczne.
4. Każdy szczeniak nastoleni z starym małym sportowym samochodem cabrio przerobionym na gaz objedzie jak psa na skrzyżowaniach czy w mieście lub na trasie każde 4 drzwiowe fajniejsze auto z masą 1500 kg z dużym silnikiem 2.0, 2.5 litra na benzynę i bajerami tuningowo-sportowymi.
Kolega wyśmiał magnetyzery, ale ciekawe że magnetyzery paliwa i powietrza są używane w bolidach F1. Tak, formuła F1. Wyśmiał też stary gaźnik bo nie wiedział że wszystkie super samochody o wielkich mocach w wypasionych amerykańskich wyścigach NASCAR jeżdża tylko na gaźnikach.