w skrócie...
Posiadam poloneza Atu+ 1.4 w gazie ,od pewnego czasui mam duży problem , otóż po odpaleniu silnika obroty na biegu jałowym były wysokie około 1500-1600 , do tego dochodziło falowanie od 1200 do 1600 (przepustnica sama chodziła w tą i z powrotem) dopiero po około 3-4 minutach wszystko się wyrównywało tak jakby już silnik się rozgrzał) , po czym jeżeli go wyłączyłem to odpalał normalnie i obroty były normalne. Wszystko powtarzało się po kilku godzinach od wyłączenia silnika(na zimnym silniku) , do tego zdarzyło sie juz kilka razy, że bez powodu zgasł na światłach. postanowiłem wyczyścić przepustnice i siliczek krokowy,posprawdzałem wszystkie wtyczki i połączenia, po tym zabiegu silnik dalej ma zawysokie obroty ale juz mniejsze czyli tak około 1100, do tego nadal jest falowanie w granicach 900-1100 no i ten stan się utrzymuje cały czas jak pracuje silnik .Silnik chodzi jakoś dziwnie taki zamulony jest i minimalnie nierówno działa. Próbowałem odłączać komputer, resetowałem ustawienia przepustnicy, i nic nie pomaga.
Dlatego tez myślę że diagnostyka wykazała by przyczynę tego stanu.
LICZĘ NA WASZĄ POMOC